Praėjusią vasarą šalia aktyvaus laisvalaikio zonos, pritraukiančios tūkstančius vilniečių kiekvieną dieną, duris atvėrusi maisto halė, jau spėjo tapti viena populiariausių vietų mieste, sujungiančia sportines, kultūrines, muzikines ir kulinarines patirtis, rašoma pranešime spaudai.

Šiltuoju sezonu Baltojo tilto gastronominė halė ir vėl kviečia susiburti visus sporto ir aktyvaus laisvalaikio entuziastus, šeimas su vaikais ir draugų kompanijas, norinčiais mėgautis gyvos muzikos vakarais, o penktadienio ir šeštadienio naktis pasitikti su sielą atpalaiduojančiais ir energijos įkvepiančiais DJ muzikos garsais.

Vasaros sezono atidarymo renginyje apsilankė žurnalo L‘Officiel prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė su dukromis, Baiba Skurstene-Serdiuke su vaikais, verslininkė Inga Stumbrienė, dizaineris Egidijus Rainys, atlikėjai Paulina Paukštaitytė ir Vilius Popendikis, nuomonės formuotoja Inidė Jasnauskaitė, keliautojas ir kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, iliuzionistas Rokas Bernatonis, verslininkas ir buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, aktorė Redita Dominaitytė, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis ir daugelis kitų.

Šiltu vasaros vakaru ir skirtingų virtuvių skoniais renginyje mėgavosi ir su dvynukėmis dukromis atvykusi žurnalo „L‘Officiel“ prodiuserė Elena Puidokaitė-Bruzgulienė. Netoliese Baltojo tilto gyvenanti žinoma moteris patikina, kad vasarą labai vertina Lietuvą ir savo dienas su šeima renkasi leisti prie jūros arba gražiausiose sostinės terasose, kur vyktų koncertai, o vaikams netrūktų veiklos: „Dažnai čia užsukame, nes labai patogu – didžiulė vaikų žaidimų aikštelė ir didelis skirtingų virtuvių pasirinkimas. Vasaros vakarais su šeima stengiamės kiekvieną vakarą išeiti pasivaikščioti, Vilniuje tikrai gausu gražių vietų, nuostabių terasų, kuriose su šeima ar draugų kompanija gera leisti visas šilčiausias dienas. Sostinėje tikrai gausu unikalių erdvių, kuriose gali pasijausti tarsi gamtoje.“

Paklausta, ko šią vasarą laukia labiausiai, Elena šypsosi: „Norime užsibaigę darbus ir uždarę intensyvųjį sezoną, pagaliau išvažiuoti pailsėti į pajūrį ir tiesiog viską paleidę mėgautis jūra ir vasara.“

Renginyje kalbinta nuomonės formuotoja ir turinio kūrėja Inidė Jasnauskaitė pripažino, kad į Baltojo tilto pievą užsuką tikrai dažnai. Čia gimsta gražiausi merginos kuriami vaizdo įrašai socialiniams tinklams.

„Tobula vieta kurti turiniui pačiame miesto centre. Čia miestas susilieja su gamta – didelė pieva, tekanti upė, o po baigtų darbų – dar ir didžiulė maisto halė, kur gali rasti bet ko, ko užsimanai tą dieną. Man Vilnius šiaip yra nuostabus miestas vasarą ir dažnai net nesinori, kažkur važiuoti, nes čia mes viską turim. Tačiau šią vasarą labai laukiam dviejų savaičių trukmės kelionės į Italiją, o taip pat, liepos pradžioje su Osvaldu pagaliau įsikraustome į savo naująjį butą!“, – savo planais dalinsi Inidė Jasnauskaitė.

Ne vienoje maisto halėje pasaulyje apsilankęs keliautojas ir kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius patikina, kad toks restoranų konceptas pasaulyje ne tik labai populiarus, bet ir sutraukiantis didžiausią publiką žmonių.

„Nesu matęs daugiau maisto halių nei Tailande ar apskritai Azijoje. Kasmet praleidžiu ten bent po mėnesį ir visada einu valgyti į „food court‘us“. Greitai paruošiamas maistas, neužtrunki, o ir pasirinkimas – įtinkantis visų skoniui. Tokiose vietose man teko matyti net ir restoranų, kurie turi ir Michelin žvaigždutes. Žinoma, tokiame, eilės būna tikrai ne mažos, nes paragauti pigiausio Michelin restorano maisto atsiranda tikrai daug norinčių. Aš labai dažnai atėjęs nežinau, ko tą dieną noriu, bet tokiose vietose, kad jos būtų sėkmingos, privalo būti kokie nors blyneliai, Azijos patiekalai ir būtinai sušiai. Tailande taip pat esu matęs labai įdomią koncepciją, kurią manau netruks pritaikyti ir Lietuva. Ten maisto halėse ar alėjose visuomet paliekamos kelios vietos muzikos atlikėjams, kurie gali tiesiog ateiti, dalintis savo talentu ir džiuginti susirinkusius, kurie vėliau už tai jiems atsidėkoja arbatpinigiais“, – savo kelionių patirtimis dalinosi Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)