„Kasmet gimtadienis būna vis kitoks – atitinkantis tų dienų vaikiškas aktualijas. Nors Ledo šalies ir Elzos Vakarė dar nėra pamiršusi, dabar mūsų didvyrė – Adamsų šeimynėlės narė“, – pranešime spaudai šypsosi naujoje „Linksmo lagamino“ studijoje Kaune dukrai pasibuvimą su draugais surengusi žinoma mama.

Vakarės gimtadienio rytas prasidėjo įspūdingai – tąkart mylimiausi šešiametės žmonės įsipareigojo nesakyti griežto „ne“ bet kokiam jos norui.

„Laikas be žodelio „ne“ mūsų namuose karts nuo karto būna. Gerai, kad dukros pageidavimai dar nėra dideli, o kai kuriuos derybų būdu galima ir pakoreguoti. Šįkart Vakarė pusryčiams norėjo sausainių torto ir jį suvalgyti lovoje žiūrėdama mėgstamą filmuką. Ir tai buvo išpildyta“, – sakė E. Straleckaitė – Domarkienė.

Dar vienas noras, kuris, po derybų, vis tik tapo realybe – akių pravedimai šventės herojės „Trečiadienės“ stiliumi.

E. Straleckaitė – Domarkienė pasidžiaugė, kad šįkart nesudėtinga buvo gauti gimtadienio temą atliepiančius kostiumus ir prie jos derančias vaišes.

Teirautis Vakarės apie tai, ko norės gimtadieniui, ji pradėjo maždaug prieš pusmetį. Eglei didelę nuostabą sukėlė, kai mažoji užsiminė apie riedlentę.

„Maniau, jog tai akimirkos troškimas, bet jis nekito... Nors mūsų aplinkoje niekas riedlente nevažinėja. Matyt, Vakarė ją kažkur pamatė“, – pasakoja pašnekovė.

Dukrelės svajonę išpildė tėtis Justinas.

„Visada pasitariama, kas ką padovanos, nes neturime tradicijos tenkinti visus ir savo, ir artimųjų vaikų pageidavimus. Vakarę po truputį pažindiname su pinigėliais ir jų verte. Ji turi taupyklę ir, jei pavyks, kitąmet važiuos pramogauti į „Legolendą“, bet dėl to reikia pasistengti“, – sako Eglė.

Vakarė turi ir dar vieną svajonę – auginti žirgą. Mergaitė įsitikinusi, jog jam užtektų vietos namų kieme prie žaidimų namelio.

Ji taip pat viliasi užaugusi dirbti žirgyne, dresuoti žirgus ir... delfinus.

„Justinas ne kartą su Vakare lankėsi delfinariume. Juos ji yra mačiusi ir Tenerifėje, kur kartais vykstame atostogauti su tėvais ir vyru Dominyku“, – sako Eglė.

Anot jos, dėmesį mėgstanti Vakarė po truputį mokosi vyresnėlės pareigų ir yra itin mylima jaunesnės pusseserės. Mergytė turi daug atjautos ir empatijos, nors dėl to, kad būtų pastebėta, nevengia pasivaržyti.

„Vaiko gimtadienis yra ir mamos šventė. Tą labai aiškiai pajutau susilaukusi Vakarės. Gimdymas iš tiesų yra būvis tarp gyvenimo ir mirties. Dvyliktoje klasėje nagrinėjome kūrinį šia tema, bet, žinoma, tai realiai suvokiau, kai pati viską išgyvenau“, – dalinasi E. Straleckaitė – Domarkienė.

Šventės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją