Kad V. Jakutienė skiriasi su ilgamečiu savo sutuoktiniu Justu Jakučiu, nė kiek nenustebino daugybę kartų apie šią garsią porą rašiusio DELFI žurnalisto D. Sinkevičiaus. Knygoje jis pasakoja ne tik apie kalinių subkultūrą, bet ir atskleidžia skandalingus Jakučių šeimos gyvenimo faktus.

Pasak žurnalisto, dar šią vasarą, kai J. Jakutis buvo įkalintas Pravieniškių pataisos namuose, V. Jakutienė ne kartą buvo atvykusi jo aplankyti, bet tuo pačiu jos automobilis sustodavo ir prie Marijampolės pataisos namų.

Čia jos laukdavo susitikimai su dabar jau buvusiu garsiu sportininku, įkalintu dėl itin didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo. Jis palaiko glaudžius ryšius su Marijampolėje taip pat įkalintu „Agurkinių“ grupuotės lyderiu Sauliumi Velečka, kuris vedęs kitą „pupytę“ Mariną Bui. Ne tik palaiko – jie kali tame pačiame kamerinio tipo sektoriuje.

„Dabar J. Jakutis kali Alytaus pataisos namuose, į kuriuos buvo pervežtas po neramumų Pravieniškėse – pareigūnai jį įvardijo kaip neigiamą įtaką kitiems kaliniams darantį nuteistąjį“, – vis dėlto D. Sinkevičius mano, kad įkalinimo įstaigoje Manekeno pravardę turintis vyras nebuvo įtakingas nusikalstamo pasaulio atstovas – bent taip jam tvirtino garsiausių grupuočių lyderiai, už grotų priskiriami aukščiausioms kastoms.

Jo teigimu, V. Jakutienė savo vyrui visą laiką viešai demonstravo ištikimybę ir buvo linkusi atleisti jo klaidas, padarytas iš pavydo.

„Tuo metu, kai V. Jakutienė šildėsi dabar jau nušauto „agurkinio“ D. Bugavičiaus glėbyje, J. Jakutis slapta klausėsi jų pokalbių, apie nesutarimus šeimoje guodėsi savo draugams, tačiau „pupytė“ dėl to vyrui neturėjo jokių pretenzijų, – sakė D. Sinkevičius. – Net tada, kai J. Jakučio byla dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo buvo nagrinėjama teisme, V. Jakutienė aiškino, kad sutuoktinio niekada nepaliks ir lauks tiek, kiek reikės, nors jau tada buvo aišku, jog savo bendro gyvenimo su J. Jakučiu ji neplanuoja. Dabar ir savo dėvėtais drabužiais prekiaujanti „pupytė“ net buvo pareiškusi, jog visiems net reikėtų pavydėti tokių santykių, kokie ją sieja su oficialiu sutuoktiniu.“

Daugiau apie Jakučių šeimos santykius galite perskaityti D. Sinkevičiaus knygoje „Pravieniškių mafija“, kurią galima įsigyti internetu, knygynuose ir prekybos centruose.

DELFI pateikia ištrauką iš D. Sinkevičiaus knygos „Pravieniškių mafija“

„Iš karto po Deimanto Bugavičiaus nužudymo daug pareigūnų klausimų sulaukė ir jo mylimosios Vitos Jakutienės sutuoktinis Justas Jakutis (gim. 1982 m.), pravarde Manekenas. Taip pat buvo tiriama versija, kad su Vilniaus kriminaliniu pasauliu ryšius palaikantis vyras esą galėjo neišlaikyti matydamas savo žmoną ir vaikų motiną kito glėbyje. Vyro, kuris kriminaliniame pasaulyje užima aukštesnį rangą, be to, yra iš Kauno. O nusikaltėlių pasaulyje Kaunas ir Vilnius – atskiros respublikos.

Vita Jakutienė ir Deimantas Bugavičius

Bet ir Justo Jakučio sąsajų su Deimanto Bugavičiaus mirtimi nebuvo nustatyta – paaiškėjo, kad dar prieš nužudymą vyras žinojo apie artimus žmonos santykius su „agurkiniu“ ir labai skaudžiai tai išgyveno, todėl iš didelės meilės ir dar didesnio pavydo ryžosi didelei beprotybei. Tokiai, kuriai gali ryžtis tik tuščiai meilės trokštantis ar liguistai pavydus vyras.

