Jau gerą dešimtmetį gyvuojanti grupė iki šiol nepraranda populiarumo. Kvietimų koncertuoti „Pusbroliams Aliukams ir sesutei“ tikrai netrūksta. Tačiau per tiek metų darbo scenoje tik šiemet grupės nariai galėjo ilgiau pailsėti.

„Visi gyvename labai gerai, - į pirmąjį PB klausimą atsakė Silvija Kairienė. - Neseniai grįžau iš aštuonių dienų kelionės po Turkiją. Prieš tai buvo Evaldas (grupės vokalistas Evaldas Melnikas - aut. past.). Liepos mėnesį ir Kęstutis (trečiasis grupės narys Kęstutis Valionis - aut. past.) ketina vykti. Tai buvo pirmos oficialios atostogos per vienuolika metų!“

Silvija tvirtino iš kelionės grįžusi gerai pailsėjusi ir kupina naujos energijos.

+Laisvadieniais nesidažo

Grupės siela vadinama Silvija sako, jog pagrindinis jos energijos ir jaunatviškumo šaltinis - dukros ir nuostabi asmeninė dizainerė. „Turiu dvi puikias ir labai protingas dukras, o mano dizainerė nepakartojama, - pasakoja dainininkė. - Kai tik pas ją apsilankau, ji mane pakeičia neatpažįstamai. Manau, nuo jos labai daug kas priklauso“.

Prieš kiekvieną koncertą ne vieną valandą prie veidrodžio praleidžianti moteris prisipažįsta, jog nedarbo dienomis nė neprisimenanti grožio priemonių.

„Pamirštu visus dažus, kirpyklas, visas kitas procedūras. Per šias dienas leidžiu kūnui pailsėti“, - šypsosi Silvija.

Didžiausias stimulas - žiūrovų meilė

„Pusbroliai Aliukai ir sesutė“ įrodė, kad yra ne prastesni už kitas muzikos grupes. Scenos senbuviai jau šiandien dalyvaus „Lietuvos dainų dešimtuko“ finale. Tikisi sulaukti žiūrovų palaikymo.

„Niekuo nenusileidžiame jaunimo grupėms: mūsų dainavimo lygis toks pat kaip ir jų. Labai tikimės didelio publikos palaikymo šį šeštadienį“, - sakė Silvija Kairienė.

Sceninės patirties nestokojantys muzikantai stimulo tęsti karjerą sako sulaukiantys būtent iš publikos.

„Mes nepasiduodame - dirbame toliau. Patys žmonės mus užkrečia ta energija. Jeigu jų nebūtų, nežinau, kaip tada būtų“, - prisipažino grupės narė.

„Pusbrolių Aliukų“ vokalistė neslepia džiaugsmo ir pasididžiavimo - grupei koncertuose visada pavyksta pakelti klausytojams nuotaiką. „Nebuvo nė vieno koncerto, kuriame matyčiau miegančius žiūrovus. Kartais žmonės ateina be nuotaikos, o per koncertą kaip mat atgyja!“ - tikino ji.

Dainas repetuoja kelyje

Neatsiejama grupės gyvenimo dalis yra automobilis - jame dainininkai praleidžia bene daugiausia laiko. Silvija tikino, kad dar nėra buvusios nė vienos kelionės, kurios metu nebūtų dainuojama.

„Mes nuolat dainuojame: repetuojame naujas dainas, peržvelgiame programą. Kai važiuoji iš Mažeikių į Ignaliną, spėji kuo puikiausiai mintinai išmokti visus tekstus“, - juokėsi dainininkė.

Pati Silvija savo automobilyje neturi magnetolos. „ Mano automobilyje turi būti ramybė ir tyla“, - sakė S.Kairienė.

Dar liko neaplankytų vietų

Daugelį Lietuvos miestų ir rajonų aplankę muzikantai sako, neįtikėtina, bet vis dar atrandantys ir neaplankytų vietų.

