Tuo tarpu Vilniaus apskrities Kelių policijos valdybos pareigūnai, buvusiai televizijos diktorei surašę administracinio teisės pažeidimo protokolą teigia, kad moteris sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino.

53 metų L. Kybartienei iškeltą bylą pirmadienį nagrinėjo Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas - teisėjas Olegas Zaicevas nutarimą paskelbs gruodžio 20-ąją.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas L. Kybartienei buvo surašytas dėl įvykio balandžio 11-ąją, Vilniuje, Kalvarijų g., vairuodama automobilį „Honda Civic“ nepaliko tarpo iš šono ir apgadino vienos jaunos vilnietės automobilį „Mazda 626“.

Pasak policijos, L. Kybartienė iš eismo įvykio vietos pasišalino, pažeisdama Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

Administracinėn atsakomybėn patraukta L. Kybartienė nesutinka su jai mestais kaltinimais ir kartu su savo advokatu siekia, kad byla būtų nutraukta.

Nukentėjusioji mergina: garsas buvo labai stiprus, o ji ėmė ir išvažiavo

Nukentėjusiąja administracinio teisės pažeidimo byloje pripažinta Viktorija K. teisme prisipažino, kad ją pribloškė L. Kybartienės elgesys po eismo įvykio – jauna mergina teigė nežinojusi, jog jos automobilį apgadino kiekvieną sekmadienį iš televizijos ekrano žiūrovus įvairiomis progomis sveikinanti L. Kybartienė.

„Jos nepažinojau, mačiau, kad moteris buvo šviesių plaukų“, – sakė Viktorija K.

Ji pasakojo, kad tą balandžio 11-ąją važiavo į savo namus Kalvarijų g., jau buvo beveik prie pat namų, kai automobilį apgadino L. Kybartienės vairuojama transporto priemonė. Pasak merginos, L. Kybartienė važiavo eismo juosta, kur buvo draudžiama važiuoti.

„Per mūsų kiemą yra kelias, kurį dažnai apvažinėja per kamščius Ozo gatvėje, – sakė jauna mergina. – Toje vietoje yra siauras kelias – toje vietoje, kur kelias platėja, sustojau, kad priešais atvažiuojantis automobilis pasitrauktų, sulaukiau, ir pradėjau važiuoti, o priešais važiavęs automobilis, nesulaukęs, kol atliksiu manevrą, pradėjo važiuoti. Tada pamačiau, kad veidrodėlis braižo mano automobilio galą – labai išsigandau, nes mašina toliau važiavo. Jis dar labiau pasuko ir rėžėsi į mano automobilį ir subraižė bamperį – tada garsas buvo labai stiprus“.

Jauna mergina sakė, kad jos automobilį apibraižiusi moteris iš karto išlipo iš automobilio. „Ji paklausė – ar kliudžiau, – prisiminė nukentėjusioji. – Taip, kliudė, ir dar kaip. Ji sakė, kad lyg tyčia neturiu laiko, nėra kada čia man aiškintis, ji nuėjo pasižiūrėti savo mašinos, bet sėdo į ją ir išvažiavo“.

„Buvau išsigandusi, nes pirmą kartą man taip gyvenime nutiko, ji dar kaltino, kad važiavau ne savo juosta, sakė, kad skuba ir išvažiavo“, – prisiminė Viktorija K.

Mergina teigė, kad buvo priblokšta tokiu moters elgesiu. „Visa tai matė tuo metu kieme buvęs mano kaimynas, jis sakė, kviesk policiją, nes man pačiai gali būti iškviesta“, – Viktorijos K. teigimu, kaimynas iš karto atpažino, kad automobilį apibraižė Sveikinimų koncertų vedėja.

Nukentėjusioji taip pat sakė, kad ją nemaloniai nustebino L. Kybartienės elgesys Kelių policijoje. „Ji aiškino, kad važiavo ne tas automobilis, išvis iš jo išlipusi nebuvau“, – teigė Viktorija K.

Teismas apklausė ir Viktorijos K. kaimyną, kuris matė, kaip kieme įvyko nedidelis eismo įvykis. „L. Kybartienė tada atrodė labai skubanti, susijaudinusi, susinervinusi, o Viktorija K. – labai pasimetusi“, – teigė vyras.

L.Kybartienė: maniau, kad nebuvo jokio įvykio

Teisme L. Kybartienė neneigė, kad buvo susidūrusi su nukentėjusiąja, tačiau tikino, jog buvo įsitikinusi, jog jokio įvykio nebuvo.

„Buvo pakankamai vietos, mačiau, kad prasilenksime – buvo vietos, lėtai, kiek įmanoma, prasilenkinėjome, – pasakojo L. Kybartienė. – Prasilenkiant pamačiau, kad mano veidrodėlis užlenktas – fiziškai negalėjau sustoti, nes šalia buvo kiti automobiliai 90 laipsnių kampu. Netrukus sustojau, išlipau, man buvo baisu, kad automobilis nebūtų apibraižytas. Sakiau, mergina, žiūrėk kur tu važiuoji, neturiu laiko aiškinti KET taisyklių, gerai, kad nieko neapibraižyta. Nežinau, ar ta mergina girdėjo, ji sėdėjo mašinoje. Kadangi nebuvo apgadinimų, išvažiavau“.

Sveikinimų koncertų vedėja sakė, kad tuo metu automobiliu vežėsi savo mažametį anūką. „Buvau įsitikinusi, kad pro šalį važiuojanti mergina neapskaičiavo saugaus atstumo“, – sakė L. Kybartienė.

Administracinėn atsakomybėn patraukta moteris aiškino, kad policijos pareigūnų ant jos automobilio rasti apibrozdinimai buvo padaryti ne šio eismo įvykio metu.

„Tai seni nubrozdinimai, negalėčiau pasakyti, kur jie padaryti, bet kadangi mano automobilis stovi Spaudos rūmų aikštelėje, veidrodėlis ne kartą buvo užlenktas Sacharovo aikštelėje, – sakė L. Kybartienė. – Absoliučiai buvau įsitikinusi, kad nieko neatsitiko... Toks ir buvo mano supratimas, jeigu būčiau per nago juodymą supratusi...“.

L. Kybartienė įrodinėjo, kad neturėjo tikslo bėgti iš eismo įvykio – yra jį apdraudusi.

„Bauskite mane kaip norite, tikrai kalta, kad vairuotojos neištraukiau iš automobilio – nežinau, ar tinka motinai prisiekti savo vaikų sveikata, tai man šis prisiekimas teisme daugiau reiškia“, – netikėtai pareiškė televizijos laidų vedėja.

„Prašau mane pripažinti nekalta – nesupratau, kad buvo eismo įvykis ir tikrai niekur nebėgau“, – sakė ji.

Gali netekti teisės vairuoti nuo 3 iki 5 metų

Anksčiau L. Kybartienė nenorėjo komentuoti eismo įvykio aplinkybių.

„Nenoriu nieko pasakoti, nes nematau pareigos jums pasakoti, man pačiai nėra labai malonu“, – sakė L. Kybartienė.

„Nenoriu visuomenei pasakoti apie savo gyvenimą – nesu Seimo narys ir neprivalau atsakyti į tokius klausimus, tai yra mano reikalai, tai nėra kažkas baisaus, nėra tragedija, tiesiog susidūrimas su labai nesąžiningais žmonėmis, tai – labai nemalonu“, – teigė ji.

Jeigu teismas patvirtins, kad L. Kybartienė sukėlė eismo įvykį ir iš jo pasišalino, jai grės bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)