Pavydėti Justui Jakučiui buvo dėl ko – jo sutuoktinė nutarė vakarus leisti ne su juo, jos dviejų vaikų tėvu, o su šešeriais metais už jį jaunesniu ir gerokai turtingesniu „Agurkinių“ lyderio Sauliaus Velečkos, kuris Lukiškėse sumainė vestuvinius žiedus su kita „pupyte“ Marina Bui, draugu Deimantu Bugavičiumi.

Teisėsauga, į kurios akiratį Justas Jakutis pakliuvo 2008 m., išsiaiškino, kad tuo metu sutuoktiniai jau gyveno atskirai – Vita Jakutienė mėgavosi Deimanto Bugavičiaus dėmesiu, o Justas Jakutis buvo persikėlęs į savo motinos butą. Šis išsiskyrimas vyrui greičiausiai buvo labai skaudus – iš pavydo jis net pridarė kvailysčių: pareigūnai nustatė, kad Justas Jakutis net du mėnesius slapta sekė savo sutuoktinę ir klausėsi daugelio jos itin intymių pokalbių su Deimantu Bugavičiumi. Nustatyta, kad Justas Jakutis buvo sumontavęs klausymosi įrangą ne tik namuose, kurie priklausė Vitos Jakutienės motinai ir kuriuose tuo metu gyveno Deimanto Bugavičiaus mylimoji, bet ir šios vairuojamame automobilyje BMW X5, kuris tuo metu oficialiai priklausė bankui.

Dėl to, kad slapta klausėsi sutuoktinės pokalbių ir neteisėtai apie ją rinko informaciją, pareigūnai Justą Jakutį patraukė baudžiamojon atsakomybėn – nustatyta, kad jis net 21 kartą klausėsi Vitos Jakutienės pokalbių jos motinos namuose ir dvigubai daugiau – 42 kartus – žmonos automobilyje. Paaiškėjo, kad pavydus sutuoktinis, paskambinęs į klausymosi įrangoje esantį mobiliojo ryšio telefoną, galėdavo girdėti, kas vyksta ten, kur yra padėta klausymosi aparatūra.

Nežinia, kas tuo metu dėjosi Justo Jakučio galvoje, jis išklausė daugiau kaip 11 valandų trukusių Vitos Jakutienės pokalbių automobilyje. Beveik 16 valandų Justas Jakutis praleido klausydamasis Vitos Jakutienės pokalbių per slapta įrengtą klausymosi aparatūrą sutuoktinės motinos įsigytuose namuose sostinės Pašilaičių mikrorajone. Kai kurie pokalbiai trukdavo net po pusantros valandos.

Visuose pokalbiuose, kuriuos slapta užfiksavo pareigūnai, buvo girdimas Vitos Jakutienės balsas. Ne viename jų tuo metu garsi moteris prisipažino, kad sutuoktinis stebi kiekvieną jos žingsnį ir žino, jog ji bendrauja su Deimantu Bugavičiumi, kurį Jakutienė vadindavo tiesiog Deima.

Ikiteisminio tyrimo teisėjai tuo metu pareigūnams buvo davę leidimą klausytis Justo Jakučio pokalbių, tačiau, atrodo, vyras to net neįtarė, nes kalbėdamas telefonu buvo visiškai neatsargus.

Apie sutuoktinės užmegztą romaną žinojo ir Justo Jakučio draugai – vyras jiems ne kartą telefonu guodėsi, kad žmona yra neištikima ir užmezgė romaną su „Agurkinių“ lyderio draugu. Be to, savo bičiuliams jis prisipažino, kad dėl žmonos neištikimybės namuose net buvo kilęs konfliktas, jie kaip reikiant susipyko ir nutarė kurį laiką gyventi atskirai. Maža to, kartą atlikėjos sutuoktinis telefonu prisipažino, kad namuose nelegaliai laiko šaunamąjį ginklą, kurį gali panaudoti, nes turi ir šovinių.

