Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė atnaujinti prieš pusę metų sustabdytą teisminį procesą ir vėl aiškinsis, ar iš tikrųjų M. Jonaitytė turėtų savo buvusiai anytai grąžinti pinigus, kuriuos ši esą buvo paskolinusi automobiliui įsigyti.

Šis teisminis procesas ypač nemalonus M. Jonaitytei – dar lapkritį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), kasacine tvarka išnagrinėjęs jos ir buvusio sutuoktinio Vėjo Raulo Anay skyrybų bylą, paskelbė, jog buvusi manekenė amerikiečiui papildomai turi sumokėti beveik 20 tūkst. Lt.

Po šio sprendimo paskelbimo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Inga Staknienė nusprendė grįžti prie sustabdytos bylos – teismas jos imsis jau sausį.

Ieškinį teismui pateikusi L. Baškauskaitė teigia, kad M. Jonaitytė jai yra skolinga 25 tūkst. 800 Lt – esą po santuokos sudarymo ji savo sūnui ir marčiai pervedė 51 tūkst. 600 Lt automobilio „Toyota Prius“ pirkimui. Vėliau buvo nustatyta, kad oficialiai už maždaug 2 metų senumo automobilį M. Jonaitytė sumokėjo vos 5 tūkst. Lt, nors jis buvo vertas 48 tūkst. Lt.

M. Jonaitytė savo elektroniniuose laiškuose Los Andžele gyvenančiai L. Baškauskaitei buvo žadėjusi grąžinti pinigus, tačiau to nepadarė. Dabar L. Baškauskaitė teismo prašo priteisti ne tik skolą, bet ir palūkanas.

M. Jonaitytę ir V. R. Anaya teismas išskyrė po pustrečių metų trukusios santuokos – pora gyveno atskirai. Buvusi manekenė yra sakiusi, kad skirtis dėl abiejų sutuoktinių kaltės prireikė dėl to, jog ji bandžiusi su vyru išsiskirti bendru sutarimu, siūlė jam įvairius net sau pačiai nenaudingus variantus, tačiau susitarti nepavyko.

„Norėjau, kad tik mane paliktų ramybėje, tačiau to pasiekti nepavyko. Teisminiai terminai skamba įvairiai. Kadangi išsiskirti bendru sutarimu nepavyko, skiriamės dėl abipusės kaltės. Neištikimybės šiuo atveju nebuvo, nėra jokio trečio asmens“, – DELFI yra sakiusi moteris.

Teismas patvirtino, kad lietuvės ir amerikiečio santuoka nutrūko dėl jų abiejų kaltės.

Po skyrybų sutuoktiniai nesugebėjo gražiuoju pasidalinti savo turto, todėl teismas nusprendė, kad M. Jonaitytei atiteko vaiko ir vonios kambario, miegamojo baldai, įvertinti beveik 22 tūkst. Lt.

Analogiškos vertės turtas – automobilis – atiteko ir V. R. Anaya. Iš M. Jonaitytės taip pat priteista beveik 17 tūkst. Lt kompensacija – šiuos pinigus L. Baškauskaitės sūnus yra investavęs pinigus į buvusios sutuoktinės buto remontą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)