Delfi kalbintas R. Kirilkinas patikino, kad su šia situacija susidūrė pirmą kartą. Jis niekada negalvojo, kad erkė gali sukelti didžiulį pavojų šuns gyvybei.

„Vaikystėje teko gyventi ir lankytis kaime, ravėti daržus, kur šalia būdavo po kelis šunis. O pastebėjus erkes, traukdavome, o nepastebėjus – neištraukdavome. Bet tie šunys nesusirgdavo baisiomis ligomis ir nemirdavo“, – prisiminimais dalijosi dainininkas.

Visgi jis susidūrė su visai kitokia realybe, kuri jį pasiekė šeštadienį važiuojant į koncertą. Glostydamas mylimą augintinę Džesi, Ruslanas pastebėjo kaklo srityje atsiradusį guzą.

„Sunerimau. Pradėjau čiupinėti ir pažiūrėjau, kad buvo įsisiurbusi erkė. Ir tokia išsipūtusi, tokio dydžio, kurio prieš tai nesu matęs. Kito žmogaus pagalba, kuris žinojo, kaip saugiai pašalinti erkę, mes jos atsikratėme“, – skausmu persmelktą dieną prisiminė R. Kirilkinas.

Ruslanas Kirilkinas su savo augintine Džesi

Grįžus dainininkas pastebėjo, kad nėra ko nerimauti – kalytė buvo guvi, toliau žaidė, valgė ir gėrė. Galiausiai sekmadienio rytą, norėjus išvesti Džesi į lauką, vyras pastebėjo, kad ji guli leisgyvė.

„Kadangi esu atsidavęs augintiniams, pradėjau nerimauti. Išvedus į lauką ji atliko visus reikalus ir pastebėjau, kad šuns išmatos ne tokios, kaip įprastai. Ji pradėjo viduriuoti, šlapimo spalva kitokia. Tai jai nebuvo būdinga. Kadangi gyvename mažame Šilutės miestelyje, pradėjome ieškoti veterinarų pagalbos. Deja, bet taip greitai neradome“, – Delfi pasakojo jis.

Nežinodamas, kokią riziką sukelia erkės įkandimas ar kokios ligos plinta, R. Kirilkinas nusprendė šunį kurį laiką paprasčiausiai stebėti. Vis dėlto jau kitą dieną jis išvydo, kad situacija tapo prastesnė – kalytė nebevaldė viršutinės kūno dalies, pasidarė nebudri, nereaguojanti į aplinką.

Atlikėjas nusprendė pagalbos ieškoti pas kitus žmonės. Ir netikėto atsitiktinumo dėka pavyko atrasti vos prieš kelias dienas atsidariusią veterinarijos kliniką „Stačiaausis“.

„Klinika dirba visą parą, todėl iškart paskambinome, susisiekėme ir sulaukėme profesionalios pagalbos. Per 10 minučių į darbo vietą atvyko veterinarijos gydytoja ir buvo atlikta visa reikiama pagalba, kraujo tyrimai. Ačiū Dievui, mes spėjome, nes kraujo tyrimai buvo itin prasti“, – susigraudinęs pasakojo dainininkas.

Atlikus visus tyrimus, vyras sužinojo, kad jo augintinė susirgo klastinga liga babeziozė. Nuo to buvo suleistas pagrindinis vaistas – priešnuodis.

Ruslanas Kirilkinas su savo augintine Džesi

„Jis buvo reikalingas, nes ši liga labiausiai pakerta šuns inkstus. Mes spėjome laiku ir mūsų inkstai nebuvo pažeisti. Tik kai kurie kraujo rodikliai buvo itin blogi. Pirmadienį atlikus naujus biocheminius krauju tyrimus paaiškėjo, kad viskas normos ribose“, – patikino jis.

Vyras džiaugėsi, kad greita reakcija, gydytojų pagalba bei vaistai padėjo Džesi atsigauti. Jau pirmadienio rytą, nors ir ne kaip įprastai, bet ji buvo žvali, valgė ir žaidė: „Tiesiog džiaugsmas akyse. Kai kurie tyrimai rodė, kad mes spėjome pačiu laiku. Jei būtume praradę dar vieną dieną, tikrai būtume jos netekę.“

Dainininkas Delfi sakė, kad ši situacija taps pamoka ne tik jam pačiam, bet ir kitiems žmonėms. Tad jis patarė atsakingai žiūrėti į savo augintinius ir neprarasti laiko, mat tai vienas brangiausių dalykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)