Neseniai žinomas dizaineris socialiniuose tinkluose pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad šalia jo namų netrukus išdygs gyvenamasis pastatas.

„Gerbiamas Palangos mere, ar ilgai savivaliausite? Kiek galima kentėti šitą mero savivalę? Visas namas kenčia, visi prašo, kad skelbčiau aliarmą. Gėda. Medžius išpjovė, namo nerenovuoja. Šuns būdas stato, gėda“, – pasipiktinimo neslėpė J. Statkevičius.

Delfi susisiekus su žinomu vyru jis papasakojo, kad nepasitenkinimas kilo tuomet, kai sužinojo, jog šalia jo namų, esančių Vanagupės gatvėje, Palangoje, teritorijoje, kuri priklauso Juozui Rimgailai, planuojami statyti namai. Tiesa, dizaineris patikslino, kad kol kas medžiai dar nėra iškirsti, tačiau namo gyventojai, anot jo, priešinasi, kad taip nenutiktų ateityje.

„Tiesiog kovojame, kad neiškirstų. Stovi didžiausi alksniai, gražiausi beržai, o toje vietoje, kur jie auga, nori pastatyti juodą, baisų namą, tikrą monstrą. O meras tai leidžia. Nepastato ženklų, kur koks pliažas, visur muziką 22 val. užtildė. Tikras pensininkų kurortas, o perka ir nuomojasi bei atostogauja jauni. Gėda, ką jis daro“, – liūdesio neslėpė J. Statkevičius.

Tiesa, jis pridūrė, kad nepasitenkinimas galimai netrukus iškilsiančiu namu kyla ir dėl to, kad jis gali būti pastatytas per arti butų, kuriuose gyvena ir pats J. Statkevičius bei jo kaimynai.

„Kurortas tam ir yra, turi būti didesni atstumai. Ir kodėl juodi namai kurorte? Daromas Šanchajus“, – toliau Delfi savo nuomonę dėstė J. Statkevičius.

Delfi dėl šios situacijos susisiekė su Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoju Vytautu Indreika. Jis teigė, kad minėto namo statybos nepradėtos, be to, medžiai nekertami.

„Atkreiptinas dėmesys, kad statybos nėra prasidėjusios ir nebus pradedamos, kol nebus rastas kompromisas, tenkinantis ir statytojus, ir bendruomenę. Būsimojo pastato projektiniai pasiūlymai dar nėra suderinti – keletą kartų vyko viešieji svarstymai, tačiau pritarimas projektiniams pasiūlymams nebuvo duotas, kadangi projektinių pasiūlymų architektūriniai ir urbanistiniai sprendiniai neatitinka urbanistinio integralumo principų.

Vadovaujantis LR Architektūros įstatymu šį projektą tikslinga vertinti bent keletu minėtame įstatyme numatytų architektūros kokybės kriterijų: urbanistinio integralumo; vientisos architektūrinės idėjos; estetikos, todėl Palangos miesto savivaldybės administracija projekto rengėjams pasiūlė gauti Klaipėdos regiono architektūros tarybos įvertinimo išvadą“, – sakė V. Indreika.

Anot jo, Palangos miesto savivaldybės administracija yra gavusi keletą gyventojų raštų dėl planuojamų statybų, į juos atsakyta įstatymo nustatyta tvarka ir terminais.

„Pabrėžtina, kad žemės sklypas (sovietmečiu nacionalizuotas turtas), pažymėtas Vanagupės g. 13C numeriu, pretendentams buvo grąžintas maždaug 2008–2009 metais pagal galiojančias tvarkas. Atkreiptinas dėmesys, kad žemės grąžinimą pretendentams vykdo ne Savivaldybė, o Nacionalinė žemės tarnyba. Bendrojo plano sprendiniuose yra numatyta galimybė šioje teritorijoje vykdyti statybas, tad sklypo savininkai turi teisę statyti pastatą. Pabrėžtina, kad leidimų minėtame privačiame sklype šalinti medžius nėra išduota“, – Delfi teigė V. Indreika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)