Tačiau prieš kelias dienas žiniasklaidoje pasirodė žinia, jog jos vyras Nigelas West-Macaulay esą smurtauja prieš ją, todėl ji, nors ir skaičiuojanti paskutines dienas iki naujos gyvybės atėjimo į pasaulį, pareiškė norą skirtis.

Po šios žinios su DELFI susisiekė jos vyras Nigelas, šiuo metu gyvenantis Didžiojoje Britanijoje, ir panoro viešai išsakyti savo istoriją apie Sandrą, jos prabangų gyvenimą bei turtus.

Jau nuo vasaros pora gyvena atskirai: Nigelas – Didžiojoje Britanijoje, o Sandra – gimtuose Šiauliuose. Prieš priimdami sprendimą gyventi atskirai, jie žinojo, kad į pasaulį beldžiasi nauja gyvybė – jų dukrelė. Tai pirmasis poros vaikas, o Sandrai – antrasis. Netrukus septintąjį gimtadienį švęsiantis Sandros sūnus – iš pirmosios santuokos.

Sutuoktinių istorijoje – skirtingos detalės

Su DELFI susisiekęs N. West-Macaulay pirmiausia ėmė lieti nusivylimą, esą ji viešai pasakoja, jog aštuntą mėnesį laukiasi dukros, nors jam pasakė, kad dukrelė jau atėjo į pasaulį. „Tu turi gražią dukrą. Gimė vakar. 2300 g. Sveikas ir gražus vaikas“, – tokia žinute feisbuke Sandra Nigelui pranešė apie jų dukrelės atėjimą į pasaulį dar spalio 13-ąją.

Nežinantis, kuo tikėti, Nigelas tikino, kad Sandra esą jau ne kartą viešumoje yra teigusi realybės neatitinkančius faktus, todėl ir šį kartą nežino, kuo tikėti. „Ji sudaužė automobilį, prarado teises, užsipuolė savo mamą“, – vardijo Nigelas. Visas šias nuodėmes Sandra viešai neigia.

„Visa tai – melas“, – nukerta Nigelas, išgirdęs klausimą, ar išties pora gyveno tokioje prabangoje, kurią piešdavo savo viešuose pasakojimuose.

Sandra Grafinina West Macaulay ir Nigelis

Tiesa, dar sausį žiniasklaidą buvo apskriejusi žinia, kad sutvardyti įsisiautėjusią Sandrą prireikė policijos pareigūnų pagalbos.

Tąkart Sandrą, leisgyvę savo namuose, rado jos mama. Moteris iškvietė medikus, jie nugabeno S. West-Macaulay į gydymo įstaigą. Čia Sandra nepanoro paklusti medikų reikalavimams, buvo tokia agresyvi, kad šie, neradę bendros kalbos, į pagalbą pasikvietė policijos pareigūnus. Po incidento Sandrai buvo nustatytas 3,21 prom. girtumas, nors moteris teigia, kad nevartoja alkoholio.

Pokalbio metu Nigelas pasakojo, jog su Sandra susipažino internetu, nors prieš metus į viešumą grįžusi ir interviu LNK laidai „Nuo... iki...“ davusi buvusi „Olialia pupytė“ pasakojo, kad jiedu susipažino parodos metu Londone, meno galerijoje.

Nigelo tikinimu, Sandra viešai pasakoja ir visai kitokią savo pirmojo sūnelio istoriją. „Anglijoje ji pradėjo labai gerti, todėl jos sūnų atėmė socialinės tarnybos. Vargšas vaikas turėjo ten praleisti tris mėnesius. Vėliau jis buvo atiduotas jo tėvui“, – kalbėjo vyras Kaip teigia, jis nieko negalėjo padaryti, nes vaikui yra patėvis, o ne tikrasis tėvas.

Po skandalų Lietuvoje, pora nusprendė apsigyventi Didžiojoje Britanijoje. Po kelių ten praleistų mėnesių Sandra grįžo atgal į Šiaulius. „Ji grįžo gydytis į reabilitaciją, – teigė Nigelas. – Tačiau po to, kai ten praleido 21 dieną, išėjo ir išvyko į Šveicariją. Ten smaginosi su kitais vyrais, nors buvo nėščia. Sužinojęs tai, nupirkau jai bilietus į Angliją, kur ji praleido savaitaglį ir grįžo atgal į Lietuvą.“

Sandros teigimu, ji iš tiesų grįžo į Lietuvą, ji neneigia ir to, kad buvo išvykusi į Šveicariją, tačiau, jos tikinimu, ten gydėsi sunkią ligą, kurios nenori įvardyti. Beje, kiek vėliau Sandra pateikė dar vieną viešnagės Šveicarijoje versiją, esą ji ten važiavo dėl aukciono, kuris susijęs su jos verslu, ir tik vėliau atsidūrė ligoninėje, ten praleido, kaip teigia, dešimt dienų.

