Redakciją pasiekė keletas laiškų, kuriuose žmonės domėjosi šios parduotuvės tikslu ir stebėjosi, kad B. Tiškevič savo socialinių tinklų paskyrose reklamuoja sekso parduotuvių prekes.

„Atrodė, kad projektas bus rimtas ir daug buvo apie jį kalbama, bet galiausiai pamačiau, kad ten parduodami sekso žaisliukai, tokie, kaip įvairiausi klitorių masažuokliai ir vibratoriai. Nežinau, ką švietėjiško tokiomis prekėmis tikimasi padaryti. Taip pat neaišku, kodėl ten galima įsigyti ir LGBT bendruomenės simbolį – vaivorykštės vėliavą? Panašu, kad Beata Tiškevič atidarė sekso prekių parduotuvę, o ne vykdo švietėjišką projektą.

Nesakau, jog nereikia apskritai apie tai kalbėti ar neprekiauti tokiomis intymiomis prekėmis, bet tikrai nustebino, kad Beata pati reklamuoja sekso prekių reikmenis ir kur jas galima įsigyti“, – viename iš laiškų stebėjosi DELFI skaitytojas ir kartu nurodė internetinio projekto „Nebegėda“ koordinates.

Pati B. Tiškevič susisiekus komentuoti nepanoro ir nukreipė į savo kolegę bei minėto projekto bendraautorę Kotryną Baranauskaitę. Ji mielai sutiko atsakyti į besistebinčio skaitytojo klausimus ir daugiau papasakoti apie prekybą sekso žaisliukais.

Projektą kartu kurianti Kotryna sakė, kad tiek jos, tiek B. Tiškevič aplinka yra palaikanti bei atvira, todėl jų nenustebino tokios prekės ir neigiamų komentarų neišgirdo. Tiesa, ji pastebėjo, kad dažniausiai piktinasi žmonės, kurie skaito tik antraštes, o ne jų puslapyje publikuojamus tekstus.

„Jei žmonės įsiskaitytų į pačius tekstus, o ne tik perskaitytų antraštes, kaip turbūt mėgsta daugelis mūsų šalies gyventojų, tai ten rastų daug medicininių patarimų, naudingos informacijos. Tai nėra tik „nusiplėškime visi rūbus ir eikime mylėtis į gatves".

Ten yra labai daug reikalingo ir nežinomo turinio, kuri gali visi rasti mūsų projekte. Mes kalbame ne tik apie seksą, bet ir apie sveikatą, psichologinę sveikatą, santykius. Jei ir sulaukiame kažkokių neigiamų komentarų, tiesiog nukreipiame paskaityti giliau ir žmonės greitai pakeičia savo nuomonę“.

Anot jos, paklausiausios prekės, kurios šiuo metu yra ir išparduotos, yra klitorinis masažuoklis, kuris nuo paprastų vibratorių skiriasi tuo, kad skleidžia garso bangas. „Taip pat masažuoklis poroms, kuris leidžia pajausti ypatingus potyrius esant sekso akte su partneriu, bei dar labai populiarus yra Kėgelio pratimams skirtas treniruoklis, kuris labiau skirtas sveikatai“, – vardijo ji.

„Prieš pasiūlant šiuos produktus (sekso ir higienos prekes) patarėme visiems domėtis, būti laisviems lovoje ir apskritai patirti naujus potyrius sekso srityje bei tuo pačiu pamatėme, kad yra trūkumas Lietuvoje tokių paprastų parduotuvių, kur galima įsigyti tokias prekes ir dėl to nusprendėme, kad „Nebegėda“ projekte jos labai puikiai gyvuos“, – sakė DELFI pašnekovė.

Pasiteiravus, kaip sekasi prekyba, K. Branauskaitė sakė, jog viskas iš tiesų einasi neblogai, o nemažą dalį prekių greitai išpirko. „Net buvo tokia situacija, kad tai, ką buvome atsivežę į Lietuvą labai greitai išpirko per gruodžio mėnesį ir turėjome sustabdyti kai kurių prekių pardavimą. Dabar laukiame papildymo ir tikimės, kad viskas plėsis ir toliau. Iš tikrųjų net pačios buvome nustebusios, kad lietuviams reikia ir jie nebijo pirkti tokių dalykų internetu.

Mes pardavinėjame ir menstruacines taureles ir galvojome, kad didesnis susidomėjimas bus tomis higienos prekėmis, bet sekso prekės taip pat labai paklausios. Savo asortimentą taip pat neužilgo ketiname plėsti. Norime iki galo supažindinti su prekėmis ir prekiniais ženklais, kuriuos turime dabar, bet jau nuolatos sulaukiame klausimų, gal dar tą ar kitą prekę galime atvežti. Atsižvelgsime į savo skaitytojų norus ir bandysime patenkinti juos“.

LGBT bendruomenės prekės – istorijų knyga ir vaivorykštės vėliava šioje internetinėje parduotuvėje taip pat atsidūrė neatsitiktinai. Projekto autorės šias prekes parduoda dėl draugiškų ryšių, o ne siekiant pelno. „Čia turbūt ir grįžtame į pagrindinę projekto idėją, kodėl atsirado šis projektas. Mūsų nuomone, tokiomis temomis kaip seksas bendrauti yra visiškai negėda ir turėtu būti kalba viešai. Kuo daugiau slepiame nuo visuomenės, tuo labiau ji išsigandusi.

LGBT prekėmis prekiaujame, nes artimai bendraujame su „ LGBT Friendly“ bendruomene. Norime jiems padėti ir visas pelnas nuo jų prekių atitenka jų bendruomenei. Tai toks draugiškas mūsų bendradarbiavimas“, – sakė Kotryna.

Ji sakė, kad didžiausiu laimėjimu kol kas laiko tas žinutes, kuriose su projektu susipažinę žmonės džiaugiasi, kad pagaliau išdrįso su antrąja savo puse pasikalbėti apie intymų gyvenimą ir kiek įdomesnį seksą bei laimingus santykius. Projekto bendraautorė mano, jog po truputį įvyks atvirumo ir intymumo revoliucija, tačiau spėja, kad tikrojo lūžio dar teks palaukti.

„Mūsų tikslai nesikeičia, o tik plečiasi. Iš pradžių idėja buvo sukurti internetinį projektą ir parduotuvę, kurioje žmonės galėtų rasti naudingų jiems prekių, o dabar pamatėme, kad žmonėms yra reikalingi ir gyvi susitikimai, todėl organizuojame ir seminarus. Vienas jau įvyko gruodį.

Tuomet surinkome grupę žmonių, kurie gavo daug naudingų patarimų iš mūsų seksologės ir kitas seminaras bus su psichologais, kursime vaizdo įrašus ir galėsime dar labiau nustebinti savo bendruomenę. Tikslų, manau, atsiras tik daugiau. Projektas neturi kažkokio galiojimo laiko ir atsižvelgsime į savo bendruomenę, žiūrėsime, ko jiems reikia“, – žadėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)