„Manytina, kad šiuo atveju neatsakingai, neetiškai ir neįvertinant visų galimų neigiamų pasekmių elgėsi ne tik vaiko tėvai, bet ir renginio organizatoriai bei transliuotojai. (...) Turint omenyje minėtas aplinkybes bei atsižvelgiant į nurodytos laidos turinį (peržiūrėjus viešai prieinamą laidos įrašą), vaiko teisių apsaugos kontrolierė dėl viešai paskelbtos informacijos įvertinimo kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją“, – Eltai perduotame komentare teigia Vaiko teisių apsaugos kontrolierės vyresnysis patarėjas Egidijus Meilus.

„Vaiko teisių apsaugos kontrolierės nuomone, visais atvejais turi būti paisoma geriausių vaiko interesų ir būtina vengti bet kokios žalos, kurią sukeltų nereikalingas viešumas. Šiuo atveju, gali atsirasti neigiamos pasekmės – patyčios, stigmatizavimas“, – nurodo tarnybos atstovas.

E. Meilus taip pat atkreipia dėmesį, kad į viešumą su vaikais siekiantys patekti tėvai kartais negalvoja apie galimus neigiamus viešumo aspektus.

„Dalyvavimas renginiuose, laidose bei dalinimasis savo privataus gyvenimo detalėmis socialiniuose tinkluose ir kt. labai populiarus ir ne visada įvertinama, ar tai yra tikslinga. Riba tarp privataus ir viešo gyvenimo labai sumenko, todėl, deja, tapo įprasta, kad populiarumo siekiama bet kokiomis priemonėmis, netgi įtraukiant savo vaikus, neatsižvelgiant į galimas neigiamas pasekmes“, – teigiama pranešime.

„Vaiko tėvai turi teisę nuspręsti kiek ir kokios informacijos apie privatų vaiko gyvenimą gali būti atskleista kokiame renginyje dalyvauti, tačiau tai turi būti vertinama ir per vaiko interesų apsaugos prizmę“, – pabrėžia tarnybos atstovai.

Balandžio 1-ąją TV3 televizijoje transliuoti „Auksinių svogūnų“ apdovanojimai viešojoje erdvėje susilaukė kritikos dėl renginio vedėjų pajuokavimų apie P. Gražulį ir jo dukrą.

Socialiniuose tinkluose piktintasi, kad apdovanojimų metu buvo aiškiai referuojama į mažametę P. Gražulio dukrą. Ji kartu su buvusiu parlamentaru dalyvavo renginyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)