Filmas pasakoja apie nematomą dviračių sporto pusę ir gregorius – dviratininkus, kurie pralaimi tam, kad laimėtų jo komandos draugas.

„Visi sportą tapatina su egoizmu, pergalės troškimu, o mūsų filmo herojai kitokie – jie aukojasi ir nuolatos bando asmenybės tvirtumo ribas ne dėl savęs, o dėl kito“, – apie filmą yra sakęs režisierius Arūnas Matelis.

Beveik 8-erius metus režisieriaus A. Matelio kurtas filmas – didžiausias bendros gamybos Europoje kino projektas, kurio gamyboje dalyvavo net aštuonios šalys: Lietuva, Italija, Šveicarija, Airija, Šiaurės Airija, Latvija, Ispanija ir Belgija.

Filmas buvo pripažintas geriausiu dokumentiniu ilgametražiu filmu konkursinėje tarptautinio Varšuvos kino festivalio programoje. Kaip A klasės festivalio laureatas, režisierius A. Matelis su savo filmu automatiškai pateko ir į Europos kino apdovanojimų atrankos procesą. Tarptautiniame kino festivalyje „Listapad“ Minske filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ buvo pripažintas geriausiu ilgametražiu dokumentiniu festivalio filmu ir pelnė žiūrovų simpatijų prizą. „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ laimėjo ir Lietuvos kinematografininkų sąjungos pagrindinį apdovanojimą už reikšmingiausią kinematografininkų sąjungos nario sukurtą kūrinį.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ kino teatruose nuo vasario 9-os dienos.

A. Matelio filmo premjeros svečiai – DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)