„Dalyvių stilius yra prodiuserių ir jų idėjos išpildymas, jų noras save išreikšti. Tai nėra mūsų pačių kūryba.  Su daug kuo nesutinku, ko nori dalyviai. Tiesiog stengiuosi su jais sutarti ir rasti geriausią variantą. Galima pastebėti tendencijas, kaip panašiai atrodo kai kurie dalyviai – pavyzdžiui Monika Linkytė. Dainininkė niekada neišeis iš savo ribų. Visada vilkės trumpą suknelę, bus apnuogintomis rankomis, išryškinta krūtine. Žmogus turbūt žino, kas jam geriausiai tinka, nenori įdomiau atskleisti savęs. Prodiuseriai labai kišasi į dainininkės įvaizdį“, - „Eurovizijos“ užkulisius DELFI atskleidė stilistė.

Mergina pasakojo, kad dalyviai savo rūbų į konkursą neatsineša, viskuo pasirūpina ji pati. Ula teigė, kad dainininkai suinteresuoti atrodyti gerai, tačiau į tai pastangų neįdeda. Stilistė įsitikinusi - drabužiai yra skonio reikalas. Vienas gali nesuprasti pankiško stiliaus, o kitas taip atrodyti ant scenos puikiai. Ula DELFI pasakojo, kad tinkama apranga ne tik padeda atlikėjui atskleisti atliekamą dainą, bet ir garantuoja žiūrovų balsus. Mergina pabrėžė, kad stilisto tikslas – scenoje atskleisti atlikėjo privalumus ir paslėpti trūkumus.

Ula atskleidė, kad dalyviai jau ateina į filmavimą turėdami idėją ar viziją, kaip nori pateikti dainą. Viena iš konkurso favoričių – dainininkė Mia – Ulos prašo kartais atrodyti seksualiai, o kartais scenoje nori būti basa. „Mia neišlenda iš savo rėmų, ji išlieka saugi, atrodo estetiškai, patraukliai žiūrovų akiai. Jei yra šokėjai, dainininkė Mia nori atskleisti moteriškąją pusę, scenoje atrodyti seksuali. Kartais atlikėja nori būti basa ir atrodyti kaip nekalta mergina“, - DELFI kalbėjo Ula.

Dainininkę Viliją Matačiūnaitę stilistė įvardino kaip sudėtingesnio charakterio menininkę. Pasak Ulos, tas scenoje yra įdomu, Vilija visada išsiskiria, o jos idėjos būna grandiozinės, teatrališkos. Stilistė teigė, kad kartais stengiasi Viliją perkalbėti, nes ne visi lietuviai linkę priimti to, ką mato žiūrovai scenoje užsienyje. Kai kuriam tai gali atrodyti per daug vulgaru, keista: „Lietuvį labai sunku mokyti, jis nelinkęs matyti naujovių scenoje. Net neįsivaizduoju, kada Lietuva galės lygintis su užsienio scenomis. Jose žaidžia jau ne kostiumai, o scenografija, apšvietimas. Mus riboja mažas biudžetas, o visada norisi paruošti įspūdingą pasirodymą.“

Stilistė teigė, kad puikiai randa bendrą kalbą su dainininku Vaidu Baumila. Ula pabrėžė jo charizmą, polinkį į eksperimentus. Mergina svarstė, kad galbūt prie to prisidėjo Vaido patirtis, įgyta koncertuojant užsienyje: „Žmogaus mąstymas yra visai kitoks. Su juo dirbti lengva. Vaidas turi gerą figūrą, tad visi drabužiai atrodo puikiai. Lietuvoje dainininkai vilki arba kostiumą, arba odinę striukę. Dainininkai nenori eksperimentų, nes po jų gali sulaukti įvairių komentarų. Visuomenė nori, kad viskas atrodytų neiššaukiančiai, patraukliai.“

Vienas iš dainininkų tabu – teatralizuoti pasirodymai. Mergina pasakojo, kad tai, kokiais drabužiais ji rengia žinomus žmones žurnalų fotosesijoms, negali to paties pritaikyti ir scenai. „Per televizorių vaizdas visai kitoks. Dainininkas turi vilkėti aptemptus drabužius. Apranga turi išryškinti figūrą, nes televizija prideda kilogramų. Dažnai žiūrovai teigia, kad žurnaluose mato madą, o televizijoje ne. Tačiau tai natūralu. Žmogus scenoje juda, drabužis turi paslėpti atlikėjo trūkumus“, - teigė pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)