„Ji gyvena išgalvotame prabangiame gyvenime. Ir aš iki tol, kol susituokiau su ja, nesupratau, kuo Sandra dirbo, – pasakojo N. West-Macaulay. – Kai mes grįžome į Šiaulius, tikėjau, kad viskas baigsis. Tačiau problema ta, kad ji daug geria, dėl to tą naktį ir buvo sulaikyta, nes triukšmavo ligoninėje ir užpuolė savo mamą.“

Nigelo teigimu Sandra neturi ir tokių turtų, kuriais giriasi prieš televzijos kameras.

„Ji turi bėdų su alkoholizmu jau devynerius metus. Kai kas jos tikrovėje yra tiesa, kai kas – išgalvota, – teigia Nigelas. – Kai Sandra išvažiavo į Lietuvą, į reabilitaciją, galvojau, kad viskas baigsis, bet niekas nesibaigė.“

Sandra Grafinina West Macaulay ir Nigelis

Vyras papasakojo ir apie jų gyvenimą Didžiojoje Britanijoje. Esą jam pirmiausia įtarimų pradėjo kelti keistas jos darbo grafikas. „Į darbą išeidavo penktadienio ir šeštadienio naktimis. Jos sūnus likdavo su manimi. Sandra sakydavo, kad yra vertėja, tačiau tai buvo absoliutus melas, – tęsė Nigelas. – Kartą, kai ji grįžo, pasakiau supratęs, kad ji vėl grįžo prie senojo darbo. Tada ji mane įskundė policijai už smurtavimą.“

N. West-Macaulay teigimu, Sandra už nelegalių paslaugų teikimą buvo sulaikyta Didžiosios Britanijos pareigūnų.

„Reabilitacijoje ji jau buvo du ar tris kartus, – pasakojo Nigelas. – Šį kartą tikėjau, kad viskas bus gerai, tačiau ji toliau vartojo alkoholį, nors buvo nėščia, ir dar dirbo...“

Tačiau vien tuo Nigelo kaltinimai žmonai nesibaigia. Jis teigia, esą Sandra ne kartą duodama interviu prieš televizijos kameras taip pat buvo apsvaigusi: „Aš ją myliu ir pažįstu, žinau, kokia būna išgėrusi.“

Nigelas atviravo, kad išpažinčiai apie žmonos paslydimus ryžosi siekdamas, kad šis paviešinimas taps jai paskata pasikeisti. „Jei taip elgsis ir toliau, Lietuvos socialinės tarnybos atims iš jos mūsų dukrą, – didžiausią baimę įvardijo pašnekovas. – Jei Sandra nepabus ir nesupras, kad jai reikia keistis, taip ir nutiks. Žinote, kai ji blaivi, būna nuostabi moteris.“

Pokalbio metu nuskambėjo ir dar labiau šiurpinančių žodžių. „Pernai ji laukėsi vaikelio, bet būdama girta nukrito nuo laiptų ir persileido“, – apie savo ir Sandros vaikelio netektį kalbėjo Nigelas.

Ir net po nuskambėjusių kaltinimų laisvu elgesiu Nigelas tiki, kad netrukus pasaulį išvysianti dukrelė tikrai yra jo.

Vyras tikino neigiamai sureagavęs į jos viešą pareiškimą apie skyrybas. Kodėl jis nenori skirtis? „Meilė yra beprotiškas dalykas“, – DELFI tikino jis.

Sandros versija

S. West-Macaulay taip pat negailėjo kritikos savo vyrui. „Mano vyras sudaužė mano du kompiuterius ir du telefonus. Aš neturiu prieigos prie interneto be jo žinios“, – kalbėjo jau nuo vasaros su vyru skirtingose šalyse gyvenanti Sandra.

Sandra Grafinina West Macaulay

Pasidomėjus, kur šiuo metu yra jos vyras, Sandra tikino nežinanti: „Nemačiau jo nuo vasaros vidurio“. S. West-Macaulay tikino nusprendusi santykius su vyru išsiaiškinti teisme: tiek finansinius, tiek asmeninius.

