„Visą laiką labai džiaugiuosi, kai gaunu kvietimą, vadinasi, esi kažkam reikalingas, kažkas tavęs nori. Tačiau einu tik ten, kur žinau, kad bus gera, šilta ir jauku. Su kolegomis visad puikiai praleidžiame laiką! Šį kartą tikrai nebuvo kitaip“, – kalbėjo Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Šventinį vakarą svečiai spėjo pasidalinti savo švenčių tradicijomis, kurios vyrauja jų šeimose. LNK serialo „Rimti reikalai“ aktorė S. Daukšaitė atskleidė, kurių tradicijų niekada nelaužytų, rašoma pranešime spaudai.

„Kūčios yra tikrai labai gilių tradicijų ir labai emociškai svarbi mano šeimai šventė. Turiu omenyje tėvus, mano sesės ir mano šeimą. Ir tos gilios tradicijos ateina iš pat vaikystės, su kūčiukų kvapu, pyragų kepimu ir visais senais tradiciniais patiekalais. Nieko nekeičiame, čia yra svarbiausia, mes nieko nekeičiame, jokių naujovių, jokių mandrybių.

Viskas taip, kaip mes prisimename iš vaikystės. Tuo ši šventė ypatinga, turinti savo šventumo, sakralumo, kai nėra nieko kasdieniško, pompastikos ir komercijos. Kalėdų eglę mes puošiame Kūčių vakarą, kai visi susirenkame pas tėvus. Visi turime vardinius žaisliukus, net gyvūnai juos turi. Ir šiaudus traukiame, šiais metais šiaudas nieko gero nežadėjo, bet kitais metais pertrauksiu“, – savo šeimos tradicijomis dalinosi aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Serialo „Man reikia meilės“ aktorė Gabija pasidalino, kokios tradicijas perėmė iš savo vaikystės

„Visada buvau išprotėjusi dėl kalėdinių dekoracijų, lempučių gausos namuose ir dovanų paieškų bei pakavimo. Kalėdos man visad buvo laukiamiausia metų šventė! Ir iki šiol man tai išliko, tad smagiausias laikas man yra dar iki švenčių, kai pradedu joms ruoštis ir jų laukti. Kai buvau vaikas, man mama pati padarydavo advento kalendorių su mini dovanėlėmis, kad būtų smagiau laukti Kalėdų, tad perėmiau šią tradiciją iš jos ir tokį advento kalendorių darau savo vaikui antri metai iš eilės.

Jis tiki, jog tas dovanėles jam atneša Kalėdų senelio padėjėjai elfai, už kasdieną atliekamus gerus darbus. Taip jis dar labiau stengiasi gražiai elgtis ir klausyti tėvelių, kad tik elfai nepraleistų nei vieno ryto iki Kalėdų“, – pasakojo Gabija Staniulytė-Murnikovienė.

Vakarėlyje dalyvavo Džiugas Siaurusaitis, Balys Latėnas, Edvinas Kalėda, Josif Baliukevič, Dovilė Kundrotaitė, Valentinas Kirejevas, Emilija Latėnaitė, Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, Nerijus Gadliauskas, Arnas Ašmonas, Gabija Staniulytė-Murnikovienė, Šarūnas Januškevičius, Eglė Ancevičiūtė ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją