Klausiama, ar jautėsi tikro mafijozo žmona, L. Gedvilaitė patikino būtent taip ir besijautusi.

Daktarų užsakymu Viluloje vyko ir tiesioginės LRT transliacijos bei žaidimas „Taip ir ne“, kurį vedė Valinskas. Intelektualųjį televizijos žaidimą žaidė daktariniai, o laimėjo firmos „Čybis“ prezidentas Mongoliukas.

Našlė Loreta teigia, kad jos gyvenimas sugriuvo, kai Mongolas ir Daktaras pradėjo pyktis nepasidalindami valdžia ir turtais gaujoje. Tuo metu Daktarų grupuotė kontroliavo visą per Lietuvą einanačią spirito kontrabandą. Anuomet patį pelningiausią nelegalų verslą. Kaune padėjo verslininkui Čiapui privatizuoti Vilijampolės turgų, kontroliavo restoranų tinklą, mėsos perdirbimo įmones, nekilnojamo turto objektus, užsiiminėjo reketu. Gaujos vadeivos Henrikas Daktaras ir Rimantas Ganusauskas – Mongolas lygiavosi į legendinį kino filmo personažą Doną Korleonę.

Taip vadinamos Daktaro ir Mongolo razborkės baigėsi tuo, kad per 1993 metų Kalėdas Loretos vyras Mongolas dingo. Buvusi Ganusauskienė, o dabar Gedvilaitė įtaria, kad jos vyrą nužudė Henrikas Daktaras.

„Mano Rimanto rankos nesuteptos krauju, šitą galiu garantuoti. Jis buvo mafijozas, kuris reketavo, bet tikrai rankos nesuteptos krauju, tikrai ne, o Daktaro suteptos. Daktaras – žmogžudys, viskas. Jokio kito žodžio neturiu – žmogžudys“, – prieš laidos KK2 kameras kalbėjo L. Gedvilaitė.

Tuo metu H. Daktaro teigimu, L. Gedvilaitė „visą gyvenimą gaudė riebius žąsinus, ieškojo restoranuose, visur. Pamatė, kad čia Mongolas riebus žąsinas, ji prie jo prisikabino, pradėjo meilę su juo sukti... Sakau, Rimka, man gėda, kad su tokia tuoksiesi, visko mačiusi, man gėda“, – kalbėjo H. Daktaras.

„Jeigu Daktaras mato, gėda. Jis yra rimanto dėdė. Nužudė savo sūnėną, žmogžudys ir didelis melagis, ir jis turi turėti gėdos. Lygiai taip pat meluoja jo žmona ir mama. Gėda“, – KK2 kalbėjo L. Gedvilaitė.

Po vyro nužudymo iš Lietuvos teko bėgti ir Loretai. Moteris į Italiją išvyko plika basa.

Matai, Daktare, kaip lazda turi du galus. Tai tu irgi nužudei mano vyrą ir atėmei visą turtą iš manęs. O kodėl taip pasielgei? Tai va, teko visko patirt, pajusti. Buvau išmesta iš namo, nes nesugėbejau mokėti bankui, teko išeiti iš namo i gatvę“, – guodėsi L. Gedvilaitė.

Tuo metu pats H. Daktaras moteriai gerų žodžių pagailėjo: Melagė, pažiurėk asmenybę žmogaus, ji negera, nedora, aferistė, avantiūristė, melagė. Ji makaronus kabina, ja tikėt negalima. Ten reikia klaust, kada tu meluoji, kada tu tiesą sakai? Ji melagė.

Ir štai po 24 metų Loreta išdrįso grįžti į Lietuvą. Ji reikalauja iš Henriko Daktaro milijono eurų. Ir pirmą kartą nori Lietuvai papasakoti, kokį košmarą išgyveno būdama Daktarų gaujos vadeivos žmona ir kaip kentėjo slapstydamasi Italijoje.

„Kodėl prašau milijono? Kodėl ne mažesnės sumos? Prašau, kad atlygintų tą žalą, kokią padarė. Aišku, žmogaus gyvybė neįkainojama. Aš tikiu, kad Rimanto palaikus atrasiu. Henrikas Daktaras gyvena dar tais senais laikais. Jis galvoja, kad nužudė žmogų, paslėpė kūną, niekas neras, bus nekaltas ir nepasodins. Bet jau laikai pasikeitė“, – įsitikinusi L. Gedvilaitė.

„Ji visą gyvenimą buvo spekuliantė, aferistė, apgavikė. Toks tas stilius yra ir ji toliau sukasi tose sultyse. O dabar ant senatvės užsinorėjo bolotiruotis į rimtas moteris. Visas gyvenimas jos buvo burnas, kaip rusai sako. Aš ją matydavau savo restorane, ji ten girta viena sėdėdavo, su draugėm, su draugais baliavodavo, ieškojo riebių žąsinų. O dabar ji gera pasidarė, pasirodyti prieš visuomenę nori“, – aštrių žodžių L. Gedvilaitei negailėjo H. Daktaras.

Iki pažinties su Mongolu Loreta buvo paprasta Kauno mergina. Turėjo mylimą vyrą, bet kadangi buvo labai graži, sparną apie ją ėmė rėžti madingas Kauno mafijozas Rimantas. Ir apipylė Loretą auksu.

„Kai man suėjo 33, buvo mano gimtadienis, man tais laikais padovanojo raudoną „Porshe“. Šešių metų senumo, iš Vokietijos. Paskui jis ją pardavė ir kai aš jam pagimdžiau trečią sūnų, kur buvo bendras vaikas su Rimantu, tai padovanojo „Buick“, 35 tūkst. dolerių kainavo tais laikais“, – pasakojo L. Gedvilaitė.

Rimantas Loretą supažindino su Henriku ir kitais draugais. Moteris sužinojo, kad jis – mafijozas.

„Dėl to ir nesutikau ištekėti iš karto. Buvau įsimylėjusi, meilė akla, kurčia, net ir negalvojau, gyvenau taip – gyvenu ir viskas. Man buvo gera“, – laidai KK2 atviravo nužudytojo Mongolo žmona.

Loretai buvo gera būti šalia Mongolo, tačiau Henytė jai nepatiko.

„Prisimenu kaip šiandien. Stovi Rimantas su Daktaru, va, sako, pristatau savo pusbrolį, ką tik grįžusį iš kalėjimo. Aš kai pasižiūrėjau į tą Daktarą, sakau, Viešpatie, kokie jie skirtingi. Rimantas toks gražus, o Daktaras, tegul jis man atleidžia, bet jis man baisus kaip velnias. Aš galiu tą drąsiai pasakyti – baisus“, – prieš KK2 kameras kalbėjo pašnekovė.

H. Daktaras taip pat tvirtino, kad ji – ne jo skonio moteris. „Kaip tas pudelis. Sėdi tokia, mirksi kaip malpa kokia. Man ji niekad nepatikdavo. Nosis kumpa, strazdanota, ryža. Man nepatiko, ne mano skonio“, – kabėjo jis.

Garbanota Loreta dalyvavo daugelyje smagybių, vykusių Vilijos restorane. Mongolienė prisipažįsta, kad būtent dėl jos buvo sumuštas televizijos laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

Iškvietė šokti, šokom, ką aš žinau, jis man toks labai linksmas kaip žmogus, įdomus, šokom šokom, kiek atsimenu, o kada baigėsi šokis, aš paskui jau nemačiau, kas ten įvyko, gavo… Taip liaudiškai šnekant, gavo antausį, kad per ilgai šoko“, – incidentą, į kurį buvo įveltas ir A. Valinskas, prisiminė pašnekovė.

Į Viliją pirmasis Lietuvos užsenietiškos muzikos prodiuseris Rimantas Ganusauskas atgabeno grupę „Boney M“. Ir sulaukė Daktaro mamos pasipiktinimo. Loretai nelabai patiko ši grupė. Ne dėl muzikos. O dėl stiliaus – vokalistas Bobi Farelas ant scenos straksėjo pasikabinęs dramblio kaulą ir dainavo „Bahama mama“. Tiesa, per koncerto pertrauką šis aksesuaras buvo pakeistas.

„Jis turėjo didelę aukso grandinėlę su dideliu kryžium. Kadangi tas dainininkas iš „Boney M“ turėjo pasikabinęs kažkokį žvėries kaulą, mano vyras sako: tu nusiimk tą kaulą. Ir dovanojo jam tą grandinelę“, – Mongolo poelgį prisiminė Loreta.

Paaiškėjo, kad su tuo pačiu Mongolo dovanotu kryžiumi grupės vokalistas scenoje pasirodo iki šiol.

„Bet jūs įsivaizduokit, kad aš, jau daug metų būdama Italijoje, turėdama tą savo kavinukę, žiūriu televiziją Italijoje, koncertuoja „Boney M“ ir aš likau išsižiojusi. Tas dainininkas koncertavo su mano vyro grandinėle po tiek metų. Ir aš dar tiems italams sakiau, nu va, čia mano vyro grandinėlė, tai jie mane palaikė nesveika“, – prisiminė Loreta.

Mafijos puotų metu vyko ir nematoma mafijozų damų konkurencija dėl grožio.

„Sakydavo, neik į pobūvius gražiau apsirengusi negu Ramutė“, – vyro prašymus prisiminė pašnekovė.

„Jeigu tais laikais ji taip būtų pasakiusi, tai uždarytų į durnių namus iš karto. Ją reiktų patikrinti, ar ji – ne šizofrenikė. Ji kalba nesąmones, mano Ramutė karalienė buvo, o ji – valkata, ragana buvo, paleistuvė. Man gėda. Ji mano bare sėdėdavo girta, su visais vyrais trindavosi, ten pusė Kauno ėjo, aš galiu liudininkus surasti, bet visi numirę. Ką ji įsivaizduoja...“, – piktinosi H. Daktaras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)