Grupės „Kitokios“ narė Indrė Burlinskaitė mano, kad norint būti dainininke vokalo pamokos yra privalomos, tačiau mergina šiuo periodu paprasčiausiai tam neranda laiko. Mergina yra įsitikinusi, kad kiekvienas darbas reikalauja praktikos, tad ne išimtis ir scena.

„Esame lankiusios dainavimą dar tada, kai dainavau kitose „Kitokiose“. Anksčiau kartą per savaitę lankiau pamokas pas Vudžio merginą. Buvome apleidusios dainavimo pamokas, bet žadame grįžti – ruošiamės naujam projektui, pristatysime naują dainą. Grupės narė Laura labai gerai dainuoja, turi stiprų vokalą. Jos dėka ir aš su Greta (Greta Lebedeva – DELFI) patobulėjau. Koncertuose mes dainuojame įvairiai – kartais su fonograma, kartais gyvai. Ne visur yra įmanoma dainuoti gyvai. Daugelis komentatorių rašo, kad pas mus dainuoja tik Laura, tačiau tikrai stengsimės parodyti, kad visos turime vokalinius sugebėjimus“, - DELFI kalbėjo I. Burlinskaitė, pakeitusi keturias dainavimo mokytojas. Indrė neslėpė, kad pedagogės skatino merginą padirbėti, tad artimiausiu metu ji sau tą ir žada padaryti.
Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė

„Pinup Girls“ narė Viktorija Sutkutė pasakojo, kad dainavimo pamokas paskutinį kartą lankė dar gyvendama gimtuosiuose Šiauliuose. Ten mergina mokėsi vokalo pas džiazo mokytoją. Pradėjusi dainuoti grupėje „Pinup Girls“ mergina gyveno tarp Vilniaus ir Šiaulių, tad ir toliau lavino savo vokalą. 

„Svarstau pradėti lankyti vokalo pamokas. Manau, kad dainininkei jos yra privalomos. Su kolege Simona pradėsime jas lankyti, tačiau niekaip neišsirenkame pas ką. Persikėlusi gyventi į sostinę negalėjau išsirinkti specialistės, kuriai patikėčiau savo balsą. Manau, kad visada reikia tobulėti. Jei tik yra galimybės, koncertuose visada dainuojame gyvai“, - DELFI tikino dainininkė.

Oksana Pikul-Jasaitienė

Viena daugiausiai dėl neva prasto dainavimo priekaištų susilaukiančių garsenybių – grupės „Naujos pupytės“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė. Tačiau dainininkė turi ką atkirsti tiems, kurie nuolatos neigiamai komentuoja moters sceninę veiklą. Į dainavimo pamokas pas savo mokytoją Baibą Skurstenę Oksana skuba du kartus per savaitę. Anksčiau dainininkė tobulino savo vokalą pas Nijolę Maceikaitę, Zenoną Knyžnikovą.

„Jau daug metų lankau privačias dainavimo pamokas. Beje, paskatinau tobulinti vokalą ir kitas grupės nares, tad visos sąžiningai lankomės pamokose. Kas už mus įrašys mūsų kūrinius? Kiti dainininkai naudojasi pritariančių vokalisčių pagalba, o mes to nedarome. Koncertuose visada stengiamės dainuoti gyvai, o tam, kad gerai skambėtum, privalai tobulinti balsą. Man neįdomu, ką blogo kiti apie mane kalba. Niekada nesiteisinsiu. Kuo daugiau kalbančių, tuo smagiau gyventi, didesnis atlyginimas ir daugiau darbo“, - DELFI kalbėjo Oksana.

Pop Ladies“ grupės įkūrėja Natalija Bunkė taip pat lanko privačias vokalo pamokas pas dainininkę Baibą Skurstenę. Moteris teigė, kad kartais kartu koncertuojanti atlikėja ne tik puikiai žino Natalijos minusus, bet ir tai, ką reikia tobulinti.

„Dainavimo pamokas lankau su pertraukomis. Vasarą nesimokau, nes būnu Klaipėdoje. Į vokalo pamokas eiti būtina. Nesvarbu, kokia gera esi dainininkė. Tu privalai tobulinti balsą, tai tavo instrumentas, kurį vis reikia suderinti“, - DELFI kalbėjo N. Bunkė.

Dainininkė tikino, kad su „Pop Ladies“ dainuoja tik gyvai. Net televizijoje N. Bunkė su kolegėmis dainuoja gyvai, nes dažniausiai neturi įrašytos dainos versijos.

„Kartais klubai turi prastą aparatūrą, tačiau vis tiek dainuojame gyvai. Mes neturime kito pasirinkimo. Visada prieš pasirodymą nusiunčiame techninių dalykų sąrašą, kurių mums reikės koncerte. Ne kiekvienas klubas gali mus įpirkti, nes grupė yra brangi. Jei esi vienas, yra gana paprasta, o mes esame keturios. Tie, kurie gali mus įpirkti, dažniausiai nuomoja ir garso aparatūrą. Mums yra maloniau dainuoti gyvai, nežinau, kaip reikėtų per save perlipti, kad užlipus ant scenos dainuotume su fonograma“, - DELFI kalbėjo viena žinomiausių Lietuvos pop scenos atlikėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)