Visų norinčių pasidalinti šiluma su sunkiai sergančiais vaikais gerumas susijungia lyg daugybė jūros lašelių. Kartais jie susitinka, kartais prasilenkia, tačiau visais atvejais tampa ramybės uostu mažiesiems pacientams, einantiems onkologinės ligos keliu, rašoma pranešime spaudai.

„Nuostabu matyti tiek daug jūsų, susirinkusių į labdaringą vakarą, kuriuo siekiame atkreipti dėmesį į dalijimosi ir pagalbą sunkiai sergantiems vaikams svarbą. Esu iš visos širdies dėkingas visiems, kurie kasdien suteikia palaikymą, šilumą ir rūpestį mūsų herojams. Kiekvienas iš jūsų esate nuostabūs, o visi kartu esame dar stipresni“, – susirinkusiems dėkojo fondo steigėjas, krepšininkas Rimantas Kaukėnas.

Labdaringą renginį vedęs Rolandas Mackevičius taip pat aktyviai prisideda prie R. Kaukėno paramos fondo veiklos. Nuo pat pirmų renginio akimirkų jis susirinkusiuosius kvietė svajoti. Ši užduotis pasirinkta neatsitiktinai, mat sunkiai sergančių vaikų svajonių išpildymas – viena iš paramos fondo veiklos krypčių. Verslininkai, sporto atstovai ir ilgamečiai fondo veiklos rėmėjai buvo kviečiami galvoti svajones ir jas užrašyti popieriuje.

Nidoje surengta Rimanto Kaukėno paramos fondo labdaros vakarienė

Emocinė parama – ne mažiau svarbi

Idėjos surengti labdaringą vakarą sumanytojas ir mecenatas, verslininkas Darius Bivainis vakaro metu dėkodamas susirinkusiems pabrėžė ne tik finansinės, bet ir emocinės paramos onkologiniams ligoniams svarbą.

„Aš pats įveikiau onkologinę ligą ir žinau, kokią didelę svarbą turi ne tik gydymo planas ir finansinis stabilumas, bet ir palaikymas bei sėkmės istorijos. Todėl tikiu, kad šiandien visi prisidedame prie vaikų pasveikimo sėkmės istorijų. Organizuodamas šį renginį ir pats jaučiu begalinį draugų, bičiulių ir net visai nepažįstamų žmonių palaikymą, kuris įkvepia dar daugiau jėgų skirti kuriant tikrą, socialiai atsakingą ir bet kokį iššūkį galinčią įveikti bendruomenę“, – sakė D. Bivainis.

Gala vakaras pradėtas su Agnijos Šeiko šokio spektaklio „Užpustyti“ performansu, kuris pasakoja apie unikalią pamario krašto gamtą ir vietinių gyventojų bei į Nidą atvykusių svečių likimus.

Renginio akimirkos:

Vakaro programoje – atlikėjų ir su liga kovojančių vaikų pasirodymai

Susirinkusiųjų laukė įkvepiančios ir jautrios fondo globojamų vaikų istorijos bei herojų pasirodymai scenoje su atlikėjais. Kartu su ilgamečiu fondo palaikytoju, operos solistu Merūnu Vitulskiu į sceną lipo antrą kartą su onkolgine liga kovojanti Liepa, o Monikai Liu atliekant „Sentimentus“ scenoje užtikrintai pritarė Marina, šiuo metu kovojanti su vėžiu.

Labdaringame renginyje skambėjo ir lyriška atlikėjos Iglės Bernotaitytės daina „Atvirukai“, mintimis kvietusi visus nusikelti į šviesiausius prisiminimus, pagalvoti apie tuos, kuriuos mylime ir galime apkabinti. Dar vieną dainą drauge su Igle atliko ir fondo globojama mažoji pacientė Milana.

Taip pat vakaro metu kūrinį „Lijo“ dovanojo Alina Orlova.

Labdaros vakarienėje – išskirtinis aukcionas

Ypatingo vakaro metu organizuotas aukcionas, kurio metu susirinkusieji galėjo įsigyti išskirtinius meno kūrinius bei sporto atributus. Tarp aukcione išstatytų daiktų – dailininko Vilmanto Marcinkevičiaus reprodukcija „Susitikimas“, plaukikės Rūtos Meilutytės, neseniai pagerinusios pasaulio plaukimo krūtine rekordą, kepurėlė su autografu, iliustratoriaus, dailininko Mariaus Jonučio paveikslai, krepšinio kamuoliai su Madrido Real komandos žaidėjų autografais bei Barcelona Lassa krepšinio komandos žaidėjų autografais puoštas kamuolys, plaukiko Dano Rapšio glaudės.

Susirinkusieji už auką sunkiai sergantiems vaikams galėjo įsigyti ir rūšinių vynų, kuriuos vakaro metu pristatė Rasa Starkuvienė – Lietuvos someljė asociacijos steigėja ir pirmoji prezidentė, „Vyno klubo“ direktorė. Visos aukos, surinktos aukciono metu, skirtos sunkiai sergantiems vaikams, globojamiems Rimanto Kaukėno paramos fondo.

„Dovanoju Tau jūrą“ metu surinkta suma sunkiai sergantiems vaikams – rekordiškai didelė, to Lietuvoje niekada nebuvo – vakaro metu surinkta beveik 300 000 eurų. Parama ir toliau vykdoma – vakar dienos svečiai aktyviai aukoja ir toliau, tad suma galimai dar išaugs!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją