„Delfi“ kalbinta Vijolė sako, jog šis atvejis nebuvo pirmasis, į kurį dėmesį atkreipė kelios moterys, sekančios ir stebinčios žinomą mamą socialiniame tinkle „Instagram“.

„Instagrame filmavau produktų rekomendacijas – rodžiau sekėjams, jog išsiploviau galvą, tam naudojau vienokias ar kitokias priemones. O už manęs vonioje gulėjo vaikas – vaizdo įraše matyti jo kojytės ir kaip jis vandenyje juda. Būtent tai užkliuvo kelioms mane sekančioms merginoms, – pasakoja Vijolė. – Tiesa, esu joms užkliuvusi ir anksčiau. Pavyzdžiui, kai palikau vaiką ant gultuko, kai netyčia padariau gramatinę klaidą įraše ar kai vežiojau vaiką po parduotuvę neprisegtoje kėdutėje.“

Nors moteris teigia žinanti visų trijų sekėjų, sekančių kiekvieną jos žingsnį, vardus ir pavardes, vis dėlto prisipažįsta, jog asmeniškai jų gerai nepažįsta, – tik su viena sekėja teko susidurti artimiau. Tiesa, pasak Vijolės, ji – taip pat žinoma instagramerė bei mama.

„Kai laukiausi, su Gabija Bekere dalijomės viena kitos profiliais, viena kitą rekomendavome. Tuomet viskas buvo lyg ir gerai. Tačiau vėliau prasidėjo puolimai. Po kurio laiko prie jos prisidėjo dar dvi moterys, jos taip pat dalijosi, jų manymu, netinkamais mano veiksmais vaiko atžvilgiu. Na, o vakar buvo galutinai peržengta riba – į mano namus atvyko vaiko teisių atstovai“, – sako influencerė.

Visa ši istorija prasidėjo tuomet, kai Vijolė, norėdama pareklamuoti drabužius, užsuko į parduotuvę – tai padarė kartu su naujagimiu. Vaikas tuo metu gulėjo kėdutėje ir buvo neprisegtas – sekėjoms tai pasirodė nepriimtina. Instagrame nemažą kiekį sekėjų turinti moteris teigia, jog mašinoje kūdikis visada būna prisegtas, o šiuo atveju tokio reikalavimo ar taisyklės nėra.

„Mane stebinčios sekėjos teigia, jog vežiojuosi vaiką ant priekinės sėdynės, – niekada nėra taip buvę! Dėl ko visa tai? Nežinau. Juk aš jų nepažįstu. Manau, kad čia yra tam tikra pavydo forma, – „Delfi“ teigia pašnekovė. – Pirmadienį gavau nemažai laiškų ir informacijos iš įvairiose įstaigose dirbančių psichoterapeutų. Viena institucija mėnesį stebėjo šias tris moteris ir įvairiais rodikliais remdamiesi specialistai įvardijo, jog jos serga depresija. Ja išties serga kai kurios mamos. Ir to negalima įrodyti, kol žmogus pats neateina pas specialistą arba kol specialistas nėra iškviestas į namus. O depresija lėmė štai tokį puolimą ir nepasitenkinimą mano atžvilgiu.“

Į gautus skundus vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai sureagavo – atvyko į Jočių šeimos namus. Tačiau, pasak Vijolės, iškvietimas buvo betikslis, nes apie pažeidimus ar netinkamą elgesį vaiko atžvilgiu nebuvo nė kalbos.

„Vaiko teisių atstovai atvyko gavę skundą, jog mano kūdikis neturi tinkamų sąlygų gyventi kartu su mama. Jie manęs paklausė nuomonės, ką pati apie tokį skundą galvoju. Atstovai net neužėjo į vaikų kambarį, nepažiūrėjo ir to skandalingojo gultuko, kurio nuotraukas sekėjos taip intensyviai jiems siuntinėjo, – šypteli Vijolė. – Jie patys teigė nesuprantantys, kodėl valstybės lėšos yra naudojamos štai tokiems nereikalingiems iškvietimams. Juk mano namuose yra viskas – ir tėtis, ir mama, ir prižiūrėtas vaikas.“

Didelį ažiotažą sukėlęs vaizdo įrašas, kuriame matyti vandenyje besimaudantis kūdikis, pasak Vijolės, taip pat nesulaukė neigiamos vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovų reakcijos.

„Kai filmavau paskutinį vaizdo įrašą, šalia vaiko buvo tėtis. Tačiau, kaip ir sakiau vaiko teisių atstovams, net jei tėčio ir nebūtų buvę, problemos čia nematau! Buvau 20 centimetrų nutolusi nuo vaiko, turiu mobiliąją auklę, galų gale turiu ausis, – sako V. Jočienė. – O kad kartais nuo vaiko nusisuki, juk tai normalu, tiesa?“

„Delfi“ kreipėsi į Valstybės vaiko teisių apaugos ir įvaikinimo tarnybą dėl komentaro apie susidariusią situaciją. Tarnybos atstovas pabrėžia, jog džiaugiasi, kad žmonės atkreipia dėmesį į galimus netinkamus tėvų veiksmus ir informuoja atsakingas įstaigas.

„Pirmiausia, kalbant apie situaciją, norisi pasidžiaugti žmonių aktyvumu ir kritiškumu – jie vertina informaciją, kurią gauna, ir į tai reaguoja, – sako tarnybos atstovas. – O, kalbant apie konkretų atvejį, mes gavome anoniminį pranešimą antradienį ir specialistai iškart į jį reagavo, pagal teisės aktuose nurodytą algoritmą vyko į vietą ir vertino situaciją. Pirminiai veiksmai atlikti – nuvykta į vietą, įsitikinta vaiko būkle, įvertinta socialinė aplinka, pabendrauta su mama. Situacija vertinama toliau. Kol kas sprendimo neturime, bet ir kritinės situacijos, dėl kurios reikėtų čia ir dabar imtis radikalių veiksmų, nėra.“

Valstybės vaiko teisių apaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovas teigė, jog yra reaguojama į visus be išimties gautus pranešimus.

„Reaguojame ir į anoniminius pranešimus, – teigia atstovas. – Pasitaiko, kad gauname pakartotinių skundų. Įprastai taip nutinka tada, kai situacija nesisprendžia. Tačiau jei tai yra melagingi pasikartojantys pranešimai, kreipiamės į policiją – informuojame, kad gauname melagingų pranešimų. Tada veiksmų imasi policijos pareigūnai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)