"Delfi" žiniomis, apie 2.50 val. Vilniuje, S. Neries g. gyvenanti moteris (gim. 1992 m.) policijai pranešė, kad užėjęs kaimynas V. Jagėlo nei iš šio, nei iš to ją sumušė. Mušė rankomis: smūgiavo į įvairias kūno vietas (veidą, rankas ir kt.). Pareiškėja prašė pradėti ikiteisminį tyrimą.

Be to, teigiama, kad kovotojas mušė ir pareiškėjos vyrą (gim. 1988 m.) bei jos draugę. Namuose tuo metu buvo mažamečių vaikų.

Į ligoninę buvo atvežtos dvi sumuštos moterys (abi gimusios 1992 m.). Pareiškėja nukentėjo labiausiai: sulaužyta nosis, išmuštas dantis. Jos draugei nustatyta piršto žaizda. Suteikus medicinos pagalbą, abi išleistos gydytis namuose.

V. Jagėlo buvo sulaikytas, jam nustatytas lengvas girtumas.

Penktadienį apie 11 val. jis išleistas iš policijos nuovados. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Gresianti bausmė – nuo viešųjų darbų iki trijų metų laisvės atėmimo.

Stano savo feisbuko įraše žodį „Kovotojas“ rašo iš didžiosios raidės, tačiau kabutėse ir yra įsitikinęs, kad tokių vyrų, kaip V. Jagėlo, elgesys yra „žemiau bet kokio vyriškumo“. Pateikiame dainininko mintis:

„Ir dar vienas „Kovotojas“... Neskubu teisti, nes nežinau konteksto. Bet man įdomu štai kas.

Jau ne pirmą kartą profesionalūs kovotojai daužo merginas arba moteris. Spardo į veidą, išmuša dantis ir t.t.

Kaip tai įmanoma??? Čia ne šiaip žemiau bet kokio vyriškumo. Tai tiesiog apgailėtina. Kokia čia psichologinė trauma?

Na, ir kitas klausimas – mūsų baudžiamasis kodeksas. Smurtas prieš moterį ar vyrą su fizinės jėgos panaudojimu turi būti traktuojamas kaip sunkus nusikaltimas. O ne taip (eilinį kart), kaip rašoma straipsnyje – sumušė trys kaimynus, už tai tik surašė protokolą ir paleido namo.
Negadinti gi žmogui naujako...“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)