„Esu laimingas. Jaučiuosi labai gerai. Geriausia dalis ta, kad man nereikės groti, todėl nereikia jaudintis. Stebiu viską ir kaifuoju“, – penktadienio vakarą, greta raudonojo apdovanojimų kilimo kalbėjo kompozitorius.

Praėjusiais metais pasklido žinia, kad ilgametis Vytauto Kernagio bendražygis serga klastinga liga. Tokią naujieną išgirdę maestro gerbėjai neliko abejingi ir suskubo jam padėti tiek finansiškai, tiek psichologiškai. Daug dėmesio sulaukęs A. Kulikauskas neslėpė, kad toks žmonių jautrumas jo atžvilgiu jam sukėlė nuostabą ir didžiulį dėkingumą.

Andrius Kulikauskas

Ilgus metus muzikos pasaulyje besisukęs ir dėmesio centre neretai buvęs kompozitorius apdovanojimų vakarą DELFI prisipažino, kad stebėti viską iš šono jam gana neįprasta, tačiau malonu.

„Visą gyvenimą jutau stresą. Jei netrukus man reiktų lipti į sceną, labai daug galvočiau apie tai, ruoščiausi, o dabar pagaliau galiu būti ramus. Tegul jaunimas jaudinasi“, – šyptelėjo jis.

Muzikantas neslėpė, kad dabar gerą nuotaiką jam dovanoja ne tik suvaldyta liga, bet ir ataugę vešlūs plaukai.

„Jaučiuosi tikrai normaliai. Pas daktarus lankytis turiu kas pusę metų. Jaučiuosi tarsi būčiau ant optinio taikiklio. Nueinu pas medikus ir vėl esu laisvas atostogauti pusmečiui“, – nusijuokė pašnekovas.

„Tas mano parazitas, kaip aš jį vadinu, dabar miega. O aš jo nežadinu“, – optimizmu tryško jis.

Iš maestro išties galima pasimokyti pozityvumo. Neseniai su vėžiu susigrūmęs A. Kulikauskas tvirtina, kad visos bėdos prasideda nuo minčių, todėl dabar jis gyvenimą mato kur kas šviesesnėmis spalvomis.

„Viskas yra mūsų galvose. Beveik kiekvienas žmogus yra kupinas streso, o iš tikrųjų reikia gyventi lėčiau, pozityviau ir ramiau. Tuo vadovaujuosi ir pats. Sumažinau savo apsukas, nebelakstau taip visur, kaip anksčiau. Būdavo, kad jeigu kas ko nors paprašo – tuoj skubu padėti“, – kalbėjo A. Kulikauskas.

Prieš prasidedant apdovanojimų transliacijai kompozitorius pirmiausiai tikėjosi netikėtumo.

„Negaliu būti objektyvus muzikos vertintojas. Turiu savyje cenzorių, kuris manyje iškart pažadina mintis apie tai, ką daryčiau kitaip. Negaliu to suvaldyti. Esu užkoduotas ir paženklintas. Negaliu muzikos priimti kaip visumos. Aš girdžiu viską kitaip. Man muzika yra tarsi svogūnas – su daug atskirų sluoksnių, kuriuos reikia atskirti“, – su šypsena DELFI kalbėjo muzikantas.

Apdovanojimai „Žmonės 2019“:

„Žmonės 2019“ raudonasis kilimas:

„Žmonės 2019“ dūzgės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)