„Mano vyras sudaužė mano telefonus ir aš neturiu mobiliojo ryšio telefono, pasibaigė mano sąskaita“, – tikino Sandra ir paprašiusi perskambinti pabrėžė, kad pokalbis negali tęstis ilgai, nes jos laukia apsaugos darbuotojas, kuris ją palydės vakarienės.

Vėl susisiekus su S. West-Macaulay, ši liejo nepasitenkinimą, kad pirmas pokalbis apie jos gyvenimą įvyko ne su ja, o su jos vyru, nors su DELFI jis susisiekė pats, neapsikentęs nežinios. „Visų pirma, jūs su manimi turite stengtis kažkaip susisiekti, o ne su kažkokiu šūdu, – tikino pašnekovė. – Ar ne šlykštu?“

Į klausimą, su kuo gyvena pirmasis Sandros sūnus, su ja ar su tėčiu, ji atsakė miglotai. „Mes juo dalinamės. 75 procentai, man atrodo, porų skiriasi. Tai yra normalu, mano nuomone. Nenormalu, bet logiška. Bet nenoriu nieko pasakoti, kad tai nepakenktų mano teisminiam tyrimui. Jau rytoj aš turiu nuvažiuoti į penkiolika įmonių, kur turėsiu pristatyti dar dokumentų, kad būtų pradėtas ikiteisminis procesas. Privataus kaltinimo tvarka jis yra pradėtas nuo liepos 31 dienos“, – tikino Sandra.

Ir nors iš pradžių teigė, kad su pirmuoju vyru vaiku „dalinasi“, vėliau sakė, jog sūnus jau šešerius metus gyvena su ja, vaiko tėvas jo nė nematė ir net nežino, kada jo gimtadienis.

Sandra Grafinina

Su DELFI susisiekęs Nigelas pasakojo, kad į Didžiąją Britaniją iš Lietuvos vėl išvykusi pora apsistojo ne jo ar jo tėvų namuose, o viešbutyje. Ten jie kartu su mažamečiu vaiku gyveno kelis mėnesius.

Tai patvirtino ir Sandra, tačiau pridūrė, kad už gyvenimą viešbutyje mokejo pati, ir įvardijo, jog kiekviena naktis kainavo po 60 svarų.

Nigelas kaltino ją teikus eskorto paslaugas dar šią vasarą, tada, kai ji jau laukėsi bendro jų vaikelio. „Kur logika? – paprašius papasakoti, kodėl Nigelas taip galvoja, tarė Sandra. – Jei dabar man jau aštuntas mėnuo į pabaigą... Man ir dabar skauda pilvukas. Taip jaučias, kad sąrėmiai tie paruošiamieji. Ar jūs matot logiką? Nesuprantu, kodėl žmogus taip šneka.“

Pokalbio metu moteris neslėpė ir šiurpinančios nuomonės. „Mano valytoja praeitą savaitę nudūrė savo vyrą ir aš ją pukiai suprantu. Jeigu būtų legalu, aš savo vyrą nudurčiau. Jo man net negaila būtų“, – teigė Sandra, tačiau pridūrė, kad tai tėra teorinis svarstymas, o ne grasinimas ar panašiai.

Prieš kelias dienas S. West-Macaulay žiniasklaidai teigė, kad yra nusprendusi išsiskirti su savo vyru. Taip pat teigė, kad yra aštuntą mėnesį nėščia ir visus procesus pradės po to, kai susilauks vaikelio. Tačiau su DELFI susisiekęs Nigelas teigė, jog jam Sandra jau pranešė apie vaikelio gimimą.

Kodėl nesutampa šios dvi istorijos? „Žinote, kas yra šlykščiausia šlykšteliausia? Esmė yra ta, kad sakau: „Nigelai, aš noriu skirtis, mes nebūsim kartu.“ Pasakiau: „O kaip būtų, jei tavo dukra jau būtų gimusi?“ Jis man nieko nesiunčia, atsiuntė 25 eurus per paskutinius tris mėnesius. Čia pasityčiojimas, ar kas?“ – retoriškai klausė S. West-Macaulay.

Sandra West Macaulay

Ar teismas įpareigojo išlaikyti Sandrą? „Tai apie teismus ir nešnekėkime, jei nesame išsiskyrę“, – nukirto pašnekovė. O ar jie jau pateikė dokumentus skyryboms? „Taip, procesas vyksta“, – teigė pašnekovė.

