Pavadinimą „Kūrybos namai Elitaz“ pakeitė nuo praėjusio ketvirtadienio – G. Jauniaus vadovaujamos bendrovės atstovai paklausti, ar pavadinimo keitimas nėra susijęs su teismus užplūdusiais ieškiniais dėl skolų, tokio sprendimo kol kas nekomentuoja.

„Šiuo metu ELITAZ įmonių grupėje atliekami vidiniai persitvarkymo procesai, o informacija apie tai bus išplatinta viešai artimiausiu metu“, – nurodė bendrovės atstovas Saulius Zakarka.

Kad G. Jauniaus vadovaujama bendrovė pakeitė pavadinimą paaiškėjo visiškai atsitiktinai, kai teismas rašytinio proceso tvarka nagrinėjo „Kauno televizijos servisas“ pareiškimą įsiskolinimo byloje. Laikinąsias apsaugos priemones nusprendęs taikyti teismas sužinojo, kad Juridinių asmenų registro duomenų bazėje nebėra bendrovės „Kūrybos namai Elitaz“.

Tiesa, įmonės kodas nepasikeitė, todėl bendrovės prašymas dėl laikinųjų apsaugos priemonių buvo patenkintas – leista areštuoti turto už daugiau kaip 14,5 tūkst. Lt.

Maža to, antradienį teismas patenkino bendrovės „Cinema technologies“ prašymą ir leido skolą iš G. Jauniaus vadovaujamos bendrovės išieškoti antstoliams. Paaiškėjo, kad su šia bendrove „Kūrybos namai Elitaz“ buvo sudarę taikos sutartį dėl 56 698,49 Lt skolos grąžinimo – šalys susitarė, kad įsiskolinimas bus padengtas dalimis, kas mėnesį mokant po 9 450 Lt. Kadangi nuo spalio G. Jauniaus bendrovė šių įmokų nemokėjo, „Cinema technologies“ teismo paprašė išduoti vykdomąjį raštą – įsiskolinimą prašys išieškoti antstolio.

Šiemet Vilniaus miesto 3 apylinkės teisme „Kūrybos namai Elitaz“ buvo iškelta 11 bylų.

Įvairius televizijos projektus rengusios ELITAZ grupės vadovas G. Jaunius DELFI yra pripažinęs, kad jo vadovaujama bendrovė „Kūrybos namai Elitaz“ turi finansinių problemų – jos atsirado įgyvendinus muzikinį televizijos konkursą „Lietuvos balsas“.

„Įprastai mūsų rinkoje tokie sudėtingi ir brangūs tarptautiniai formatai yra adaptuojami, t. y. gerokai supaprastinami, – sakė G. Jaunius. – Imdamiesi formato „The Voice“ įgyvendinimo Lietuvoje nusprendėme išlaikyti aukštus standartus ir įgyvendinti projektą visa apimtimi. Veikdami visuomet siekiame ne tik teikti kokybišką pramogą, tačiau kartu jaučiame atsakomybę ugdyti gerą visuomenės skonį. Apgailestaujame, kad finansiniai lūkesčiai pristatant „Lietuvos balsą“ ne tik kaip televizijos projektą, bet ir kokybiškų koncertų ciklą, nepasiteisino.”

Pasak jo, bendrovė patyrė finansinių nuostolių, kurie kilo dėl nepasiektų prekybos bilietais rezultatų.

Anksčiau DELFI skelbė, kad sostinės teismas nusprendė areštuoti G. Jauniaus bendrovės sąskaitą dėl skolų buvusio lenktynininko Dariaus Jonušio vadovaujamai viešajai įstaigai „Promo events“. Maža to, sprendime pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones teismas nurodė, kad G. Jauniui yra iškelta ir daugiau bylų dėl skolų negrąžinimo, todėl esą kyla pagrįstų abejonių dėl bendrovės mokumo.

G. Jauniaus vadovaujami „Kūrybos namai ELITAZ“ yra rengę TV3 sezono atidarymo šventes, „Eurobasket“ krepšinio čempionato atidarymą, muzikos projektą „Lietuvos balsas“ ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)