Įrašu muzikantas pasidalino socialiniuose tinkluose.

„Vis dažniau girdžiu apie pabėgėlius iš Rusijos. Pabėgėlius? Na, gal ekonominius arba politinius emigrantus.

Turiu ir aš draugų ir pažįstamų Rusijoje. Ką norėčiau jiems pasakyti?

Labai laukiame jūsų Europos Sąjungoje. Visų tų, kurie buvo bent kartą suimti ir nuteisti (administracine arba baudžiamąja atsakomybe) už dalyvavimą protestuose prieš karą Ukrainoje, prieš putiną. Arba viešai ir garsiai reiškėte nepritarimą karui. Bėkite iš to Mordoro, nes esate adekvatūs ir civilizuoti žmonės.

Ką aš siūlau likusiems šimtui keturiasdešimčiai milijonų? Jūs nešate kolektyvinę atsakomybę už putino karą. Ją neš ir jūsų vaikai. Jūsų anūkai.

Jei deklaruojate paramą putinui, civilizuoto pasaulio durys jums užvertos. Jei dirbate Rusijos jėgos struktūrose, tos durys ne tik užvertos, bet ir esat tiesioginis žmogžudysčių kaltininkas.

Jei esate neutralūs ir dabar jau suprantate, kad nebeturėsite darbo, pajamų, normalaus gyvenimo, bėkite iš skęstančio laivo. Bet nepamirškite – kolektyvinė atsakomybė reiškia, kad jūsų civilizuotame pasaulyje nelaukia su šypsena. Neutrali pozicija tolygi pritarimui, kai kalba eina apie karą.

Ir štai man gimė mintis, kaip bent iš dalies sumažinti tą „neutralių“ Rusijos piliečių kaltę.

Reikia apmokestinti vizas. Ne taip kaip dabar. Kaina turėtų siekti 10.000 eurų. Tie pinigai keliautų Ukrainos atstatymui. Tokios savanoriškos reparacijos. Milijonas rusų ir dešimt milijardų Ukrainai. Apmokestinti ir tuos, kurie dabar sėdi Europoje.

KOLEKTYVINĖ ATSAKOMYBĖ“, – tikino S. Stavickis-Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės