Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme dar kartą atverta dainininkės Birutės Petrikytės-Karžickajos tyčia sukelto bankroto byla.

Ir nors iš pradžių iš 69-erių dainininkės buvo prašoma priteisti 455 458 eurus ir 37 centus, kaip skelbia 15min.lt, pirmadienį paskelbtas sprendimas sumokėti kur kas mažesnę sumą – beveik 100 tūkst. eurų.

Teisme moteris nepasirodė.

Delfi primena, kad legendinei Lietuvos dainininkei B. Petrikytei-Karžickajai teko minti Klaipėdos apygardos teismo slenksčius. Jame nagrinėjama civilinė byla dėl žalos atlyginimo.

Į teismą kreipėsi jau bankrutavusi asociacija „Birutės Petrikytės muzikos klubas“. Jai atstovauja bankrotą administruojanti bendrovė „Konsultacijų srautas“.

Iš 69-erių metų B. Petrikytės-Karžickajos buvo prašoma priteisti 455 458 eurus ir 37 centus.

Bankroto administratoriaus teigimu, tokią žalą patyrė asociacijos Birutės Petrikytės muzikos klubas kreditoriai.

Jų sąrašas ir reikalavimai minėtai sumai yra patvirtinti teismo nutartimi.

Kreipimąsi į teismą dėl žalos atlyginimo inicijavo tai, kad B. Petrikytės-Karžickajos vadovautos ir jos vardu pavadintos įmonės bankrotas pripažintas tyčiniu.

Tokį verdiktą praėjusiųjų metų rugsėjo 9 d. paskelbė Klaipėdos apygardos teismas (pačią bankroto bylą asociacijai teismas iškėlė 2022-ųjų vasario 9 d.). Nutartis įsiteisėjo tų pačių metų lapkričio 17 d., kai ją paliko galioti Lietuvos apeliacinis teismas.

Temidė konstatavo, kad sąmoningai blogai valdydama asociaciją Birutės Petrikytės muzikos klubą B. Petrikytė-Karžickaja ją privedė prie bankroto.

Prie tyčinio įmonės bankroto privedę veiksmai gali būti pripažinti kaip nulėmę juridinio asmens nemokumą ir yra nesąžiningi kreditorių atžvilgiu.

Pati B. Petrikytė-Karžickaja su tokiu civiliniu ieškiniu nesutinka ir prašo teismą jį atmesti kaip niekuo nepagrįstą.

Atlikėja tikina nepadariusi nieko neteisėto. Neva visi bankroto administratoriaus teiginiai yra deklaratyvūs, o neteisėti veiksmai, kuriais ji kaltinama, nėra įrodyti.

Tačiau bankroto administratorius teismui skundėsi, kad B. Petrikytė-Karžickaja nevykdė pareigos perduoti jam įmonės turtą ir dokumentus.

Klaipėdos apygardos teismas net skyrė atlikėjai 5 eurų dydžio piniginę baudą už kiekvieną pareigos nevykdymo dieną.

Bankrutuojantis Birutės Petrikytės muzikos klubas 2022 metų vasario 22 d. turėjo turto už 14 852 eurus. Materialus turtas buvo vertas 10 426 eurų, trumpalaikis - 4426 eurų.

Pažymėta, jog asociacija vykdė veiklą didelėmis apimtimis ir didžiąją dalį šios veiklos vykdė grynaisiais pinigais.

2011-2014 metais asociacija iš banko sąskaitos išgrynino beveik 150 tūkstančių eurų, kurių panaudojimas nėra pagrįstas.

Iš pateiktų banko sąskaitų išrašų bankroto administratorius nustatė, kad bankrutuojanti asociacija, 2014 m. išgryninusi didelės apimties lėšų sumas, veiklą nutraukė ir jos faktiškai nebevykdė nuo 2014 m. pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)