Po žinios, kad į Kristinos Brazauskienės nuosavą viešbutį kovo 9 dieną atvyksta liūdnai pagarsėjęs rusų komikas, prezidento Algirdo Brazausko našlė sulaukė kaltinimų bangos. Į viešbučio, kurio generalinė direktorė yra moters marti Jurgita Butrimė, koncertų salę komikas Aleksandras Nazlobinas priimtas, po to, kai šio viešnagės atsisakė anksčiau vietą pasirodymui žadėję Lenkų kultūros namai.

A. Nazlobinas liūdnai pagarsėjo, kai jo kurtame ir režisuotame 2016 m. filme „Ženych“ nuaidėjo frazė: „Krymas jūsų“, – sako vokietis Rusijos tankistui“. Komikas suprato, kad už šią frazę Ukrainoje jis nėra laukiamas. Dabar kino kūrėjas tikina, esą turi ukrainietiškų šaknų ir jam skaudu dėl susiklosčiusios padėties. Be to, vos prasidėjus Rusijos kariniams veiksmams nukreiptiems į Krymą, 2014 metais jis persikraustė į JAV.

LRT Radijas pasiteiravo K. Brazauskienės, „ar ji pateisina žmonių, manančių, kad Krymas yra Rusijos, kvietimą į Lietuvą ir leidimą jiems koncertuoti“. Savo marčios sprendimą priimti A. Nazlobiną į „Vilnius Park Plaza Hotel“ koncertų salę moteris įvertino teigiamai.

„Verslas yra verslas. Visi turistai dingo iš Lietuvos, o mokesčių nesumažina niekas, niekas nepadeda, tai kaip gali ir sukasi“, – LRT Radijui sakė pagrindinė viešbučio akcininkė K. Brazauskienė. – Aš prie ruso gyvenau 50 metų ir nenugaišau“.

Po tokių prezidento našlės pasisakymų soc. tinklų vartotojams užvirė kraujas. Delfi K. Brazauskienė tikino nė nesupratusi, koks veikėjas atvyksta koncertuoti į jos nuosavą viešbutį. Esą šią pavardę ji girdi pirmą kartą, o savo ištartos frazės nė neatsimena. Paminėjus, kad paviešintas jos balso įrašas, ji savo mintį perfrazavo.

„Lietuva 50 metų buvo okupuota ir išliko. Išlaikėme savo kalbą, tradicijas, kultūrą. Tegu visi pavydi, kad išgyvenome. Mes gyventi mokame. Atsirinkti mokam? Mokam? Susiburti mokam? Mokam. <...> Prie ruso man net su berniukais rusais bendrauti negalima buvo. Taip šeimoje buvau auklėjama. Mūsų giminėje buvo tremtinių. Mano tėvas buvo ištremtas. Ir dėdė. Tai ką aš čia dabar imsiu aukštinti rusus? Žmonės kaip žmonės – dvi rankos, dvi kojos, dvi akys“, – kalbėjo K. Brazauskienė.

- Kristina, savo pasisakymais sukėlėte tikrą audrą.

- Nežinau, kas čia ir kur bus. Niekuo nesidomiu ir nieko nežinau. Pasakykite pavardę – kas čia atvažiuoja?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)