Delfi susisiekė su V. Montvydiene, kuri sutiko papasakoti, kas įvyko prieš kelias savaites ir kodėl tik prieš kelias dienas sugalvojo apsilankyti pas gydytoją.

„Prieš tris savaites sportuodama patyriau kairės rankos piršto lūžį. Draugai ragino vykti į priimąjį, bet man pasirodė, kad važiuoti neverta. Atrodė, kad ten važiuoja žmonės su rimtomis traumomis – praskeltomis galvomis, galūnėmis. Aš juokingai atrodyčiau su tuo pirštu. Todėl nusprendžiau, kad nieko tokio“, – pasakojimą pradėjo moteris.

Bėgo savaitės, o Veronika, kaip pati pasakojo, vis neatrado tinkamo laiko susisiekti su gydytojais. Tik po trijų savaičių, raginama draugų ir juntamo skausmo, ji nusprendė kreiptis į medikus.

„Pirštą skaudėjo, jis buvo kreivas. Supratau, kad nėra ko laukti. Aplinkui turėjau žmonių, kurie vis paprotindavo, kad tai yra nesąmonė ir reikia iškart kreiptis į gydytojus“, – Delfi kalbėjo V. Montvydienė.

Veronika Montvydienė

Sulaukusi draugų rekomendacijų, moteris nuvyko pas chirurgą, priėmusį ją jau tą pačią dieną.

„Jis iškart suprato, kad trauma įvyko prieš tris savaitės. Sakė, kad man reikia operacijos čia ir dabar, nes kitaip bus per vėlu. Jei būčiau laukusi dar savaitę, pirštas ateityje būtų kreivas, visada jausčiau skausmą ir visam gyvenimui turėčiau dovaną“, – pabrėžė moteris.

Iškart po apsilankymo moterį paguldė į Lazdynų ligoninę, kurioje jai buvo atlikta operacija. Į pirštą Veronikai buvo įstatytos dvi vielos. Jas teks nešioti penkias savaites.

Delfi moteris patikino, kad šiuo metu jaučiasi gerai, trečią dieną geria nuskausminamuosius vaistus.

Veronika Montvydienė

„Skauda daug labiau, nei lūžus, nes jaučiasi svetimkūnis, kuris gali apskritai net neprigyti. Man norisi tą pirštą nusiimti ir trumpam nuo jo pailsėti“, – juokavo Veronika.

Moteris tikisi, kad jos istorija pamokys laiku kreiptis pagalbos ir nebijoti užimti kito žmogaus vietos.

„Pasielgiau neprotingai. Skatinu ranka nenumoti net į mažąjį pirštą ir susitvarkyti čia ir dabar. Jei būčiau kreipųsis laiku, greičiausiai užtektų tik įtvaro ir būtų galima atstatyti pirštą. Bet kokiu atveju pati sau prisidariau reikalų ir tik po penkių savaičių sužinosiu, kokia situacija“, – Delfi kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)