Omske gimusi K. Grikaitė nė nesvarstė apie galimybę tapti modeliu. Ji tiesiog palydėjo draugą fotografą, kuris vyko į darbo pokalbį į „Avant“ agentūrą Maskvoje. Tačiau agentūroje iškart pastebėjo ją ir pakvietė dirbti modeliu.

Ją taip pat pastebėjo ir „Prada“ bei „Vogue“ modelių atrankos direktorė Ashley Brokaw, tad K. Grikaitė dalyvavo kaip išskirtinis modelis 2017 m. pavasario-vasaros kolekcijos pristatymo renginiuose. Tai merginai buvo tiesiausias kelias į šlovę, nes jai pasirodžius ant podiumų, redaktoriai visame pasaulyje ėmė ieškoti internete, kuo vardu stebėtinai į Nataliją Vodianovą panašus modelis.

„Tuomet nesuvokiau, kad tai svarbu, – pasakoja K. Grikaitė apie savo debiutą mados namuose „Prada“, kai jai buvo 16 m. – Tiesą sakant, labai mažai ką prisimenu iš savo pirmojo pasirodymo, nes tiesiog stengiausi gerai atlikti savo darbą.“

Ji dalyvavo ir 2018 m. „Prada“ rudens-žiemos bei pavasario-vasaros kolekcijų pristatymuose, ir lygiai taip pat nervinosi, bet pasak jos, „pasibaigus pristatymams, žiūrovai atrodė laimingi, tad ir aš pasijutau laiminga“.

Atitinkamos „Prada“ kampanijos, kurias užfiksavo Willy Vanderperre, buvo tarp pirmųjų jos sąraše.

Sulaukusi 18-os K. Grikaitė, kuri dalyvo tokių garsių prekės ženklų, kaip „Chanel“, „Dior“, „Louis Vuitton“, „Valentino“ ir „Céline“ kampanijose bei pasirodymuose, sako, kad vis vien jaučiasi kaip naujokė.

Kadangi, anot K. Grikaitės, jai labai patinka „keliauti, dirbti su fotografais, susipažinti su įdomiais žmonėmis ir sužinoti naujus dalykus“, mergina iš Omsko persikėlė į Niujorką, kad galėtų visa galva pasinerti į mados pasaulį, tačiau į karjerą žiūri ramiai – visų pirma ji stengiasi išmokti kalbą.

„Man sunku, bet kasdien mokausi ir matau, kad tobulėju“, – nestinga optimizmo modelis.

Kiti modeliai, pasak jos, jai padeda ir elgiasi su ja draugiškai. Tačiau mergina pabrėžia, kad norėtų matyti daugiau įvairovės tarp modelių – ir vyrų, ir moterų, ir LGBTQ+ bendruomenės. Be to, pasakė K. Grikaitė, jai sunku toleruoti nenuoširdžius ir nemandagius žmones.

„Deja, tokių žmonių pasaulyje pasitaiko... Mes dar nepasiekėme taško, kuriame turėtume būti.“

Išties, K. Grikaitė atrodo ne pagal metus subrendusi, ji mieliau leidžia laiką su savo agentais ar draugais, kurie visi už ją vyresni ir daro karjerą Rusijoje. Mergina neskiria daug dėmesio socialiniams tinklams – ji mieliau skaito ar klausosi muzikos nei tikrina savo paskyrą, kuri turi beveik 100 tūkst. sekėjų.

„Instagram“ svetainėje man patinka pasidalinti savo naujausiais projektais ir parodyti kai kurias kasdienybės akimirkas, – sako ji. – Bet stengiuosi neteikti tam per didelės svarbos.“

Sunku nesusižavėti šia išauklėta jauna moterimi, kuri nepamiršta įterpti, kokia jaučiasi dėkinga, kad ja tiki tokie žmonės, kaip vyriausiasis „Vogue“ redaktorius Edwardas Enninfulas, kuris svetainėje Models.com įtraukė K. Grikaitę į geriausių 2017 m. pradedančiųjų modelių sąrašą.

„Ji dažnai vadinama „mažyle Natalija“, nes jųdviejų panašumo nuneigti neįmanoma, ­– sako Rosie Vogel iš „Vogue“. – Žavi, intriguojanti, griežta, bet tuo pat metu ir švelni. Ji yra nepaprastai šiuolaikiška ir visus traukia.“

Jei K. Grikaitė į N. Vodianovą panaši ne tik išvaizda, bet ir siekiu skatinti socialinius pokyčius, reiškia, mados pasauliui labai pasisekė, kad ji jame atsirado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)