Justas Jakutis, ko gero, būtų ir ilgiau klausęsis Vitos Jakutienės pokalbių, tačiau šios istorijos tęsinys priklausė ne nuo jo valios – gavę teismo leidimą slapta patekti į Jakučio motinos namus, pareigūnai čia atliko nuodugnią apžiūrą ir aptiko ne tik ginklą, bet ir beveik 400 gramų grynojo kokaino. Nutarta, kad dainininkės sutuoktinis turi būti kuo skubiau sulaikytas.

Taip ir įvyko – Jakutis buvo sulaikytas važiuojantis į vieną šalia Vilniaus esantį prabangių namų gyvenamąjį kvartalą. Sulaikytas ne vienas – jo vairuojamame automobilyje keleivio vietoje sėdėjo „agurkinis“ Aurelijus Perminas, pravarde Šūdmaišis. Tas pats, kuris mainais į laisvę pareigūnams išdavė buvusį savo bičiulį Saulių Velečką ir padėjo atskleisti „Agurkinių“ padarytus kriminalinius nusikaltimus. Vyrus pareigūnai sustabdė važiuojančius į Permino namus, – jau tuo metu jis gyveno su kita „pupyte“ Skaiste Steikūnaite, jiedu susituokė Latvijoje 2018 m. rugpjūtį.

Sulaikyto Justo Jakučio namuose buvo atlikta krata – paimtas revolveris, šoviniai ir narkotikai. Nors baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Jakutis aiškino, kad kvaišalai yra ne jo, o Permino, pastarasis buvo paleistas, o dainininkės sutuoktinis pasodintas už grotų. Netrukus paaiškėjo, kad ant narkotikų rasti biologiniai pėdsakai yra tik Jakučio.

Žinia apie Vitos Jakutienės sutuoktinio sulaikymą netrukus apskriejo visą žiniasklaidą. Dainininkė tuo metu stojo ginti savo sutuoktinio, nutylėdama, kad jau mažiausiai kelis mėnesius draugauja su Deimantu Bugavičiumi, o santykiai su jos vaikų tėvu yra pašliję ir jie kartu nebegyvena. Moteris televizijos laidose net aiškino, kad palaiko savo sutuoktinį, nes šis jai yra „artimas ir brangus žmogus“, todėl yra pasiryžusi laukti nors ir dvidešimt metų, jeigu jis bus pasodintas į kalėjimą. O vėliau sutiko sumokėti 15 tūkstančių eurų užstatą, kai Justą Jakutį iki teismo buvo nuspręsta paleisti iš Lukiškių.

Ginti savo vyro Vita Jakutienė stojo ir iškviesta į policijos komisariatą. Tyrėjams pranešus, kad turi teisę būti pripažinta nukentėjusiąja savo vyro baudžiamojoje byloje, Jakutienė pirmą kartą oficialiai sužinojo, ką iki to laiko tik įtarė, – mažiausiai porą mėnesių ji buvo slapta sekama. Bet dainininkei gerokai didesnė naujiena buvo ta, kad Justas Jakutis buvo įrengęs klausymosi įrangą namuose ir automobilyje – to moteris nė neįtarė. Tačiau, pareigūnų nuostabai, Vita Jakutienė iš karto pareiškė, kad savo vyro nekaltins jokiu nusikaltimu: „Atsisakau nukentėjusiosios statuso, dėl to, kaip jis pasielgė, neturiu jokių pretenzijų.“

Nors ir nepareiškė jokių pretenzijų sutuoktiniui, tyrimas dėl neteisėto informacijos rinkimo apie privataus asmens gyvenimą nebuvo nutrauktas – įstatyme nėra numatyta, kad toks tyrimas pradedamas tik esant nukentėjusio asmens pareiškimui, jį pradėti ir tęsti policija gali be nukentėjusiojo sutikimo. Per apklausą policijoje Vita Jakutienė nebuvo šneki, tepasakė, kad su sutuoktiniu jau kurį laiką kartu negyvena, nes esą „yra apsipykę“. Tačiau, anot moters, vyras rūpinasi vaikais ir visiškai juos išlaiko.

