– Kiek metų jau gyvenate Airijoje? Kokių tikslų vedama atsidūrėte ten ir kaip sekėsi prisitaikyti svetimoje šalyje?

– Airijoje gyvenu jau beveik septynerius metus. Tėvas mirė, kai buvau ketverių, todėl jo beveik neprisimenu – buvau per maža. Po 4-5 metų mama sutiko kitą žmogų, dar po kelerių metų atsirado mažoji sesutė. Kai buvau 11 metų, sesers tėvas nusižudė – mamai buvo labai sunku, kentėjau matydama jos skausmą. Mamos sesuo gyveno Airijoje, tad pasikvietė ją pas save, taigi mama su mažąja mano sesute išvyko. Aš likau Lietuvoje, gyvenau su kita mamos seserimi.

Tarsi išsiskyrimo su mama ir sesute būtų maža, teko keisti mokyklą, su teta santykiai taip pat klostėsi ne itin gerai. Maištavau, nenorėjau mokytis, todėl po metų grįžo mama ir išsivežė mane į Airiją. Iš pradžių buvo labai sunku, nes nemokėjau anglų kalbos, nieko nepažinojau. Be to, turėjau laukti 6 mėnesius, kol galėsiu lankyti mokyklą, neturėjau draugų. Pradėjusi mokytis, labai bijojau, tačiau sutikau daug mielų žmonių, kurie man labai padėjo sunkiausiomis akimirkomis.

Išmokau niekada nepasiduoti, kad ir kaip sunku būtų, kad ir kaip norėtųsi nuleisti rankas. Visada yra viltis: net jeigu ir atrodo, kad viskas krinta iš rankų, nesiseka, klostosi ne taip, kaip norėtųsi, tai nereiškia, kad taip bus visada.

Monika Klinavičiūtė

– Ką gyvenime veikiate dabar?

– Paskutiniais mokyklos metais lankiau „Vanity X Make Up Academy“ – baigiau šių metų gegužę, esu diplomuota vizažistė. Teko labai sunkiai dirbti, nes artėjo ir baigiamieji mokyklos egzaminai. Viskas pavyko puikiai, neseniai sužinojau rezultatus – išlaikiau visus egzaminus ir mane priėmė į Meinuto universitetą. Man tai dar viena svarbi pergalė. Vasarą netrūko emocijų – baiminausi, jog nepavyks, tačiau man pasisekė, esu labai laiminga. Studijuosiu ispanų kalbą ir geografiją, tikiuosi, kad vėliau imsiuos vertimo studijų, galbūt turizmo arba kelionių organizavimo. Vakarais dirbu „Wrights Cafe“, o dieną turiu klienčių kaip vizažistė. Laisvalaikiu dirbu modeliu, dalyvauju fotosesijose, mados renginiuose.

– Kas pastūmėjo dalyvauti konkurse? Kokios mintys aplankė, kai galvą papuošė karūna?

– Mane labiausiai palaiko mama, ji visada mane skatina ir drąsina. 2011 metais man buvo pasiūlyta atstovauti savo šaliai – Lietuvai – „Miss Ethnic Ireland 2012“ konkurse. Dar prieš sulaukdama šio pasiūlymo, dalyvavau pirmojoje fotosesijoje su fotografe Monika Foltman. Po fotosesijos sulaukiau jos skambučio – paklausė, ar nenorėčiau dalyvauti. Sutikau – kodėl gi ne! Taigi po kelias savaites trukusių repeticijų buvau išrinkta „Miss Ethnic Ireland 2012“ – kai išgirdau savo vardą, negalėjau patikėti. Juk buvo tiek gražių merginų! Laimėjus karūną, prasidėjo modelio karjera – mane kalbino radijo stotys, dalyvavau įvairiuose su konkursu susijusiuose renginiuose... Sutikau labai daug talentingų žmonių, su kuriais teko dirbti. Po metų pabandžiau patekti į „Miss Multiverse“ konkursą – deja, tada buvau per jauna, todėl vėl pabandžiau šiemet.

Monika Klinavičiūtė

– Gal galite papasakoti apie pačio konkurso esmę.

– Tiesiog man pasisekė ir aš buvau atrinkta kaip Airijos atstovė, nors ir nesu airė. „Miss Multiverse“ nėra vien tik grožio konkursas, tai ir televizijos realybės šou. „Miss Multiverse Reality TV“ laida rodoma daugumoje Lotynų Amerikos šalių ir Jungtinėse Valstijose. Pagrindinis „Miss Multiverse“ tikslas – pasiūlyti gyvenimą aukštyn kojomis pakeisiančią patirtį, naujų galimybių.

„Miss Multiverse“ vyks lapkričio pabaigoje, tikslios datos bus paskelbtos šio mėnesio pabaigoje. Konkursas vyks Dominikos Respublikoje – Punta Cana.

„Miss Multiverse“ konkurse visos dalyvės gaus neįkainojamos patirties, susiras draugų visame pasaulyje, sulauks pasiūlymų, turės galimybių tobulėti, siekti naujų tikslų. Šešios laimėtojos dar savaitę liks Dominikos Respublikoje, kur reklamuosis, fotografuosis, rodysis televizijoje, keliaus. Laimėtoja kartu su Linda Grandia („Miss Multiverse“ įkūrėja) dalyvaus trečiajame televizijos laidos sezone, dovanų gaus rankų darbo „Swarovski“ juostą, rankų darbo „Swarovski“ karūną, rėmėjų dovanų, reklamą vieneriems metams. O 2015 metais grįš į konkursą – bus komisijos narė. Ankstesniais metais nugalėtojos buvo išsiųstos į skirtingas keliones: į Kiniją, Venesuelą, Ibizą, Lenkiją, Kanus, Madridą.

– Kaip ruošiatės konkursui? Ar jaudinatės ir ko tikitės?

– Intensyviai ruošiuosi finalui. Renkuosi sukneles, ruošiu ir tautinį kostiumą, t.t. Organizuoju labdaringą renginį – surengsiu mados šou, kurio metu surinktos lėšos atiteks Dominikos Respublikos vaikų namams. Labai noriu tai padaryti, nes kartu su kitomis finalo dalyvėmis vyksime aplankyti ten gyvenančių vaikų. Tie vaikai neturi nieko, todėl labai norėčiau jiems padėti. Labai stengiuosi, bandau išsiaiškinti, kas norėtų prisidėti. Noriu, kad pavyktų, noriu įtraukti kuo daugiau savo srities profesionalų.

Dėl paties grožio konkurse nesinervinu. Kol kas. Labai noriu susipažinti su finalo dalyvėmis iš viso pasaulio ir kitais žmonėmis, dirbančiais prie „Miss Multiverse“ projekto. Ypač Linda, ji tokia maloni moteris – labai laukiu mūsų susitikimo. Manau, kad tai viena puikiausių gyvenimo patirčių – o juk esu dar tokia jauna! Labai džiaugiuosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)