„Satoru“ agentūra išrinko 2 nugalėtojas: 14-metes Gretą Kriaučiūnaitę iš Ukmergės ir Viktoriją Vilkelytę iš Jurbarko.

Nors abiem merginoms tik po 14-liką metų, tačiau abi tikino nebijančios išvažiuoti gyventi į svetimą šalį. „Mano tėvai labai laimingi. Tėtis labai nerimauja, bet vis tiek skrisiu. Mano bendraamžiai mane labai palaikė, džiaugėsi už mane. Manau, kad bus sunku, reikės visko mokytis“, - iškart po konkurso DELFI kalbėjo G. Kriaučiūnaitė.

„Man labai patinka modelio veikla, labai noriu išvažiuoti, pasitikiu savo agentūros veikla. Žinau, kad manimi rūpinsis. Mano tėvai kartu su manimi neskris, bet mane palaiko 100 procentų. Manau, kad tai, jog laimėjau konkurse, lėmė mano išskirtinumas: plaukų spalva, veido bruožai, turiu strazdanų. Mano plaukai – raudonos spalvos, vadinamos „ryža“. Mokykloje teko patirti nemažai patyčių, tačiau niekada nekreipiau į tai dėmesio. Dabar parodžiau, ką gali tokios kaip aš“, - DELFI kalbėjo konkursą nugalėjusi V. Vilkelytė.

Konkurso komisiją sudarė fotografė Eglė Žiukaitė, stilistas Kęstas Rimdžius, verslininkė Vitalija Šimkienė, supermodelis Sigutė Krilavičiūtė, "Satoru" agentūros atstovas Hideto Omura, modelių agentūros vadovė Rūta Bartašiūtė.

„RUTA model management“ vadovė R. Bartašiūtė pasakojo, jog „Satoru Japan“ yra ypatinga agentūra, su kuria „RUTA model management“ bendradarbiauja jau ne vienerius metus. Japonų agentūra pirmoji 1983 metais pastebėjo ir paskatino siekti modelio karjeros garsiąją Cindy Crawford. Jokios patirties neturėjusią merginą agentūra pasikvietė į Japoniją ir padėjo išgarsėti.

Laimėtojos iš karto pasirašė darbo sutartį su „Satoru Japan“ agentūra, netgi dviem laimingosioms buvo suteikta galimybė nuvykti į Paryžių, kur bus pristatytos geriausiomis Paryžiaus agentūroms.

„Satoru Japan“ viceprezidentas Sachiko Onishi priminė, kad nors atrankoje buvo kviečiamos dalyvauti modelio darbo patirties neturinčios merginos, tačiau tam tikri reikalavimai egzistavo: „Japonijos modelių agentūros yra labai išrankios. Mūsų šalyje ypač svarbus punktualumas. Japonai nemėgsta vėluojančiųjų. Merginos į atrankas ir į darbą turi ateiti penkiomis minutėmis anksčiau ir privalo būti mandagios bei draugiškos. Arogantiškų, aikštingų ir nepunktualių modelių niekas nemėgsta. Taip pat atrankose gali dalyvauti tik 13–21 metų merginos, kurios yra ne žemesnės nei 172 cm.“

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)