Estijoje šiuo metu gyvenantis S. Gorbonosas anskčiau vykusių posėdžių metu nuolat piktinosi, kad tenka vykti į teismą. Vyras piktinosi, kad prieš tai du kartus posėdžiai buvo atidėti.

„Kiekvieną kartą man atvažiuoti reikia 700 km ir tai man kainuoja 250 eurų. Tai pinigai. O viskas dėl penkių minučių“, - prieš posėdį teigė S. Gorbonosas.

Teigiama, kad S. Gorbonosas iš atlikėjos reikalavo pinigų už tylėjimą. Priešingu atveju, negavęs dešimttūkstantinio atlygio, vyriškis žadėjo garsenybės „juodžiausias“ paslaptis papasakoti žurnalistams ir net rašyti apie tai knygą.

Dainininkė kreipėsi į policiją. Pareigūnai dar pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą, prieš kelis mėnesius jis buvo baigtas. S. Gorbonosas šiuo metu gyvena Estijoje ir su drauge augina vaiką.

Tuo tarpu Dž. Butkutė su mylimuoju Elegijumi Strasevičiumi susituokė praėjusių metų gruodžio 12 dieną.

Spalio 3-ąją 45-ąjį gimtadienį švęsianti D. Butkutė – Strasevičienė nuo bet kokių komentarų susilaiko.

E. Strasevičius: bausmė už padarytą nusikaltimą - per maža

Nuosprendžio paskelbime, kuris per 20 dienų gali būti skundžiamas, nei Dž. Butkutė, nei jos sutuoktinis Elegijus Strasevičius nepasirodė. Naujienų portalui DELFI susisiekus su E. Strasevičiumi, šis tikino apie teismo sprendimą išgirdęs tik iš DELFI. Atlikėjos vadybininkas ir išrinktasis tvirtino, kad jo ir Džordanos tikslas nebuvo S. Gorbonosą įkišti kuo ilgesniam laikui už grotų, tačiau pripažino manąs, kad du mėnesiai belangėje S. Gorbonosui – per maža bausmė.

„Iš tikrųjų tai yra juokinga. Straipsnis skelbia, kad bausmė gali siekti šešerius metus. Kadangi pilietis nebuvo teistas, jam buvo galima pritaikyti kitą straipsnį. Juokais pasakiau, kad tai - ubaginis straipsnis. Skirti 60 parų, kai grėsė šešeri metai... Pasirodo, smulkiems niekšeliams yra lengvatos. Mums vienodai, kiek jis gavo, ar 60 parų, ar vieną parą. Svarbiausia yra tai, kad egzistuoja teisingumas. Mums reikšmingas yra ne bausmės dydis. Neturėjome tikslo žmogų įkalinti ilgam. Esmė tokia, kad norėjome, kad tai pasibaigtų ir visą tai daręs žmogus atsakytų pagal įstatymą. O kaip atsakytų, mums nebuvo reikšminga. Prisidirbai - atsakyk. Teismas pripažino jį kaltu ir mums to užtenka“, – DELFI kalbėjo E. Strasevičius.

Nors Dž. Butkutės sutuoktinis sakė, kad jiedviems nėra svarbus bausmės dydis, dar sykį patikslino manantis, kad, jo manymu, nusikaltusiam asmeniui padaryta lengvata - nėra teisingas dalykas.

„Toks didelis diapazonas – du mėnesiai ir šešeri metai. Jeigu jis būtų buvęs teistas - būtų gavęs apie trejus metus. Tai net ir tai, jei lyginsime trejus metus ir du mėnesius... Bet tai yra įstatymas“, – kalbėjo jis.

Elegijus su ironija pažvelgė ir į tai, kad S. Gorbonosas neprisipažino esąs kaltas. Anot pašnekovo, juokinga ir tai, kad kaltinamojo atstovas teismo prašė S. Gorbonosui skirti kuo mažesnę bausmę.

„Baigiamojoje kalboje praėjusį kartą jo advokatas sakė, kad jis nekaltas ir paprašė teismo skirti kuo mažesnę bausmę. Jeigu laikai, kad tavo ginamasis nekaltas - turi reikalauti nutraukti bylą, o ne prašyti jam mažesnės bausmės. Kuriozas ir tiek“, – pasakojo E. Strasevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)