Paslaptimis, kaip išlaikyti tobulas kūno formas net tuomet, kai tau per 30, ar 40-imt metų garsios moterys pasidalino sveikatingumo klinikos „You“ atidaryme.

Modelis Simona Starkutė, dainininkė Augustė Vedrickaitė, verslininkė Kristina Ivanova, vokalo mokytoja Diana Dargienė bei kiti garsūs pramogų pasaulio atstovai vieni pirmųjų išbandė moderniomis technologijomis paremtus sporto treniruoklius, kurių nėra jokiame kitame klube, ar klinikoje.

38-erių dainininkė Augustė Vedrickaitė, garsėjanti energingais pasirodymais ir stipriu balsu viena moterų, kurios kūno formų galima tik pavydėti, tačiau paklausta kaip jas išlaiko sako, kad intensyviai sportuoja tik kiek daugiau nei pusmetį.

„Man pasisekė ko gero todėl, kad nemėgstu saldumynų ir miltinių patiekalų. Nei picos, nei makaronai nėra mano pasirinkime, ir tas tikrai prisideda“, - pasakojo Augustė.

Vis dėlto praėjusių metų rudenį moteris pravėrė sporto klubo duris.

„Nežinau, kieno įkvėpta, bet panorau sportuoti dėl geresnės savijautos, ir sportą pamilau taip, kad ėmiau lankyti po 4-5 kartus per savaitę“, - teigė dainininkė.

Iki tol Augustei sportas atrodė smagus tik žaidimo pavidalu, pavyzdžiui žaidžiant tenisą ar tinklinį, o sporto salės treniruokliai atrodė nepatrauklūs dėl monotoniškų veiksmų. Šiandien sporto salėje Augustė lankosi bent 3-4 kartus per savaitę, ir prisipažįsta, kad tai tapo neatsiejama gyvenimo rutina.

„Praėjusių metų žiemą per didžiąsias metų šventes tris dienas praleidau prie maistu nukrautų stalų su savo, draugo šeimomis... Žinot kaip būna švenčių metu. Tris ar keturias dienas nesportavau, o vos grįžusi į Vilnių skubėjau į salę. Ir ne todėl, kad jausčiau papildomus kilogramus, ar bausčiau save už visas nuodėmes... Tiesiog pajutau, kad sporto man labai trūksta. Pačiai buvo iš savęs juokinga, nes niekada negalvojau, kad man taip nutiks...“, - pasakojo A. Vedrickaitė.

Nieko stebėtino, kad dainininkė pirma iš garsių moterų drąsiai išbandė treniruoklį su 3D akiniais, labiau primenantį kosminį laivą.

„Man labai patiko, jaučiasi, kad treniruotė veiksminga, o treniruojantis jautiesi lyg žaidime. Virtuali realybė sportą išties paverčia visai kitokiu, nei buvo iki šiol“, - teigė Augustė.

Tuo tarpu 38-erių modelis, prekinio ženklo „SbyS“ įkūrėja Simona Starkutė juokavo, kad vasaros sezonui ruošiasi visus metus. Pasak modelio, pasportavusi ji visada jaučiasi ne pavargusi, o dar energingesnė, galinti atlikti daugiau darbų.

„Sportas ir sveika mityba mane lydi kasdien. Aš įsitikinusi, kad savimi rūpintis tiesiog būtina, ir laikausi nuostatos, kad nesu šiukšlių dėžė, todėl bet ko į save nededu“, - pasakojo Simona.

Mėsa kartą-du per savaitę, daug daržovių, vaisių bei kruopų – toks pagrindinis modelio racionas. Beje, daugelį produktų Simona perka ekologiškų prekių parduotuvėje, su iš anksto sudarytu sąrašu pagal tai, ką gaminsis ateinančiomis dienomis.

„Sportuodavau tikrai daug - kasdien su riedučiais nuvažiuodavau po keturiolika kilometrų. Gimus dukrai Unei net septyniolika metų pomėgį sportuoti buvau kiek apleidusi, nepaisant to man visuomet pavykdavo išlaikyti gerą fizinę formą”, - pasakojo neseniai skaudžias skyrybas išgyvenusi vokalo mokytoja Diana Dargienė.

Moteris kasdien veda privačias muzikos pamokas dešimtims vaikų, daug laiko praleidžia prie pianino, todėl laikysena toli gražu nebūna ideali, atsiranda nugaros, pečių skausmai.

„Pats metas vėl atsigręžti į save, ir susigrąžinti įprotį reguliariai dirbti vardan fizinio, bei dvasinio kūno“, - savotišką pažadą davė D. Dargienė. Pasak jos, sportas puiki investicija, duodanti ilgalaikių rezultatų.

Tuo tarpu paklausta apie sporto įtaką gyvenime, verslininkė, grožio salono savininkė Kristina Ivanova sake, kad kaip ir modelis Simona Starkutė po sporto jaučia energijos antplūdį.

„Jokių didelių paslapčių nėra. Sportas vienas geriausių būdų ne tik gerai atrodyti, bet ir jaustis“, - teigė Kristina.

Moteris prisipažino, kad jai patinka įvairios grožio procedūros ir perspėjo tuos, kurie tikisi rezultatų tik nuo gulėjimo grožio specialisto kabinete, kur visą darbą atlieką specialūs aparatai: „tokiu būdu pasiektas rezultatas gali būti laikinas“.

Reguliarus sportas pasak Kristinos jai tapo išsigelbėjimu prasidėjus nugaros skausmams, nes nuosavame salone tenka daug dirbti stovint, arba sėdint, kai laikysena ne visada būna taisyklinga.

„Su sportu, kineziterapija galima pasiekti tikrai gerų rezultatų, o vėliau prijungti ir kokias nors procedūras. Labai smagu, kai šioje srityje atsiranda vis daugiau inovacijų, kurios orientuotos į mūsų savijautą“, - įsitikinusi K. Ivanova.

Sveikatingumo klinikos komanda teigė galintys unikalų sveikatingumo planą sudaryti bet kokiam klientui, o sportą padaryti smagiu, ir nenuobodžiu.

Vakaro metu specialistai ne tik pristatė unikalias sveikatingumo paslaugas garsiems svečiams. Balerina Kristina Tarasevičiūtė surengė specialų pasirodymą, kurio metu daugelis įsitikino, kad treniruotės gali atrodyti visiškai kitaip, nei iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją