Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Arūnas Budrys taip pat nusprendė J. Nainiui skirti 1 250 litų baudą.

Penktadienį paskelbtas teismo nutarimas dar negalutinis – radijo laidų vedėjas jį galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė ne tik į padaryto pažeidimo pavojingumo laipsnį, bet ir į tai, kad J. Nainys anksčiau ne kartą baustas už greičio viršijimą, tačiau iš savo klaidų nepasimokė ir toliau sistemingai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles.

Radijo laidų vedėjo padarytus pažeidimus policijos pareigūnai surašė net keturiuose lapuose.

„Beveik visi pažeidimai dėl greičio viršijimo – ir su „Lexusu“ skrieta, ir net su „Fiat Punto“ greitį sugebėta viršyti“, – nagrinėjant J. Nainiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą sakė teisėjas.

Iš Pasvalio į Vilnių gyventi atvykęs ir sparčiai karjeros laiptais pakilęs radijo laidų vedėjas nubaustas dėl vasario 17-osios naktį, apie 1 val., padarytų KET pažeidimų, kai jo vairuojamą automobilį policijos pareigūnai sustabdė Geležinio Vilko g., netoli Ateities g. sankirtos.

Policijos pareigūnų greičio matuoklis užfiksavo, kad J. Nainio vairuojamas BMW skriejo 114 km/val. greičiu, kai toje vietoje yra leistinas ne didesnis kaip 60 km/val. greitis.

„Kartais taip gyvenime nutinka – daug važinėju, mano darbas yra susijęs su pramoginiais renginiais ir tą naktį grįžau iš Joniškio, kur vyko vaikų pramoginis renginys, – teisme yra pasakojęs J. Nainys. – Jau buvau visai šalia namų (Ateities g.), kai paspaudžiau pedalą – norėjau greičiau namo parvažiuoti, mašina mano stipri... Ir, pamenu, kaip tik tada sau pagalvojau: o jeigu dabar policija... Ir ką – jie stovėjo, mane sustabdė, parodė greičio matuoklio rodmenis. Su viskuo sutikau – juk pažeidžiau taisykles“.

Vyras neslėpė, kad labai apgailestauja dėl savo neapgalvoto poelgio.

„Tai buvo silpnumo akimirka – pas esu kaltas, tai labai absurdiška situacija, dėl to labai gailiuosi“, – sakė jis.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad J. Nainys policijos pareigūnams nepateikė draudimo poliso.

„Žinoma, kad jį turėjau, tačiau susijaudinau, jog man taip nepasisekė ir tada net nesugebėjau jo surasti“, – aiškino administracinėn atsakomybėn patrauktas vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)