Delfi susisiekus su moterimi ji pasakojo, kad pirmuosius skausmus pradėjo jausti alkūnėje. Tris paras besitęsiantis skausmas perėjo į kitas problemas – jai pradėjo staigiai kilti temperatūra.

„Temperatūrai kylant kreipiausi į medikus. Pas juos buvo atliktas kraujo tyrimas ir peršviesti plaučiai. Nors plaučiai buvo švarūs, paaiškėjo, kad yra virusas. Grįžus namo kitą rytą savijauta vis tiek blogėjo, o ant kūno atsirado marmurinės dėmės. Labai išsigandau. Vėl nulėkiau pas šeimos gydytoją, kuris man padarė pakartotinus tyrimus“, – pasakojo G. Žemaitė.

Moteris sakė, kad dar kartą atlikus tyrimus išsiaiškinta, kad užkilo kraujo krešumas, buvo didelis uždegimas.

„Tada tiesiog buvo daug išgąsčio, nes sužinojau, kad tai gali sukelti plaučių emboliją, krešuliai užkištų venas. Baimės buvo daug, nes išsibalansavo visa kraujo sistema, kraujas pasidarė tirštas. O kadangi nežinojau, kas man yra, apėmė panika. Ko tik nebuvo tada“, – prisiminusi pasakojo garsi laidų vedėja.

Asociatyvioji nuotrauka

Praėjus kuriam laikui paaiškėjo, kad už šių simptomų slėpėsi visiems puikiai pažįstama liga – koronavirusas. Apie tai sužinojusi G. Žemaitė ir pati nustebo, mat prieš apsilankymą pas gydytojus atliko apie keturis testus, skirtus nustatyti gripui su kovidu.

„Nei vienas nebuvo teigiamas arba, kaip gydytojai sakė, dažnai neparodo. Dabar padarius pakartotinus tyrimus pagal antikūnus rodo, kad tikrai prasirgau. Skaičiai buvo milžiniški – virš tūkstančio“, – Delfi pasakojo ji.

Nors dabar moteriai kur kas geriau, alkūnėje vis tiek jaučia skausmą. Todėl G. Žemaitė tikisi, kad žmonės iš jos situacijos pasimokys ir laiku atliks reikiamus tyrimus.

„Gėriau prieš uždegiminius vaistus, bet aspirino negalėjo skirti, nes buvo per mažai trombocitų. Tokia be išeities situacija. Reikėjo tiesiog gerti daug skysčių. Gal po 5 litrus į dieną išgerdavau, kad greičiau atsitiestų kraujas. Iš tiesų labai nemaloni patirtis.

Galbūt kitiems žmonėms bus naudinga pasidaryti tokį kaip s d-dimero tyrimą. Jis parodo būtent tą krešumą. Net nebuvau apie tokį anksčiau girdėjusi. Pats krešėjimas jau dabar atsistatė į normas, tai tikiu, kad viskas jau į gerąją pusę“, – kalbėjo G. Žemaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją