Ketvirtadienį paskelbtą nutarimą nukentėjusioji vilnietė dar galės apskųsti aukštesnės instancijos teismui, tačiau ar pasinaudos šia teise, dar nežino – mergina neslėpė, kad toks teisėjo nutarimas ją nustebino.

Tuo metu savo vaikų sveikata teisme prisiekusi L. Kybartienė teismo nutarimo neatvyko išklausyti.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas L. Kybartienei buvo surašytas dėl įvykio balandžio 11-ąją, Vilniuje, Kalvarijų g., vairuodama automobilį „Honda Civic“ nepaliko tarpo iš šono ir apgadino vienos jaunos vilnietės automobilį „Mazda 626“.

Pasak policijos, L. Kybartienė iš eismo įvykio vietos pasišalino, pažeisdama Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Kaip pažymėjo bylą nutraukęs teisėjas, bylos nagrinėjimo metu nepavyko nustatyti tikslaus įvykio mechanizmo, tikslaus susidūrimo taško bei kas važiavo leistina eismo juosta. Be to, teismas pabrėžė, nukentėjusiosios merginos automobilis jau suremontuotas, todėl nebegalima išsiaiškinti, ar tikrai L. Kybartienė apgadino „Mazda 626”.

Teismo teigimu, galiojant nekaltumo prezumpcijai visos abejonės, kurių negalima pašalinti, taikomos administracinėn atsakomybėn patraukto asmens naudai.

Teisėjas O. Zaicevas taip pat nurodė, kad eismo įvykį tyrę Kelių policijos pareigūnai neatliko išsamaus tyrimo ir nesurinko pakankamai įrodymų, jog eismo įvykį sukėlė būtent L. Kybartienė. „Jos teiginiai yra nepaneigti, o visos iškilusios abejonės taikomos administracinėn atsakomybėn patraukto asmens naudai“, - sakė teisėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)