„Kertinė. Geležinė. Nelaužoma. Kūrėjo taisyklė – tu nesipiktini tais, kuriems tavo sukurtas dalykas ne taip patiko, kaip tau pačiam.

Man norėtųsi prismaugti savo knygų ar laidų kritikus, restoranams norėtųsi atlikti prieš gamtą einančius veiksmus su Užkalniu, dailininkams priepuolį varo aiškinantys, kad spalvų mažokai.

Gali verkti po antklode ir skųstis draugams, kaip tavęs nesupranta. Bet tu negali piktintis viešai ir aiškinti, kad tie idiotai VISIŠKAI NIEKO NESUPRATO.

Tiesiog negali.

Tai buvo pirma taisyklė, kurią man įkalė į galvą knygas rašyti mokę amerikiečiai.

Dar labiau negali tave kritikuojančių išvadinti neišsilavinusiais prasčiokais, buduliais, alkoholikais, tarakonais. Negali aiškinti, kad „Youtube“ sugedo, negali siūlyti p****** iš komentarų, nes niekas nekvietė, negali rašyti komentarų, trinti, vėl rašyti, vėl trinti.

Talentinga ir awesome dainininkė Jazzu nusprendė, kad gali. Kad gali kovoti ir nugalėti internetą, kuris tokiais atvejais įjungia penktą bėgį.

Ir turim Jazzu video klipą, kuris per vieną dieną surinko 10 tūkstančių dislaikų ir jeigu tokiais tempais ir toliau varys, pagerins visus lietuviško „Youtube“ antirekordus. Ir tikrai nėra nusipelnęs tokio heito. Apskritai, kodėl lietuvių bandymai prasimušti į užsienį turėtų sulaukti heito?

Bet taip būna, kai pradedi karą, kurio negali laimėti. Ir tai yra iš tikrųjų – Wild“, – savo profilyje ketvirtadienį skelbė A. Tapinas.

Justė Arlusaitė Jazzu pristato naują vaizdo klipą

Jazzu vardu paskelbti komentarai, kuriuos mini A. Tapinas, buvo paviešinti ir populiariame „Facebook“ puslapyje „Valstybinis Tautos Frontas“. Naujausiuose įrašuose kalbama būtent apie galimą Jazzu reakciją į neigiamus komentarus po jos naujausiu vaizdo klipu.

Į žinomo žurnalisto, rašytojo A. Tapino viešą įrašą ir Jazzu vardu išpublikuotus komentarus sureagavo atlikėjos vadybininkas L. Lučiūnas. Jis DELFI patikino, kad minimi komentarai, kuriuos neva rašė dainininkė, buvo paskelbti iš netikrų, neseniai sukurtų anketų. Anot jo, anonimai paprasčiausiai pasinaudojo žinomos atlikėjos vardu ir skelbė tiesos neatitinkančią informaciją.

„Juk nėra sunku „Youtube“ tinkle įkelti Justės nuotrauką ir pasivadinti Jazzu. Tokių analogiškų profilių su dainininkės vardu vakar išlindo net ne vienas. Sėdime repeticijoje, Justė šoka su grupe, kartojasi pasirodymą prieš M.A.M.A, o tuo pačiu metu yra rašomi šie minimi komentarai. Mes kreipėmės į kompaniją, kuri prižiūri mūsų atlikėjų paskyras, kad šis nesusipratimas būtų kuo greičiau išaiškintas. Mes įkėlėme dainą ir tuo mūsų darbas pasibaigė. O žmonės tegul komentuoja – kam patinka, o kam ne. Juk žmonėms spręsti. Man dar neteko girdėti, kad artistas sėdėtų ir atsakinėtų į „Youtube“ komentarus. Ypač Jazzu, kuri šiuo metu ruošiasi turui, koncertams – tai nerealu. Gaila, kad žmonės netikrina informacijos ir aklai pasitiki tuo, ką mato. Apmaudi klaida. Manau, kad Andrius galėtų sugalvoti kitokias išvadas, tai būtų kilnesnis jo gestas“, – kalbėjo jis.

„Artistai patys netvarko savo kanalų, paskyrų, negi žmonės rimtai mano, kad visa tai galėjau rašyti aš?“ – neatsistebėjo Jazzu prodiuseris.

Pasiteiravus, kaip į esamą situaciją reaguoja pati dainininkė, L. Lučiūnas neslėpė, kad tokie ar panašūs nesusipratimai visada kelia neigiamas emocijas.

„Dabar važiuojame iš repeticijos ir apie šią situaciją sužinojome tik iš žurnalistų, kurie mums pradėjo skambinėti. Supratome, kad yra minimas A. Tapino įrašas. Aš Andrių gerbiu, esame seni pažįstami, todėl manau, kad jis drąsiai galėjo paskambinti ir paklausti, kaip ten viskas yra iš tiesų. Bandžiau ir pats jam skambinti, tačiau kol kas susisiekti nepavyko. Gal jis dabar yra paprasčiausiai užsiėmęs. Keista tokia situacija. Justė prieš penkias minutes apie tai sužinojo ir jai yra apmaudu. Tokie dalykai gadina nuotaiką. Jos tarptautinė premjera prasideda tik nuo rytojaus, o visa ši situacija yra lokalus nesusipratimas. Reikėtų tikrinti informaciją, faktus, prieš juos skelbiant viešai. Juk anksčiau žurnalistai taip darydavo. Manau, kad šią situaciją išspręsime draugiškai. Esame visi žmonės ir visi kartais klystame“, – DELFI kalbėjo pašnekovas.

„Daina sulaukė daug reakcijų. Svarbiausia, kad mūsų laukia dar ne viena premjera ir dar bus tikrai apie ką pakalbėti“, – pridūrė jis.

DELFI susisiekus su A. Tapinu, šis patikino, kad jo išsakyta kritika minėtame jo įraše yra nukreipta tik prieš atlikėjos reakciją į pasirodžiusius neigiamus komentarus, o ne į patį vaizdo klipą ar pačią dainininkę.

„Kalbu tik apie Jazzu komunikacijos klaidas, o ne apie patį klipą, kuris man visai patinka ir tikrai nenusipelnė tokio heito, ką ir bandžiau parašyti“, – teigė A. Tapinas.

DELFI taip pat sulaukė ir oficialias J. Arlauskaitės-Jazzu anketas prižiūrinčios kompanijos „Videostars“ komentaro.

„Komentarai „Youtube“ tinkle, kuriuose prisidengiama Justės Arlauskaitės vardu yra netikri ir nėra oficialaus kanalo dalis. Kitaip tariant, fake. Tai puikiai matosi iš komentatorių profilio nuotraukų ir vardų. Nežinia, kodėl internete žinomi žmonės ir kanalai, kurie su technologijomis draugauja, nepasižiūri atidžiau kas ir kaip yra.

Oficialus ir vienintelis kanalas yra šis. Kanalo vardas yra JAZZU, o jo profilio nuotrauka yra naujojo klipo kadras. Komentatoriai turi visai kitus vardus ir kitas nuotraukas, tačiau sudarant įspūdį, kad tai yra neva JAZZU kanalo atsakas. Apie neoficialius kanalus jau yra pranešta „Youtube“ administracijai ir jie bus uždaryti“, – tikino „Videostars“ atstovas Rokas Kondratas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (582)