Kino aktorių gildijos nariai bei Amerikos televizijos ir radijo aktorių federacija gegužės 1-ąją pradėjo streiką, protestuodami prieš pernelyg mažus honorarus, kuriuos uždirba TV reklaminiuose klipuose vaidinantys aktoriai.

Krepšinio, beisbolo ir amerikietiškojo futbolo žaidėjus atstovaujančios sąjungos taip pat prisidėjo prie streiko.

Golfo žaidėjas Tigeris Woodsas atsisakė filmuotis “Nike” reklamoje jau kitą dieną, kai prasidėjo streikas, tačiau krepšinio gigantas Shaquille’as O’Nealas ir atletas Johnsonas, atrodo, ignoruoja streiką. Neseniai O’Nealas nusifilmavo “Disneyland” reklamoje, o Johnsonas ir toliau reklamuoja “Nike”.

“Vadybininkai jiems duoda blogus patarimus,” teigė Kino aktorių gildijos atstovas Gregas Krizmanas.

Shaquille’o O’Nealo agentas Leonardas Armato teigimu, krepšininkas filmavosi reklamoje todėl, kad visi gauti pinigai buvo numatyti pervesti labdarai neįgaliems vaikams.

Michaelo Johnsono sprendimas ir toliau dalyvauti “Nike “ reklamoje buvo “labai lengvas”, sakė sportininko agentas Bradas Huntas.

“Michaelas yra sutartimi įsipareigojęs “Nike”, be to, šiais metais vyksta Olimpinės žaidynės, todėl galimybė reklamuoti pagrindinio rėmėjo produkciją tampa dar svarbesnė,” teigė jis.

Šis streikas - tai pirmasis tokio masto streikas Holivude per pastaruosius 12 metų. Keli bandymai pradėti derybas tarp abiejų pusių buvo nesėkmingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją