Pirmadienį tiesioginio eterio metu, prasidėjus laidai „Delfi diena“, F. M. Leščiauskaitė pristatė, ką žiūrovai galės išvysti artimiausią valandą. Tuo metu, kai žinoma televizijos laidų vedėja kalbėjo, nuo jos kairės ausies netikėtai nukrito sidabro spalvos auskaras.

Tiesa, F. M. Leščiauskaitė, kai nukrito jos ausį puošęs aksesuaras, dėl to nė kiek nepasimetė, ji profesionaliai ir toliau vedė laidą.


Dėl šios situacijos Delfi susisiekė su televizijos laidos vedėja. Ji juokaudama sakė, kad nutikus tokiai situacijai pirmojo tiesioginio eterio metu, būtų numirusi iš baimės.

„Tada kiekviena smulkmena, kuri ne pagal planą, siaubingai gąsdino. Šį kartą tereikėjo tvardyti juoką. Su pašnekove, Delfi vyr. redaktore Rasa, prapliupome juoktis vos kameroms išsijungus.

Nors tiesioginio eterio laidą vedu vos nuo sausio 2-osios, vedu ją kiekvieną darbo dieną, taigi, šioks toks įdirbis jau atsirado. O su juo – jau nutiko ir ne vienas kuriozas. Buvo, ir savo pačios pavardę sukirčiavau kažkaip keistai, uždėjusi kirtį ant galūnės, ir laidą vesti baigiau stovėdama, nes viena atlikėja paskutinę minutę sugalvojo ne rodyti vaizdo klipą, kaip buvo sutarta, o dainuoti gyvai. Visa tai vyko net ne paskutinėmis minutėmis, o paskutinėmis sekundėmis. Kaip ir tokie kuriozai, kai nuotoliu kalbinamam pašnekovui sutrinka ryšys, o po to sutrinka ir kitam – ir man į ausinę vis sako apie vėl ir vėl keičiamą planą.

Jei visa tai priimčiau su baime ir stresu bei pernelyg aukštais reikalavimais sau pačiai, išprotėčiau. Reikalavimai sau – gerai, bet reikia ir sveiko proto bei atlaidumo, reikia suvokimo, kad vyksta žmogiškos situacijos. Ir būna visko – ir užsikosėti gali, ir pašnekovas nusikeikti, ir kėdės gali lūžti, ir auskarai kristi.

Iš pastarosios situacijos gavau daug juoko. Bus ką atsiminti. Ir kolegas prajuokinau“, – šypsodamasi sakė F. M. Leščiauskaitė.

Delfi primena, kad nuo sausio 2-osios „Delfi diena“ startavo nauju laiku: nuo pirmadienio iki penktadienio ji rodoma 12 val. Delfi TV laidos kėdėje žiūrovai išvydo naują, kai kam labai gerai pažįstamą veidą – Faustą Mariją Leščiauskaitę. Iki šiol šią laidą pakaitomis vedė – Dalia Vaitkutė Šiaulienė ir Saulius Žvirgždas.

Anksčiau Delfi žiūrovai ją galėjo išvysti kaip laidos „Sveikatos recepto“ vedėją, o skaitytojai pažinti kaip provokuojančių ir nepatogių gyvenimiškų temų žurnalistę. F. M. Leščiauskaitė pažada ir toliau nenuvilti laidos apie mediciną gerbėjų: „Man ta laida labai artima, o laikui bėgant su ja atrandu vis artimesnį santykį“.

Fausta sako, kad ji pasiruoši naujiems iššūkiams, nors pasiūlymas tapti „Delfi dienos“ vedėja sukėlė svarstymų. Juk jai patinka judėti „prieš srovę“.

„Vienas iš jausmų, gavus pasiūlymą, be abejonės, buvo džiaugsmas, bet kitas – išgąstis dėl pasikeičiančio gyvenimo ritmo. Nerimas, ar jausiuosi laiminga“, – sakė ji.

Vis dėlto nugalėjo smalsumas. Anot žurnalistės, ji niekada nemaniusi gauti pasiūlymo vesti tiesioginio eterio laidą.

„Aš esu labai nebloga klausytoja, tiksliau – nuoširdi klausytoja. Todėl nemėgstu pertraukti pašnekovų. Tik vėliau pradėjau tikėti, kad skirtingi laidų formatai gali priimti skirtingų charakterių vedėjus. Ir, jei jau atvirai, mano mėgstamiausi vedėjai tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje, visai nėra strakalai“, – atviravo Fausta.

Naujoji „Delfi dienos“ vedėja prisipažino, kad prieš debiutą yra tam tikrų baimių, bet laukimas yra daug didesnis. Ji išdavė paslaptį, kuri taip pat kelia neramių pamąstymų: „Sužinojau, kad mano ausys ir ausų landos labai mažos, taigi sunku dorotis su ausinėmis, kuri yra svarbi darbo dalis“.

Bet tai tik dar vienas iššūkių, kurį F. M. Leščiauskaitė pasiruošusi įveikti, nes, anot jos, negalinti atmesti galimybės, kuri pati pas ją atėjo.

„Man nuoširdžiai patinka mano kolegos. Patinka dinamika. Ir jei atvirai, tai manau, kad viskas bus gerai. Suklysiu? Atsiprašysiu ir važiuosim toliau“, – teigia ryžtingai nusiteikusi Fausta ir tyliai pajuokauja: „Svajoti reikia atsargiai, nes pildosi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)