Savo mintis apie Lietuvos įstatymus bei teismus garsus muzikos prodiuseris parašė socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Įrašu S. Stavickis-Stano leido pasidalinti ir su Delfi skaitytojais.

„Kiekvienas turintis vaikų nuo sekmadienio išgyveno siaubą.

Kaip gali būti, kad 2024 metais vaikus grobtų tiesiog gatvėse?

Bet Kaunas vis tik yra Lietuvos fenomenas. Žmonės per akimirką susibūrė į savanorių būrius ir pradėjo paieška. Šiandien ta diena, kai galu didžiuotis turįs draugų ir giminių Kaune. Kauniečiai – jūs nuostabūs.

Mergaitė buvo rasta specialiai įrengtame pagrobėjo garaže. Rasta, nes kitaip ir būti negalėjo. Lietuvos policijos pareigūnai dirbo be paliovos. Kai kurie nemiegojo paromis. Didžiulė padėka. Jūsų šūkis – „Ginti, saugoti, padėti“ tokiais momentais skamba kaip malda – „Apgink, apsaugok, padėk“. Begalinis ačiū.

Beliko užduoti klausimą įstatymo leidėjams ir teismams – ar tikrai viskas ok, kad vaiką pagrobęs išsigimėlis gaus daugiausia aštuonerius metus? Ir dar už gerą elgesį bus paleistas po ketverių. Taip kaip tai nutiko „apsitor*inusiam“ kūdikio ir mamos žudikui už vairo, „šokėjų“ ieškančiam pedofilui ir dar šimtams neadekvačias bausmes gaunantiems monstrams. Kodėl mano ir didžiosios visuomenės dalies manymu patys baisiausi nusikaltimai – nusikaltimai nukreipti prieš vaikus, yra taip lengvai baudžiami? Ir taip sunkiai įrodomi? Juk nusikaltimai prieš vaikus yra niekaip nepateisinami.

Siūlau persvarstyti bausmes“, – rašė Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)