„Kai kur esame buvę net po 3-5 kartus. Tačiau dabar atrandu vis naujų „taškų“. Yra labai daug rajonų, kuriuose kuriasi nauji kultūros centrai“, - pasakojo Silvija.

Pavyzdžiui, grupei dar nėra tekę koncertuoti viename Prienų rajono kultūros centre, o tai, anot Silvijos, didžiulė nuodėmė.

„Tiek kartų pro Prienus važiuojame, o kai paskambinau ir paklausiau, ar tikrai nesame koncertavę, labai nustebau išgirdusi neigiamą atsakymą. Tikra nuodėmė, kad ten dar nebuvome“, - teigė ji.

Išpirkdami kaltę „Pusbroliai Aliukai ir sesutė“ vakar Prienų rajono gyventojams padovanojo net du koncertus.

Silvijos nuomone, ir didmiesčių, ir mažesnių miestelių žiūrovai yra panašūs.

„Jie visi labai nuoširdūs. Moka visas mūsų dainas - ir pačias naujausias, ir senesnes. Būna, kad prieina ir klausia: „Kodėl nedainavote tos ar anos dainos?“, „O kaip jūs gyvenate, kada vėl atvažiuosite?“, - kalbėjo Silvija.

Nuotykių užtektų knygai parašyti

Per dešimtį metų trunkančią karjerą „Pusbroliams Aliukams ir sesutei“ nuotykių netrūko. Ne kartą dainininkams teko koncertuoti dingus elektrai ar sugedus garso aparatūrai. Tačiau, kaip tikino Silvija, žiūrovams klausytis jų dainuojančių tamsoje buvo visai įdomu.

„Manau, visas gyvenimas jau yra nuotykis. O scenoje jų taip pat būta ne vieno. Gal reikėtų parašyti net memuarų knygą“, - svarstė Silvija.

Dainininkės manymu, knyga išeitų nebloga ir neplona, nes ji ir jos kolegos Evaldas bei Kęstutis turėtų ką papasakoti.

Joninės - su „Aliukais“

Dageliui muzikantų vasara - pats įkarštis.

„Kol kas turime nemažai užsakymų vasaros sezonui. Vasara - toks metas, per kurį švenčių netrūksta“, - pasakojo Silvija, pridūrusi, kad toks jau muzikantų gyvenimas: kol bus švenčių, tol netrūks ir koncertų.

Beje, pasiklausyti „Pusbrolių Aliukų ir sesutės“ koncerto galės ir panevėžiečiai: grupė į Panevėžį ketina atvykti per pačias Jonines. Silvija juokavo: „Nė vienos Joninės neapsieina be Aliukų ir Panevėžio“.

Rudenį išleis diską

Visus grupės narius vienija muzika, bendri interesai, todėl, anot Silvijos, nuolat dirbti šalia dviejų vyrų, nėra sunku. „Esame vienas kumštis, - šypsosi ji. - Turime daug planų. Visi trys esame labai geri bendradarbiai ir draugai“.

Artimiausi grupės planai - spalio mėnesį koncertuoti Kanadoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Beje, PB vieniems pirmųjų pavyko sužinoti, jog rudenį „Pusbroliai Aliukai ir sesutė“ ketina išleisti ir naują kompaktinę plokštelę.

Reikia būti savimi

Ilgametį sėkmingą grupės gyvavimą Lietuvos muzikinėje scenoje, Silvijos manymu, lėmė jų nuoširdumas ir meilė savo darbui.

„Mes neapgaudinėjame publikos, o stengiamės išlikti savimi. Reikia mylėti žiūrovus ir savo darbą. Meilė turi sklisti iš širdies, o nebūti dirbtina“, - apie sėkmingos karjeros paslaptis pasakojo Silvija.

Dainininkė nevengė duoti patarimų ir jauniesiems atlikėjams: „Jeigu jauti, kad tai nėra tavo vieta, tai nieko toliau nedaryk. Žiūrovams nieko nesumeluosi. Jei būsi nenatūralus, jie tai supras po pirmos dainos“.