Praėjusiais metais 40-ojo jubiliejaus puotą Edvardas iškėlė Vilniaus Rotušėje, kiek anksčiau gimtadienio svečius užkėlė ant vieno aukščiausių sostinės dangoraižių, gimtadieniui adaptavo parodų rūmų „Litexpo“ erdves ir daugelį kitų netikėtų vietų.

Nauji namai, naujas karjeros etapas, išsigryninęs draugų ratas – tokiomis mintimis savo šventę šiemet pasitiko po Svarstyklių ženklu gimęs TV laidų prodiuseris ir vedėjas. Edvardas ilgai ieškojo gimtadienio šventei tinkamos vietos, nes brangiausius žmones norėjo ne tik pakviesti smagiai praleisti laiką, bet ir suteikti galimybę pabėgti nuo didmiesčių šurmulio, rašoma pranešime spaudai.

Idėją „pametėjo“ gera bičiulė, interjero dekoratorė Indrė Reimorienė, pasiūliusi šventę surengti netolimame užsienyje – laukinės gamtos oazėje ant Baltijos jūros kranto, vos keli kilometrai nuo Lietuvos sienos esančioje Nidoje.

„Tai dešimties hektarų teritorijoje įsikūręs spa butique viešbutis „Skrablas“. Iki jūros per laukines kopas – tik pusšimtis metrų, aplink nėra pašalinių žmonių, jaukiai prižiūrimoje teritorijoje vaikštinėja alpakos. Tai ir aplinkai, ir kišenei draugiška vieta, kurioje veiklos galima rasti ištisus metus“, - savo pasirinkimu džiaugiasi Edvardas.

Kaip namie čia jautėsi ne tik pats šventės kaltininkas, bet ir jo svečiai.

„Tiek aš, tiek mano svečiai negalėjome praleisti progos pasimėgauti visais šiais malonumais ir paruošti pilvus sočiai vakarienei. Juolab, pagrindinį patiekalą – pagal uzbekišką receptą avienos plovą su granatų sėklomis lauke ant gyvos ugnies ruošė pati savininkė“, - gimtadienio akimirkas prisiminė TV laidų kūrėjas.

Savo svečiams jis pasiūlė ne tik pasilepinti SPA, paragauti gardaus naminio maisto, sudalyvauti improvizuotoje fotosesijoje pajūryje šėlstant Baltijos jūros bangoms, bet ir į rankas paimti... kardą. Jis buvo skirtas sobražui – įspūdingam šampano butelio atidarymui kardu, kai greitu judesiu šampanas atidaromas kamštį nukertant su viršutine butelio kaklelio dalimi. Pademonstravęs, kaip tinkamai atlikti šį procesą, netrukus E. Žičkus kardą perleido į savo svečių rankas: „Šampano butelių tiesiog neskaičiavome, nes visi turėjome nepaprastai smagų laiką.“

Muzikine vakaro programa pasirūpino už pulto stojęs Edvardo bičiulis Vidas, o kviestinei publikai koncertą ir muzikinę premjerą dovanojo dainininkė Ingrida Kazlauskaitė.

„Praėję metai buvo kupini patirčių, iššūkių, nemenkų išbandymų, todėl užbaigti juos norėjosi smagiai ir su žmonėmis, kurie visada palaiko – būtent tokie ir susirinko į mano 41-ąjį gimtadienį“, - atviravo ilgametis TV laidų kūrėjas, žurnalistas Edvardas Žičkus.

Ne ką mažesnę staigmena šventės dalyvių laukė ir antrąją gimtadienio dieną: kol dalis šildėsi naminiu sultiniu su rankų darbo kibinais, kiti pasidavė garsenybių fotografės Anos Rosso provokacijai laukiniame paplūdimyje įsiamžinti su gražuolėmis alpakomis. Tik, vargu, ar kas galėjo pagalvoti, kad vos pajutusios laisvę, alpakos būriu skuos į kopas, o iš ten – tiesiai į banguotą jūrą. Dėl tokio vaizdo kiek sutrikę gimtadienio svečiai puolė iš paskos, o po to leipo juokais, supratę, kad gyvūnai taip tiesiog nusprendė atsigaivinti. Išbridusios iš vis dar šiltos Baltijos jūros, alpakos nusipurtė vandenį ir ramiai sugrįžo į savo teritoriją.

„Tai vienas šauniausių mano gimtadienių. Gaila, kad kai kurie svečiai negalėjo atvykti iš užsienio, keletui sutrukdė netikėta liga, bet dauguma su džiaugsmu priėmė kvietimą nuo kasdienės rutinos pabėgti į laukinį Latvijos pajūrį“, - geros nuotaikos neslėpė Edvardas, pridurdamas, kad bėgančio laiko nė kiek nesibaimina, nes šis jam suteikia išminties, patirčių ir viską sustato į savas vėžias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją