Pripažino pagailėjusi

Kartu su E.Jackaite teisiama ir bendrovės, kurioje ji būdama nėščia dirbo ir pagal sutartį gavo didžiulį atlyginimą, direktorė Erika Kabečiūtė. Pastaroji jauna moteris pripažįsta kaltę, įdarbinusi ir nepagrįstai mokėjusi aktorei milžinišką atlyginimą, kad motinystės išmokos taip pat būtų nemenkos.

Komentuodama E.Jackaitės poziciją, kad tūkstančio litų atlyginimas jai mokėtas už realiai atliktą darbą, o apie 12 kartų padidintą atlyginimą ji nežinojusi, E.Kabečiūtė teigė, kad aktorė vis dar „neišeina“ iš pačios susikurto vaidmens.

„Padidinome jai algą, nes nuo tūkstančio gautų išmokų ji su vaiku būtų neišgyvenusi. Ji viską žinojo. Aš savo kaltę pripažįstu, ji – ne, todėl teisme ir atrodo, kad esame priešai, bet šito aš komentuoti nenoriu“, – teismo koridoriuje užsiminė E.Kabečiūtė.

Pasak E.Jackaitės, ji yra jos buvusio mylimojo ir sūnaus tėvo Karolio Malinausko vaikystės draugė. Teisme paaiškėjo, kad aktorė laiko buvusią darbdavę atsakinga ir už jos asmeninę tragediją. Mat E.Kabečiūtė vieno vakarėlio metu supažindino K.Malinauską su savo geriausia drauge. Ši pažintis peraugo į intymesnį ryšį, sugriovusį vyro santykius su E.Jackaite.

Todėl teismo posėdis, kuriame turėjo būti kalbama apie brangiai apmokėtą darbą bei nemenkas motinystės atostogų išmokas, tapo labiau panašus į skyrybų bylą, kurioje liudytojai peikė arba koneveikė besiskiriančiuosius.

Draugė gynė bičiulę

Klaipėdos miesto apylinkės teisme teisiama garsi aktorė pakvietė jos naudai liudyti artimą savo draugę, brolį, bičiulę ir žinomą uostamiesčio verslininką Saulių Jokužį.

Visi jie teigė bendravę su teisiamąja ne tik kaip su artimu žmogumi, bet ir kaip su nekilnojamojo turto bendrovės darbuotoja.

Gera E.Jackaitės draugė Nora Lapinskienė pasakojo gerokai anksčiau nei jos draugė Eglė perkandusi, kad K.Malinauskas esąs aferistas.

Užjausdama bičiulę, kurios gyvenimo peripetijas jauna moteris tikino žinojusi iki smulkmenų, N.Lapinskienė tvirtino, kad didžiausias kaltininkas, turėjęs būti teisiamas vietoj E.Jackaitės, yra jos buvęs sužadėtinis.

Moteris atskleidė, kad pusės milijono litų paskolą paėmusi pora ją leido skirtingai – E.Jackaitė už juos remontavo butą, o K.Malinauskas pirko mašiną bei vežėsi meilužę į egzotiškus kurortus, be to, švaistėsi bandydamas tapti prodiuseriu.

Nors E.Jackaitės advokatė prašė leisti N.Lapinskienei liudyti pirmai, nes ji turinti skubėti pas kūdikį, po apklausos aktorės draugė liko salėje iki posėdžio pabaigos.

Liudijo giminės ir artimieji

Apie tai, kad E.Jackaitė išmanė apie prekybą nekilnojamuoju turtu, teismui kalbėjo jos brolis Žilvinas Jacka. Sesuo broliui padėjo įsigyti sklypą Karklėje.

Kita draugė, gyvenanti Klaipėdoje, norėdama parduoti savo namą, sulaukė E.Jackaitės su kažkokiu iš Didžiosios Britanijos atvykusiu užsieniečiu. Aktorės atvestas potencialus pirkėjas visiškai realiai domėjosi namo įsigijimu, tačiau sandoris neįvyko dėl objektyvių priežasčių.

Tarp tų, kurie kalbėjo, jog E.Jackaitė tikrai dirbo kaip nekilnojamojo turto agentė, buvo ir spaustuvininkas S.Jokužys. Jis prisiminė, kad E.Jackaitė 2008 m. vasarą užsiminė apie galimybę įsigyti namelį Karklėje.

Vėliau drauge su aktore jis važiavo statinio apžiūrėti. Nors prasidėjusi krizė sutrukdė sandorį, verslininkas suprato, kad tai buvo ne šiaip sau išvyka, o aktorės darbas siūlant įsigyti turtą.

Vylėsi, kad išgirs tiesą

Pati E.Jackaitė iki vakarykščio teismo posėdžio byloje nebuvo apklausta. Ji tikino, kad taip elgėsi tikėdamasi, kad buvęs sužadėtinis K.Malinauskas papasakos pareigūnams visą tiesą, ir taip „nuims“ nuo jos bet kokius įtarimus bei kaltinimus.

Žinoma aktorė jaudinosi, vilgė gomurį mineraliniu vandeniu, neslėpė įvairių emocijų ir ne kartą kartojo suprantanti, kad tiesos sakymas gali atimti iš jos būstą.

„Iki šiol kalbėdama viešoje erdvėje stengiausi nemenkinti savo vaiko tėvo, negadinti jo įvaizdžio ir tikėjausi, kad tiesa paaiškės be mano žodžių. Vyliausi, kad Karolis teisme pats viską pasakys. Buvau pašiurpusi, kai jis pareiškė, kad aš nedirbau ir neišmanau šio darbo“, – aiškino kaltinamąja teisme vadinama E.Jackaitė.

Moteris pasakojo, kad kiekvieną mėnesį vaikui išlaikyti iš oficialiai jokio turto neturinčio K.Malinausko gauna tūkstantį litų, jis ir jo tėvai dengia banko paskolą.

Aklai pasitikėjo mylimuoju

Aktorės tikinimu, už tūkstančio litų per mėnesį atlygį ji atidirbo su kaupu. Pirmąjį mėnesį visiems savo draugams ir pažįstamiems, tarp kurių yra daug labai turtingų žmonių, paskleidė žinią, jog dirba nekilnojamojo turto prekybos srityje.

Vėliau ne vienam iš jų siūlė pirkti ir net rodė įvairius objektus.

Klausinėjama, ar sudarė bent vieną sandorį, ar pateikdavo darbo pažymėjimą, aktorė atsakė neigiamai.

Darbo įmonėje jai reikėjo, kad nuo pardavimo sandorio gaunamas procentas būtų įformintas oficialiai. Moteris pasakojo, kad drauge su sužadėtiniu, kuriuo besąlygiškai pasitikėjo, kūrė didžiulius planus, ketino pirkti žemės ir ją brangiau parduoti, kurti verslą Gruzijoje.

Teismas išgirdo apie nesuvaidintą poros meilę, rožinius ateities planus, žlugusius santykius, begalinę tėvo bei senelių meilę E.Jackaitės sūnui, finansinius ir moralinius ją užgriuvusius sunkumus bei daugybę kitų asmeninį aktorės gyvenimą liečiančių dalykų.

Ženklios sumos nepastebėjo

Įmonės, kurioje buvo įdarbinta, direktorę E.Kabečiūtę aktorė matė vos kelis kartus, o visus dokumentus pasirašyti jai atnešdavo sugyventinis. Apie tai, kad vos po penkių dienų nuo oficialaus įdarbinimo E.Jackaitės alga pakilo iki 12 tūkst. litų, ji tikino sužinojusi tik paskaičiusi bylą. Po poros mėnesių nuo oficialios įdarbinimo dienos aktorė pamatė banko išrašą ir nustebo už dviejų mėnesių darbą gaudavusi per 8 tūkst. litų.

„Buvau pardavusi savo butą, tad iš vienos banko sąskaitos į kitą pervesdavau nemažas sumas pinigų buto remontui apmokėti, todėl iškart nepastebėjau, kad man pervesta tokia suma“, – teisme kalbėjo aktorė.

E.Jackaitės teigimu, K.Malinauskas ją įtikino, kad jos vardu ir šlove naudodamasi bendrovė jai nepermoka, juo labiau kad dirbo abu sugyventiniai.