Apie sprendimą atlikti operaciją S. Maslobojevas galvojo jau seniai, mat prieš daugiau nei ketverius ar penkerius metus pradėjo sunkiau kvėpuoti. Šalia turėjo ir nuolatinį pagalbininką – nosies purškalą.

„Kvėpuoti buvo neįmanoma, nes pastaraisaiis metais kvėpavimas dar labiau pasunkėjo. Sporto metu viskas būdavo gerai, o po jo išbrinkdavo gleivinės ir nepavykdavo kvėpuoti pro nosį nei naktimis, nei dienos metus. Dėl to sugalvojau, kad reikia operuoti“, – Delfi pasakojo žinomas vyras.

Neiškentęs kasdienio diskomforto, kovotojas sugalvojo kreiptis į Santarų klinikose dirbantį gydytoją Darių Raubą. S. Maslobojevui buvo greitai paskirta operacija ir jau šį pirmadienį buvo išpjautos nosies kriauklės.

Be to, operacijos metu buvo netikėtai atlikta ir plastika. Anot kovotojo, gydytojas atkreipė dėmesį, kad po ringe atremiamų smūgių nosies pertvaros sienelė sustorėjo.

Sergejus Maslobojevas

„Antradienio rytą, po operacijos, sužinojau dar vieną dalyką. Gydytojas sakė, kad neatsiklausęs sugalvojo padaryti šiek tiek plastikos. Sakė, kad buvo užaugęs didelis sluoksnis kremzlės, kurį būtinai reikėjo sumažinti. Vietoj tos priaugino kitą kremzlę ir ištiesino nosį, kad vizualiai kitaip atrodytų. Buvo labai malonu. Nesitikėjau tokio įvykių posūkio, bet dabar įdomu, kaip vėliau atrodys“, – sakė jis.

Delfi kovotojas pasakojo, kad nors po operacijos greitai atsigavo, naktis buvo be galo sunku.

„Kvėpuoti reikėjo per burną, o kas puse valandos kėliausi gerti vandens, mirkiau burną, nes trūkinėjo lūpos, liežuvis, gerklė peršti. Žodžiu, tikrai nelengva naktis. Aš net nesu tiek matęs kraujo, kiek jo buvo operacijos metu. Jau virš dešimt metų man iš nosies nepasipildavo kraujas“, – sakė jis.

Jau antradienį S. Maslobojevas buvo išleistas namo ilsėtis. Vyras tikisi, kad greitu metu bus galima lengviau kvėpuoti ir nebesinaudoti purškikliais.

„Šiek tiek lengviau kvėpuoti, nors dar pilna kraujo, su tvarsčiu vaikštau, bet matau, kad viskas į greą pusę. Tikiu, kad ryt, poryt skraidysiu iš laimės ir kvėpuosiu, kaip kūdikis. Dėkoju savo gydytojui už darbą ir tikiuosi, kad greičiau atsistatysiu“, – nuoširdžiai sakė S. Maslobojevas

Delfi primena, kad apie būsimą operaciją kovotojas prabilo po kovos su svečiu iš Anglijos Rhysu Brudenellu.

Pirmomis akistatos sekundėmis lietuvis praleido smūgį į koją ir kluptelėjo, tačiau pakilęs tiksliais smūgiais užklupo varžovą, galiausiai po vieno iš smūgių į galvą šis krito ir arbitrai skelbė lietuvio pergalę nokautu.

S. Maslobojevas tąkart džiaugėsi, kad kovą pavyko baigti be jokių traumų. Tuo pat metu jis papasakojo apie netrukus jo laukiančią operaciją.

„Tai fantastika. Tikslas čia buvo sėkmingai, be nuostolių sukovoti, pasiimti tai, kas priklauso man, grįžti į „Glory“, o vėliau gulsiuos ant operacinio stalo.

Turiu tokią traumą, dėl kurios apskritai pusę metų negalėjau sportuoti. Tai dėl peties. Tad po „Glory“ kovos, duok dieve ten sėkmingos baigties, laukia operacija“, – anksčiau kalbėjo S. Maslobojevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją