„Teisėjos sprendimą abiem tėvams su vaiku matytis 50:50 laiko apskundėme apygardos teismui. Tai skundas buvo išnagrinėtas ir pakeitė laikinąją tvarką. Net kaupiasi ašaros iš džiaugsmo. Sakiau, kad dėl vaiko padarysiu viską. Tikrai kovosiu. <...> Nežinau, gal padėjo malda – ėjau ir į bažnyčias, visur. Prašiau Dievulio, kad tą 50:50 peržiūrėtų, bet viskas išsisprendė gerai. Panaikino nakvynes pas tėtį, dabar susitikimai vyks tam tikromis dienomis ir tam tikromis valandomis. Labai džiaugiuosi, kad vaikutis liko su manimi, Dabar vaiko priežiūra skirstoma 30:70, – pirmadienį sekėjams instagrame kalbėjo Viktorija. – Per vasaros atostogas mama arba tėtis vaikutį gali pasiimt 14-ai dienų. Kai išėjo sprendimas, parašiau net vaiko tėčiui, nes yra bendras vaikas, mes privalome pradėti normaliai kalbėti. Nusileidau ir pati pirma parašiau, bandydama situaciją išspręsti taikiai. <...> Tai tėvelis iškart užsimanė vaiką pasiimti į atostogas, tą pačią dieną. <...> Atrodo, viską daro atvirkščiai, nei reikia vaikui.“

Tuo tarpu praėjusią savaitę socialiniuose tinkluose moteris teigė nesuprantanti, kodėl jos vyras Laurynas Suodaitis nebando ieškoti kompromisų, bet to, paatviravo, kad verslininkas už tylias skyrybas prašė didelės pinigų sumos.

„Žinote laikinąją tvarką dėl vaikučio mums nustatė 50 ant 50, kas yra neadekvatu ir praktikoje dažniausiai nepasitaiko. Vyksta procesas, žiūrėsime, kas bus toliau, irgi nesėdime sudėję rankų. Konsultavausi su ne vienu vaikų psichologu, psichiatru, atvažiavo net ir čia psichologė, stebėjo brolio ir sesės, mano ir vaiko bendravimą, vaiko reagavimą į mane, sesę, auklę, mano mamą. Vaikas yra pratęs prie šios aplinkos, žmonių, kurie jį supa, vaikas taip gyvena jau 11 mėnesių. Atplėšti jį nuo viso šito taip drastiškai ir kardinaliai nėra gerai.

Su advokatais bandėme gražiuoju tartis, kad padarykime pereinamąjį laikotarpį, o ne iš karto drastiškai eikime 50 ant 50. Tai yra ne mano išsigalvojimas, o specialistų rekomendacija <...>.

Prašėme, imkite 4 dienas iš eilės be nakvynių, 7 dienas be nakvynių, tik atvežkite vakare. Kadangi buvo atvejis, kai jis nebuvo atvežęs vaiko, pamelavo, tai tiesiog galvojome, gal raštiškai galima susitarti. Tačiau drastiškai nėjo į pokalbius. Darau prielaidą, kad pas vyrą yra principai, kad tik paimti vaiką, net nežiūri, kas yra vaikui geriau, ką rekomenduoja specialistai, psichologai <...>.

Ne kartą mano advokatai laiške rašė, kad Viktorija nori, jog tėtis bendrautų su sūnumi. Sakėme, jei netinka kažkur, jis gali atvažiuoti į šiuos namus, aš išvažiuosiu, nebus manęs, kai atvažiuos. Siūlėme visas sąlygas. Siūlėme ir raštiškai sutarti, kad tikrai gražins vaiką, nes gali pasiimti ir tikrai negražinti 14 dienų. O aš, kaip ir bet kuri mama norinti savo vaikui geriausio, žinau, kad jam psichologiškai bus negerai, pakenks.

Tas pats buvo su pačiomis skyrybomis, pirmomis savaitėmis mano buvęs vyras, vis dar esamas, sakė, kad jam nereikia pinigų, tik vaiko. Tačiau, kai bandėme viską išspręsti taikos sutartimi, už tylias skyrybas paprašė 1 mln. 200 eurų. Čia tas, kuriam reikėjo tik vaiko. Neduodu aš jam vaiko... O visi tie laiškai iš advokatų, pasiūlymai, kad kas keturias dienas imti, matyti vaiką... Jei tu taip nori pamatyti, atvažiuok, pabučiuok, paimk, pabūk, grąžink, per naktį jį man. Bet ne, principai“, – instagrame kalbėjo V. Siegel.

Delfi primena, kad praėjusios savaitės pradžioje verslininkas L. Suodaitis prabilo, kad sūnaus nematė jau mėnesį. Apie sūnų jis prakalbo instagramo paskyroje.

„<…> Viskas gerai, niekur aš neprapuoliau. Tiesiog darbinga vasaros pabaiga ir tikrai daug reikalų. Ir, atvirai sakant, nelabai ir nuotaikos buvo, nes mėnesis laiko sūnaus nematau. Neslėpsiu, kad labai stipriai pasiilgau. Daug dalykų vyksta nematomoje realybėje <…>.

Mėnesis nuo paskutinių krokodilo ašarų, kai su Laurynuku nesimatėme. Retokai į savo elektroninį paštą atsakymus gauname, kada pavyks pasimatyti, bet pasimatyti vis dar nepavyksta. Viską, ką galime daryti, tą ir darome teisiniais metodais. Visi turbūt suprantate, kad jie užtrunka labai ilgai. Todėl savo galvą bandau užimti darbais, tas mintis nuvyti. Iš principo lėtai, bet užtikrintai bandom dalykus tvarkyti“, – socialiniame tinkle sakė L. Suodaitis.

Prieš kelias savaites sulaukęs ne vienos žinutės apie teismo posėdžius, žinomas vyras taip pat nutarė viską papasakoti „Instagram“ paskyroje.

„Atsidarau instagramą ir žiūriu, kad prirašėte nemažai žinučių su klausimais, kaip čia sekėsi. Šią savaitę visi posėdžiai. Matyt, praeitos savaitės drama sužadino smalsumą <...> Pasidalinsiu trumpai.

Šią savaitę buvo du posėdžiai. Pirmadienį įvyko parengiamasis. Advokatas sakė, kad šiuose procesuose jau pasidarys profesionalas. O kitas vyko šiandien ryte. Nieko ten naujo. Pirmadienį buvo prašyta teismą perkelti į kitą miestą, tas prašymas atmestas. Šiandien buvo prašyta išaiškinti tvarką dėl bendravimo su vaiku, nes kai kam buvo neaišku. Tas prašymas irgi atmestas. Nors praėjusią savaitę buvo tas mūsų šlapių marškinėlių šou ir pažymas žadėta pateikti per dvi dienas, bet nei mes, nei teismas, nei, turbūt, jūs jų dar nematėte. Tų argumentų apie maitinimą mamos pienu nelabai pasirodė, tai teismas taip ir pasakė – jei labai norisi maitinti, tai galima pieną ir tėvui atvežti, kai būna su vaiku. Turbūt neatsirado tas kamikadzė, kuris tas pažymas rašytų ir savo licenciją aukotų.

Kadangi tokie rezultatai šios savaitės posėdžių, vakar gavome laišką, kad prasitęsia mano sūnui atostogos, staiga tapusios verslo kelione. Visokių sandorių ir reikalų, tai, turbūt, beveik iki rugpjūčio vidurio nepasimatysime. Šiandien jau pirma diena, kai pažeidžiamos teismo nutartys. Vėl daug bereikšmės audros vandens stiklinėje. Viena, ką čia pasakoji, o kita, ką į dokumentus dedi – du skirtingi dalykai“, – sekėjams pasakojo verslininkas.

L. Suodaitis toliau atskleidė, kad kitas teismo posėdis bus tik rugsėjo gale. Jis tikisi, kad greitu metu pavyks užbaigti šią temą.

„<...> Dabar ilgės procesas. Sekantis teismo posėdis tik rugsėjo gale. Aišku, laikinoji tvarka galioja, viskas gerai, tai, turbūt, taip ir gyvensime. <...> Tradiciškai galiu pasakyti, kad pasiilgau sūnaus, nes per mėnesį mačiau tik dvi dienas ir dar matysiu nelabai greitai. Bet ką? Tokie tie keliai į tiesą.

Labai jau norisi užraukti visas šias temas. Turbūt su šituo ir baigsis, nes nebėra, ką. Nebent pagimdyti vaiką atgal arba negrįžti, apie ką jau girdėjome. Yra dalykų, kurie neišvengiami ten, kur gyvename“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)