Merginų grupės „Yva“ lyderę K. Ivanovą stiprus lietus ir vėjo gūsiai užklupo grįžtančią namo. „Autostradoje kilometrus skaičiavau, kad tik greičiau namo“, – sakė ji.

Pasirodo, merginos namuose Jakų gyvenvietėje elektra tai pradingdavo, tai vėl atsirasdavo, tačiau galiausiai pradingo ir jos nėra iki šiol „Tai va, smagu, nors tiek linksma, kad kompiuteris dar veiks keturias valandas. Turiu maisto šaldytuve ir gerus kaimynus“, – audros piko metu pasakojo ji.

Dainininkė bandė užregistruoti gedimą, tačiau iki šiol prisiskambinti spec. tarnybai jai nepavyko.

K. Ivanova baiminosi, kad stiprūs vėjo gūsiai nenuplėštų namo stogo, bet būgštavimai dėl jo nepasitvirtino. Nors namo stogas - nesuardytas, stiprus vėjas išvertė apie dešimt metrų ilgio kiemo tvorą. Patirtus nuostolius turėtų kompensuoti draudimo kompanija, mat visas N. Bunkės nekilnojamasis turtas yra draustas.

„Beveik neįmanoma prisiskambinti į draudimo bendrovę, ištisai užimta. Turbūt tiek žmonių vienu metu skambina dėl žalos, kad jie tiesiog nespėja atsiliepinėti telefonu“, – DELFI pasakojo N. Bunkė, kuriai po daugybės bandymų vis dėlto pavyko prisiskambinti draudikams.

N.Bunkės namų, kuriuose gyvena K.Ivanova, tvora

Prie jūros gyvenanti aktorė Eglė Jackaitė DELFI pasakojo sekmadienį į namus grįžusi pavakary. Žinoma moteris automobiliu įvažiavo į namo garažą ir džiaugėsi, jog iš mašinos nereikėjo išlipti kieme.

„Jau taip ūžė švilpė viskas, būtų nunešę mus tikrai. Labai jau smarkiai jautėsi audra, nes mano namai yra prie pat jūros“, – pasakojo ji.

Eglės namuose į jūros pusę yra trys vitrininiai langai, pro kuriuos vasarą garsi aktorė ir jos svečiai žvelgia į horizontą. Pasirodo, anot pašnekovės, jie ne visai pritaikyti šaltajam sezonui, mat audros metu ėmė leisti vandenį.

„Tiesiau rankšluosčius, labai smarkiai varvėjo į vidų. Langai vakarų pusėje, tai ten baisu buvo. Su mažyliu persikraustėme į rytinę namo pusę, bet ir tai buvo šiurpu girdėti visus tuos garsus“, – DELFI pasakojo E. Jackaitė.

Šokių grupės „Tina Dance“ vadovė sekmadienio naktį liko nakvoti Vilniuje. DELFI kalbinama ji sakė nerimaujanti dėl savo namų, tačiau kol kas nežinanti apie esamą situaciją.

Maestro Stasys Povilaitis, gyvenantis Palangoje, DELFI taip pat sakė jautęs stiprius vėjo gūsius, tačiau, jo įsitikinimu, Palangoje viesulas tiek daug žalos nepridarė, kiek Klaipėdoje.

„Vienintelis dalykas, kas buvo sutrikę dėl audros, tai valandai kabelinė televizija buvo pradingusi. Bet paskui viskas atsistatė“, – pasakojo atlikėjas.

Nepasisekė ir garsiam dainininkui Edmundui Kučinskui. Vėjas nuo jo gyvenamojo namo stogo nudraskė metalines atramines konstrukcijas, tačiau čerpių nepalietė. Nors apie nesėkmę atlikėjas kalbėti nepanoro, DELFI šaltiniai pasakojo, kad E. Kučinskas iš tiesų patyrė nemažai nuostolių.

„Ten viskas visai neseniai sumūryta, o vėjas taip staigiai per vieną naktį viską išdraskė. Edmundui tiesiog nepasisekė, nes gretimiems namams tiek žalos vėjas nepadarė“, – pasakojo šaltiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją