Kreta pateisino visus lūkesčius, todėl šeima jau svarsto galimybę aplankyti ir kitas Graikijos salas dar šį rudenį.

Justina Rudokė pasakoja, kad jų šeimai Kreta paliko didelį įspūdį ir pateisino visus lūkesčius, rašoma pranešime spaudai.

„Atostogoms pasirinkome Kretos saloje esantį Retimno miestelį. Aplink jį yra daug gražių ir smėlėtų paplūdimių, žavus krištolo skaidrumo vanduo ir didingi kalnai. Šis regionas garsėja turtinga istorija ir unikaliu kultūriniu paveldu. Todėl galėjome ir poilsiauti, ir susipažinti su lankytinais objektais. Mūsų šeimai ši vieta labai patiko“, – sako moteris.

Atsižvelgia į viešbutį ir vaiko poreikius

Savo atostogoms šeima pasirinko viešbutį, kuriame pasitiko itin draugiškas personalas ir kokybiškas aptarnavimas, o pramogos pritaikytos poilsiui su vaikais. Jame šeima poilsiavo savaitę, bet, pasak J. Rudokės, atostogoms laiko visada per mažai.

„Mes kelionėse prioritetą skiriame maistui, o viešbutyje radome daug šviežios žuvies, jūros gėrybių, pusryčių pasirinkimas buvo labai įvairus. Be to, šis viešbutis siūlo atskirą meniu mažiesiems. O dienos metu vyksta pramoginiai renginiai vaikams ir suaugusiems. Patiko ir aplinka – tvarkingas ir smėlėtas paplūdimys“, – pasakoja J. Rudokė.

Šeima atostogauti vyko kartu su penkiamečiu sūneliu Raidu, todėl prieš rinkdamiesi viešbutį, atkreipė dėmesį ir į veiklas jam.

„Šiame viešbutyje buvo apstu pramogų vaikams. Mažųjų baseinas, žaidimų aikštelė ir kambarys, mini klubas, auklės, kurios edukuoja vaikus visą dieną. Kelis kartus ir mes palikom ten savo sūnelį, jis ten būdavo tiek, kiek pats norėdavo“, – prisimena moteris.

Aplankė žinomiausias salos vietas

J. Rudokė džiaugiasi, kad sūnui paaugus, šeima galėjo pailsėti ne tik viešbučio teritorijoje, bet ir leidosi į ekskursijas.

„Aplankėme žavų Spili kaimelį, kuris garsėja tradicine Kretos architektūra, siauromis gatvelėmis ir akmeniniais namais. Ten taip pat galima rasti daugybę jaukių tavernų, kuriose patiekiami gardūs Kretos virtuvės patiekalai. Vaikščiojome vaizdingais Patsos tarpeklio pėsčiųjų takais, iš kurių atsiveria aukštų uolų ir krioklių vaizdai. Aplankėme Chanijos senamiestį, kuriame yra senasis Venecijos uostas ir švyturys“, – pasakoja moteris.

J. Rudokė sako, kad pažinti salą rinkosi individualiai, todėl išsinuomojo automobilį.

„Mėgstame keliauti automobiliu, bet dažniausiai renkamės 50–60 kilometrų spinduliu esančias vietoves, kad nereikėtų daug laiko praleisti mašinoje. Keliavome prie Kurno ežero, įsikūrusio ant kalvos. Šis ežeras išsiskiria žalia spalva, o jo krantus juosia baltas smėlis. Pasivaikščiojome Teriso kaimelyje, iš kurio atsiveria kalnų kraštovaizdis ir tarpekliai. Šie vaizdai išliks atmintyje dar ilgai, tai ne kasdienė patirtis“, – pasakoja J. Rudokė.

Laikosi tradicijos

J. Rudokė pasakoja, kad jų šeima turi tradiciją – kiekvienais metais rugsėjo mėnesį išsiruošia į kelionę švęsti sūnelio gimtadienio.

„Kol kas dar džiaugiamės lietuviška vasara, orai iš tiesų lepina. Tačiau per sūnaus gimtadienį kur nors tikrai keliausime. Neatmetame galimybės aplankyti kažkurią kitą Graikijos salą dar šį rudenį“, – šypsosi moteris.

Atostogų akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją