Įrašu dainininkas sutiko pasidalinti ir su Delfi.

„Už gražių nuotraukų slepiasi ir kita gyvenimo pusė, apie kurią ir noriu papasakoti.

Kurį tai laiką jutau, kad esu nepilnų jėgų. Kažkoks vis pavargęs. O prieš gerą mėnesį prasidėjo dar keistesni dalykai. Kartais temperatūra pakildavo iki 37. O tada staiga dingdavo. Galva vis labiau tapdavo sunkesnė. Savijauta kaip pastoviai sergančio, nuotaika taip pat kažkur išvykus toli.

Nusprendžiau kreiptis į šeimos gydytoją ir padaryti išsamius kraujo tyrimus. Tuomet viskas paaiškėjo.

Pas mane yra Laimo liga. Pamenu, kad į koją buvo įsisiurbusi maža erkė. Tačiau jokių raudonų dėmių nebuvo. Todėl likau ramus, be to, esu pilnai paskiepytas nuo encefalito.

Noriu įspėti visus, kad nepagailėtų mokamiems kraujo tyrimams dėl Laimo ligos. Ši liga labai apgaulinga ir jos simptomai panašūs į daugelio kitų ligų. Svarbu žinoti, kad bendras kraujo tyrimas neparodo ligos. Reikia specialiai užsisakyti Laimo tyrimą. O aš jau gydausi ir beveik pasveikau.

Negydoma infekcija gali plisti į sąnarius, širdį ir nervų sistemą. Taip pat ligoniai gali skųstis nuovargiu, miego sutrikimu, atminties susilpnėjimu, galvos svaigimu. Vaikams šioje stadijoje pasireiškia meningitas (smegenų dangalų uždegimas).

Sąnarių pažeidimai – tai dar viena Laimo ligos forma. Dažniausiai tai stambiųjų sąnarių (kelių, alkūnių) uždegimas. Vėlesnėje stadijoje gali išsivystyti netgi veido paralyžius.

Likime visi sveiki!“, – rašė V. Valiukevičius.

Delfi primena, kad neseniai Laimo liga buvo diagnozuota ir atlikėjai Donatai Virbilaitei.

Dainininkė pasakojo, kad netikėti skausmai prasidėjo prieš daugiau nei mėnesį – iš pradžių galvos srityje, o vėliau visame kūne.

„Pavyzdžiui, ėjau pas gydytoją dėl tarp šonkaulių juntamų skausmų, nes galvojau, kad kažkas su skrandžiu. Bet skrandį patikrino ir pamatė, kad viskas gerai. Tada ėjau dėl galvos skausmų, kaklo, pečių, nugaros. Aišku, nugara truputį pakrypusi, kaip ir pas visus, bet čia atskirai lankau kineziterapeutą.

Vėliau pradėjo skaudėti širdies plotą, antakį, veidą. Po to atsirado silpnumas ir atmintis prastėjo. Net žodžius buvo sunku suprasti. Atrodo žinai, bet negali pasakyti, nes tiesiog jų neatsimeni“, – Delfi komentavo D. Virbilaitė.

Pavyzdžiui, kalbėdama su specialiste apie ant stalo gulintį baltą lapą, ji tik vėliau suprato sumaišiusi spalvas.

„Realiai sumaišai žodžius, bet nepastebi, kad juos maišai. Dabar tokie keisti dalykai. Kai atgaminu tą laikotarpį, tai daugiausia, kaip ir rašo visur, Laimo liga po truputį atlieka savo darbą – suėda žmogaus smegenis“, – kalbėjo dainininkė.

Bandydama surasti skausmų priežastį, D. Virbilaitė išgirdo įvairiausias gydytojų išvadas – nuo psichologinių problemų, nervų iki pogimdyvinio nuovargio.

„Jie tiesiogiai žiūri į skausmus. Neurologai iš neurologinės pusės. Jei skauda galvą, tai ieško galvos problemų. Darėme vienus tyrimus, tada kitus, nieko neradome ir dažniausiai, ką padaro gydytojas, tai šauna, kad reikia pabandyti tokius vaistukus arba nurašo psichologiniams dalykams, o šiuo metu pagrindiniu tapo pogimdyvinis nuovargis. Aišku, jis yra, turiu daug panašių simptomų, kurie natūraliai man tiktų pagal tai, kokioje situacijoje esu ir auginu penkių mėnesių lėlytę. Bet visgi jie buvo ne nuo to“, – atkreipė dėmesį ji.

Nepavykstant rasti skausmų šaltinio moteris kreipėsi į sekėjus. Dalis jų patarė būtinai pasidaryti kraujo tyrimą dėl Laimo ligos. Tačiau ir šioje vietoje dainininkei buvo ištampyti nervai, mat pirmą kartą buvo sumaišyti kraujo tyrimų rezultatai.

„Man prieš daugiau nei dvi savaites buvo padarytas tyrimas ir atėjo neigiamas atsakymas dėl Laimo ligos. Tada ieškojau toliau, bandžiau surasti priežastį, kodėl taip jaučiuosi. Tada po tų savaičių atėjo dar vienas laiškas su atsiprašymu už nepatogumus, bet visgi rezultatas jau buvo teigiamas. Ačiū Dievui, kad jo apskritai sulaukiau, nes pas mane dabar kol kas tik ūminė forma, o, pavyzdžiui, lėtinės formos Lietuvoje, kiek žinau, negydo“, – Delfi pasakojo dainininkė.

D. Virbilaitė neslėpė, kad per visą mėnesį praėjo visas įmanomas emocijas. Ne tik dėl jaučiamų skausmų, bet ir dėl gydytojų darbo.

„Esu taip stipriai pavargusi nuo visko. Ne tik tai, kad tas ištisinis skausmas vargina be proto, bet ir prasidėjo problemos su nervų sistema. Nes kai tau nepraeina skausmas, nežinai, kas tau yra, tai faktas, kad prisideda kiti dalykai. Aš truputį išsirėkiu, man praeina ir bandau toliau gyventi. Nieko nepadarysi, klaida padaryta“, – kalbėjo D. Virbilaitė.

Sužinojus diagnozę dainininkei paskirti stiprūs vaistai. Visgi ji stebisi, kodėl apie šią liga, kaip ji pati pastebi, tiek mažai specialistų kalbama.

„Tai bakterija, todėl realiai niekas kitas nepadės, o tik vaistai. Šiaip keista, kad vis dar tai nėra pateikiama kaip pirmenybė. Kiekvienais metais visi skalambija dėl erkių, skatina skiepus, o skiepas Laimo ligos neveikia, tik dėl erkinio encefalito. Mano aplinkoje buvo daug sirgusių ir prasirgusių, tai toks pakankamai dažnas dalykas, bet kažkodėl apie jį mažai informacijos“, – pastebėjo ji.

Sulaukusi sekėjų palaikymo D. Virbilaitė pabrėžė, kad tokiais atvejais kiekvienas turėtų pergyventi dėl savęs, nes niekada nežinai, kas gali iš tikrųjų būti.

„Visi gydytojai, pas kuriuos ėjau, ieškojo problemos visai kitur ir niekas net nepagalvojo apie tokį variantą“, – Delfi sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)