Pora susituokė ne Lietuvoje, o Las Vegase, Nevadoje. Ar reikia papildomų pastangų notint išsiskirti? „Teisiškai mums net nereikia skirtis, nes esame susituokę tik Amerikoje“, – teigė Sandra, nors vos prieš kelias minutes pasakojo, kad Las Vegase sudaryta santuoka galioja 168 valstybėse, tarp jų ir Lietuvoje.

Kaip Sandra susikrovė turtus, už kuriuos įsigijo namą Austrijoje, Šiauliuose ir gali iki šiol mėgautis prabangiu gyvenimu? „Siuvau paltus, kailiukus. Man tai būtų nelogiška, jeigu žmogus dirba dirba dirba ir nieko neužsidirba“, – savo verslą įvardijo S. West-Macaulay.

Ir nors ji teigia, kad Šiauliuose, kur šiuo metu gyvena, turi ir butą, ir namą, dabar su sūneliu gyvena nuomojamame bute. Už 100 kv. m ploto butą, Sandros tikinimu, ji savo piniginę kas mėnesį patuština po 500 eurų.

Sutuoktinių versijos nesutampa ir dėl neva iššvaistytų pinigų. S. West-Macaulay teigimu, ji investavo į vyro verslą ir dabar nori tuos pinigus susigrąžinti. Nigelas teigia, kad tai Sandra iššvaistė krūvą pinigų tam, kad gyventų prabangiai.

Abu sutuoktiniai įvardija 100 tūkst. eurų viršijančią sumą.

Beje, Sandros teigimu, jai skolingas ne tik antrasis, bet ir pirmasis jos vyras. Sūnaus tėčio skola, kaip ji tikina, siekia 7 tūkst. eurų.

Grįžus į Lietuvą – skandalų virtinė

Praėjusių metų rudenį pirmą kartą po ilgos pertraukos televizijos ekrane pasirodžiusi Sandra pasakojo apie prabangų gyvenimą, netikėtai sutiktą svajonių vyrą, milijonus, pilis ir prabangų gyvenimą.

Netrukus po šio pasakojimo žiniasklaidą apskriejo žinia, kad Šiauliuose apsistoję sutuoktiniai buvo apiplėšti. Pora viešai įvardijo didžiulius nuostolius, tačiau netrukus ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame buvo užfiksuota pati Sandra ir jos vyras.

Vaizdo įraše apsvaigusi moteris griūna ant šaligatvio, o vyras bando ją pakelti.

Tuo metu su DELFI bendrausi S. West-Macaulay neneigė, kad vaizdo įraše – ji. „Čia buvo gerokai prieš tai. Aš negeriu alkoholio, nesu bandžiusi jokių narkotikų, nerūkau, beveik nevalgau mėsos, mano organizmas nuo 2 taurių šampano apsinuodija. Tą naktį tuo įsitikinau dar kartą, aš negaliu gerti nė lašo, nebent kartą ar du per metus“, – DELFI tuomet kalbėjo Sandra.

Sandra Grafinina West Macaulay

Kiek vėliau Sandra sulaukė kaltinimų iš pažįstamos kirpėjos, esą nesumokėjo už suteiktas paslaugas. „Pažadėjau, kad jai duosiu arbatpinigių, bet apsirgau ir fiziškai negalėjau nueiti į banką. Kartais einu ir nepaisau savo sveikatos, bet dabar tiesiog negaliu, – kalbėjo Sandra. – Aš niekada niekam nesakiau, kad esu milijonierė. Neduokit man tokių titulų. Bet tuos 35 eurus jai pažadėjau iš geros dūšios.“

S. West-Macaulay buvo sumokėjusi didžiąją dalį pinigų už sruogelių priauginimą, tačiau, nepavykus konflikto išspręsti ramiai, kirpėja Reveka nusprendė savo pinigus išsireikalauti viešumu.

Metų pradžioje Sandra bandė padėti ir daugiavaikei Antonovų šeimai. Deja, ir tai baigėsi skandalu. Už dovanojamus drabužius ir daiktus padėkojusi Antonovų šeima paviešino, ką rado atidariusi maišus. Jų teigimu, drabužiai buvo suplyšę, žaislai – sulaužyti.

Sandra buvo pakliuvusi ir į policijos pareigūnų rankas. Tuomet jos būkle susirūpinusi jos mama iškvietė medikus, jie moterį nugabeno į gyvydmo įstaigą. Ten moteris pradėjo elgtis agresyviai, į pagalbą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Nuraminus moterį nustatytas daugiau kaip 3 prom. girtumas.

Iki šiol moteris teigia nevartojanti alkoholio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (554)