DELFI kalbintas režisierius, aktorius bei muzikos kūrėjas Vidas Bareikis tikino, kad fantazijų gali būti, daug, tačiau, jo nuomone, nereikia kurti iliuzijų, reikia pradėti nuo savęs ir kitokią Lietuvą kurti savo vaikuose.

„Man atrodo, kad idėja Lietuvai yra ganėtinai atsakingas pareiškimas. Kažkokių nesąmonėlių apie dalykus, kurių neįmanoma įgyvendinti, bet kurie parodo, kiek daug mes turime fantazijos... Taip, daug galime prigalvoti. Tačiau aš galvoju, kad mano idėja Lietuvai – ta veikla, kurią aš stengiuosi vykdyti sąžiningai. Tai kūryba, kuria stengiuosi keisti žmones, muzika, kuria įkvepiu, ir šeima, sūnus, kuriam stengiuosi perduoti svarbiausias vertybes“, – DELFI kalbėjo kūrėjas.

„Svarbiausia idėja Lietuvai – investicija į vaiką, kad vėliau jis trykštų idėjomis, pozityvumu žmonėms, kad neturėtų kažkokių homofobijos šaknų, neturėtų patyčių šaknų, posovietinio šleifo. Tą gali įgyvendinti kiekvienas“, – mintimis dalijosi V. Bareikis. Jo nuomone, tai įgyvendinti nėra lengva.

O ar galima sakyti, jog mes kiekvienas esame tam tikra idėja Lietuvai? „Visiškai. Esame tos idėjos, jų nešėjai ir turime visus įrankius toms idėjoms įgyvendinti, – kalbėjo V. Bareikis. – Tam tereikia ryžto ir altruizmo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)