Žinomas veterinaras Paulius Morkūnas ketvirtadienį pranešė pirmą kartą susidūręs su vagišiais. Įsliūkinęs į jo vadovaujamą kliniką Kaune, vagis išnešė aukų dėžutę, kurioje buvo žmonių suaukoti pinigai tiems, kurie stokoja lėšų išlaikyti savo augintinius.

„Iš ryto vienas įėjo, sako – „Labai blogai jaučiuosi“ ir paprašė vandens. Na, kaip gi neduosi atsigerti – kolegė įpylė, pavaišino. Jis padėkojo, atsigėrė ir išėjo. Kai pamačiau jo nuotrauką, iš karto pastebėjau, kad neaiškus asmuo.

Kai jis dar buvo viduje, klinikoje lankėsi vienas klientas, kuris užtruko apie 15 minučių. O tas vagis paskui su palyda vis sukiojosi apie langus. Kai klientas išėjo, o mano kolegė trumpam nubėgo į kitą patalpą, jis iškart įlėkė ir čiupo už dėžutės“, – „Delfi“ pasakojo laidos „TV Pagalba“ veterinaras.

Aukų dėžutėje, anot pašnekovo, buvo apie 150 eurų.

„Buvo dvi dėžutės – vienoje prikrauta daugiau, o kitoje irgi buvo kažkiek metalinių pinigų. Bet jis čiupo tik vieną ir nurūko pro duris. O dar buvau pagalvojęs, kad reikėtų tą dėžutę ištuštinti. Tik dabar suprantu, kad nereikėjo laukti“, – apmaudo neslėpė veterinaras.

Klinikos savininkas iš karto po įvykio kreipėsi į policiją.

„Užregistravau įvykį, dabar nusiųsiu nuotraukas. Aš puikiai žinau, kad rasti vagišių neįmanoma, bet tiesiog norisi galbūt užkirsti kelią kitiems jų nusikaltimams. Perspėti žmones, kad lenda vagys ir tokių atvejų tiktai daugėja. Aš 12 metų dirbu šioje srityje, dar niekada nebuvau susidūręs su vagimi“, – kalbėjo P. Morkūnas.

Paulius atskleidė, kad, nors veterinarijos klinikoms dirbti ir prekiauti augintiniams skirta produkcija nėra uždrausta, pastaruoju metu klientų pastebimai apmažėjo.

„Pirmas dvi savaites žmonės karantiną priėmė kaip atostogas. Na, o kai pradėjo eiti trečia, ketvirta savaitė – pradėjo skaičiuoti, kiek finansiškai dar galės išsisukti nedirbdami. Dabar klientai kreipiasi tik išskirtiniais atvejais: dėl lūžių, traumų, skrandžio problemų. Dėl smulkių problemų niekas nebesikreipia.

Klientai pradėjo vengti didesnių išlaidų. Kam dabar pradėti išlaidauti, kai neaišku, kiek pinigų reikės maistui? Aišku, yra ir tokių, kurie iki dabar džiaugiasi gyvenimu, nes yra prisitaupę. Tačiau didžioji dalis ėmė planuoti“, – kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)