Į neeilinę situaciją Rusijoje sureagavo ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano.

„Puikios naujienos.

Rusijoje karinis perversmas.

O ko jūs norėjot? Paėmėt dešimt metų atsėdėjusį zeką, davėt jam dvidešimt penkis tūkstančius tokių pat zekų ir galvojot, kad jiems užteks pakariaut prieš Ukrainą. Pakariaus ir ramūs grįš namo?

Sorriux.

Dabar jie visi varo į Maskvą.

Šiuo momentu keli milijonai rusijos gyventojų jau Prigožino valdžioje, o teritorijos, kurią Prigožinas užėmė, plotas panašus į okupuotos Ukrainos dalies plotą.

Linkiu jums ten smagiai pakariauti. Vieniems su kitais.

Tik įdomu, kada rusijos tautai „daeis“, kad viso šito siaubo ašis ir priežastis – jų numylėtas putinas...“, – pažymėjo Stano.

„Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas penktadienį apkaltino Rusijos gynybos ministeriją pataikius į samdinių pozicijas.

„Mūsų yra 25 tūkstančių ir mes aiškinsimės, kodėl šalyje vyksta chaosas“, – pareiškė jis.

J. Prigožinas pažadėjo „sustabdyti blogį, kurį neša šalies karinė vadovybė“. Tai suprasta kaip karinio perversmo grėsmė, nors pats J. Prigožinas suskubo pranešti, kad „tai nėra karinis perversmas“.

Rusijos FSB iškėlė baudžiamąją bylą dėl ginkluoto maišto kurstymo ir pareikalavo „nedelsiant nutraukti neteisėtus veiksmus“. Kremlius sako, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas informuotas apie situaciją.

„Imimasi būtinų priemonių“, – teigė Dmitrijus Peskovas.

Maskvoje, Rostove prie Dono ir Belgorode imtasi specialių saugumo priemonių.

Žiniasklaidos šaltiniai Rusijos vadovybėje skirtingai vertino Kremliaus reakciją į tai, kas vyksta. Kažkas tai pavadino „šoku“, kažkas net kalbėjo apie „paniką“, nors J. Prigožinas iškart pareiškė, kad jis turi pretenzijų tik šalies gynybos ministrui Sergejui Šoigu, rašo BBC rusų tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)