Justo Jakučio byla netrukus pasiekė teismą – čia vyras pripažino, kad sekė žmoną, o revolverį su šoviniais laikė esą tik dėl to, jog ne kartą su žmona yra sulaukę grasinimų, taip pat buvo apibraižytas Vitos Jakutienės automobilis, išdaužtas jo stiklas. Dėl to, anot Justo Jakučio, Vita Jakutienė net kreipėsi į policijos pareigūnus, tačiau įtariamųjų nebuvo rasta.

(...)

Kol vyko teismo procesas, Vita Jakutienė susilaukė Deimanto Bugavičiaus vaikelio, o vėliau savo feisbuko paskyroje rašė: „Nėra minutės, kuomet apie tave nepagalvočiau... Tu kaip angelas atsiradai ir išėjai iš mūsų gyvenimo, palikdamas stebuklą, kurį aš sūpuoju savo rankose... Mylėjau, myliu ir mylėsiu... O tu... Tu amžinai gyvensi mūsų širdyse...“

Netrukus, duodama interviu „Delfi“, Jakutienė pasisakė ir apie tuo metu teisiamą savo sutuoktinį: „Su vyru mes esame puikūs draugai, tai yra mano vaikų tėvas, kurį aš tikrai gerbiu ir jis man yra artimiausias žmogus. Tarp mūsų esantis ryšys – labai stiprus. Net nekyla abejonių – jei kas nutiktų, aš tikrai kelčiausi naktį ir važiuočiau jam padėti. Po 10-ies metų aš tikrai negaliu pasakyti, kad jis toks ar anoks, nes pati durnai atrodyčiau. Manau, kad kai moteris pragyvena su vyru tiek metų, tai labai kvailai po to atrodo, jei pila purvą ant jo.

Visada žaviuosi Natalija Bunke, kuri su savo visais vyrais puikiai sutaria. Labai gaila matyti tas šeimas, kurios išsidrasko ir pasakoja vienas apie kitą negražius dalykus. Justas žinojo, kad mes su Deimantu esame kartu, nemanau, kad čia iš pavydo, nors nė viena moteris vyrų šimtu procentų niekada nesupras. Aš negaliu klausyti, kaip visi kalba, kad aš šildžiausi Deimanto glėbyje. Tai buvo draugystė, mes buvome kartu ir tai nebuvo atsitiktiniai ar paviršutiniški santykiai. Artimi draugai tai žinojo. Buvau šalia tą naktį. Aišku, laimei, likau gyva. Atsitiko kaip atsitiko, kaip sakoma – nuo likimo nepabėgsi. Iš tikrųjų tai gal nuo paauglystės aš esu stipri moteris, gal kita ir nebūtų viso to pakėlusi. Daug dirbau su savimi, buvo be proto sunku. Nėštumas buvo tikrai sunkus. Reikėjo daug minčių vyti šalin. Turbūt mano stiprybė buvo vaikas, jei ne jis, tai nežinau, kas būtų buvę. Esu, aišku, dėkinga savo vaikučiam, nes jie jau nemaži, jie jau supranta ir visada buvo šalia. Gal iš tikrųjų ir buvo taip, kad tik dėl jų aš stengiausi eiti į priekį, gyventi. Su Deimantu kartu buvome metus. Tai buvo patys gražiausi mano gyvenimo metai.“

Už tai, kad sekė sutuoktinę, Justas Jakutis išvengė atsakomybės – buvo išteisintas, o už didelio kiekio narkotinių medžiagų, ginklo ir šaudmenų laikymą buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme. Ją teismas nurodė atlikti pataisos namuose.

Justas Jakutis buvo įkalintas Pravieniškių pataisos namuose – 2-ajame lokaliniame sektoriuje, kuriame bausmę atlieka „bachūrai“, tačiau kartu su vilniečiais. Jį čia ne kartą lankė Vita Jakutienė – į vieną tokį susitikimą su sutuoktiniu atvykusi moteris, įtariama, atsivežė anabolikų. Dėl to zonoje ji turėjo nemalonumų, bet vėliau prokurorai nutarė nutraukti tyrimą.“

Primename, kad V. Jakutienė ilgus metus yra ištekėjusi už šiuo metu kalinčio J. Jakučio, tačiau dar prieš trejus metus palaikė artimus santykius su jos akivaizdoje nužudytu nusikalstamo pasaulio atstovu Deimantu Bugavičiumi, nuo kurio vėliau susilaikė vaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (506)