Į apdovanojimus D. Rapšys atskubėjo tiesiai iš treniruočių stovyklos Palangoje. Garsiam plaukui premija buvo įteikta už pirmąjį karjeros pasaulio (olimpiniame 50 m baseine) čempionato medalį – sidabro – 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Iš Švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto premiją atsiėmęs sportininkas susirinkusių žurnalistų ir kitų svečių dėmesį patraukė netikėtais išvaizdos pokyčiais.

Jis pasirodė plaukus nusidažęs šviesia spalva. Šis pokytis nustebino, mat plaukikas to nėra anksčiau daręs, o ir jo gerbėjai nėra jo tokio matę.

Danas Rapšys

„Pasaulio čempionate darėme tą, ką darome kiekvieną dieną. Kad ir laimi tą medalį, tai nėra toks, kad jau vis kartoji „va, laimėjau medalį“. Viduje mes, sportininkai, žinome, ko siekiame, kai kada suvokiame, kiek mažai trūksta iki pergalės.

Smagu, laimėjimai – proceso dalis, taip pat smagu, kad dėl mano pasiekimų kitiems žmonėms geriau – kažkam padidėjo atlyginimas, kažkas gauna premiją, kažkam galės kažką nupirkti ar išvažiuoti į kokią kelionę pailsėti“, – sakė D. Rapšys.

Valstybės premijos buvo skirtos ne tik D. Rapšiui, bet ir jo treneriams – Inai Paipelienei ir Pauliui Povilioniui, Tuo metu aukso medalis atiteko 50 m plaukimo krūtine rungtyje pasaulio čempionate laimėjusiai Rūtai Meilutytei ir jos treneriui Tadui Duškinui.

Premija džiaugėsi ir Europos dailiojo čiuožimo čempionate Kaune bronzos medalius iškovoję Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius bei jų treneriai – Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon, Romain Haguenauer.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)