Saulėtą spalio savaitgalį susituokti pora nusprendė dėl to, kad ruduo jiems yra pats gražiausias metų laikas. 

„Rudenį nuostabi gamta, bus puiki vestuvinė fotosesija. Šventės organizavimą patikėjome draugams. Nesame tie jaunavedžiai, kurie apgalvoja kiekvieną smulkmeną. Noriu savo vestuvėse jaustis viešnia. Draugai išrinko maistą, sugalvojo pramogas. Todėl daug kas šventėje bus staigmena ir mums patiems“, - DELFI kalbėjo dvi dukteris auginanti moteris.

Viktorija Jakučinskaitė ir Vitalijus Jančenkovas

Pora vestuvėms pasirinko netoli Vilniaus esantį Trakų Vokės dvarą. Į jį jaunieji pasikvietė liuteronų kunigą, kuris palaimino santuoką. Šventėje dalyvavo apie 50 žmonių.

„Dvare labai daug gražių salių, galėsime išnaudoti visas erdves. Aš jau prieš dešimt metų norėjau, kad mano vestuvėse dainuotų Džordana Butkutė. Tada ji nebuvo populiari. Per tą laiką, kol aš rengiausi tekėti, ji vėl spėjo išpopuliarėti. Tačiau tuo metu ji turės koncertinį turą“, - pasakojo dizainerė, kurios vestuvėse koncertavo Saulius Prūsaitis.
Viktorijos Jakučinskaitės ir Vitalijaus Jančenkovo vestuvės

Naują drabužių kolekciją kurianti moteris iš jos išsirinko sau vestuvinę suknelę. Dizainerė juokėsi, kad prašė draugų pagalbos, kurie padėjo išrinkti apdarą iš kelių variantų.

Nuotakos suknelę V. Jakučinskaitė žadėjo pasilikti sau ir neleisti niekam pasimatuoti. Tai – prietaras, kuriuo dizainerė tiki. Daug nuotakų papuošusi dizainerė prisipažino, kad pačiai būti nuotakos kailyje yra ypatingas jausmas.

„Labai džiaugiuosi, kad išbandžiau nuotakos vaidmenį. Dabar suprantu, kodėl jos jaudinasi per savo vestuves, - juokėsi V. Jakučinskaitė. - Tačiau eilinis kolekcijos pristatymas man kainuodavo daugiau nervų nei vestuvės. Kuo arčiau buvo šventė, tuo ramiau man buvo. Nesijaudinau netgi per ceremoniją.“
Viktorijos Jakučinskaitės ir Vitalijaus Jančenkovo vestuvės

Žiedus jaunavedžiai kūrė patys iš savo eskizų ir pasakojimų. Jaunikio žiedas sukurtas iš aukso ir meteorito. Nuotakos – iš baltojo ir juodojo deimanto.

Į santuokos ceremoniją nuotaka atvyko pavėlavusi apie 15 minučių. Ją su svita lydėjo senovinių automobilių kolona. Kartu su jaunavedžiais važiavo ir poros dukrelės.

Po trylikos metų draugystės pora susituokti nusprendė būtent savo dukrų ir bičiulių paraginta.

„Mes visą laiką gyvenome kaip šeima. Dukros labai norėjo vestuvių, - DELFI sakė žinoma drabužių kūrėja. - Jos labiau jaudinosi dėl šios šventės nei mes patys. Nes tai yra ne tik mūsų, bet ir visos šeimos šventė. Mes dukroms gal tik prieš metus pasakėme, kad dar nebuvome susituokę. Jos labai laukė šios šventės, skaičiavo iki vestuvių kiekvieną dieną.“
Viktorijos Jakučinskaitės ir Vitalijaus Jančenkovo vestuvės

Ar ši diena gražiausia ir svarbiausia gyvenime? „Kaip kunigas pasakė, reikia gyventi taip, kad gražiausios gyvenimo dienos būtų ne praeityje, bet ateityje“, - prisipažino Viktorija.

Medaus mėnesiui pora buvo išvykusi į Ameriką prieš vestuvių ceremoniją. Ar nekeista buvo medų kopinėti prieš santuoką?

„Sakyčiau, kad tai labai sveika. Mes į šventę atvykome ne tiesiai iš darbo, bet pailsėję, pabuvę dviese“, - sakė V. Jakučinskaitė. Jai antrindamas vyras pridėjo, kad medaus mėnesį galima atšvęsti nebūtinai išvykus į užsienį.

Viktorijos Jakučinskaitės ir Vitalijaus Jančenkovo vestuvių akimirkos - DELFI galerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)