„Tokia jau tradicija – pirmąją žiemos dieną visuomet puošiame eglę. Šiemet visus žaisliukus sukabino pats Adas, aš tik surinkau eglutę. Kasmet vakare sustojame su Neringa prie išpuoštos eglės, ištariame „eglute, nušvisk“ ir Adas įjungia lemputes. Šeimos eglutės įžiebimo šventė“, – juokėsi R. Cicinas.

Scenos grandas sakė, kad vienturtis sūnus prie eglutės darbavosi jau nuo ankstyvo ryto, mat gruodžio 1-osios laukia kiekvienais metais.

„Jau Seniui Šalčiui laiškai surašyti, laukiame dovanų. Adas sakė, kad šįvakar ant eglutės pakabins ir savo gamybos žaislai. Savo rankomis vaiko pagaminti žaislai labai brangūs tiek jam, tiek mums“, – sakė R. Cicinas.

Ant R. Cicino eglutės – daugybė įmantrių žaisliukų, kai kurie – net gerbėjų rankų darbo. Tiesa, antikvarinių, tokių, kurie puošdavo jo vaikystės eglę, sako neturįs – visi pas mamą. Užtat kaip smagu per Kūčias, atvykus į mamos namus, išvysti prisiminimus keliančius žaisliukus

„Pas mamą tėviškėje yra ir jos vaikystės žaisliukų, iš tų laikų, kai manęs dar nebuvo ant svieto. Jie perduodami iš kartos į kartą. Dabar mama jais puošia savo eglę“, – sakė R. Cicinas.

Scenos princas prisipažino, kad vaikystėje visuomet grožėdavosi kone lubas siekiančia gyva eglute, tačiau dabar, praktiškumo sumetimais, renkasi dirbtinę, nemetančią spyglių.

„Aišku, su gyva eglute nepalyginsi! Prie tikros eglės visi namai kvepia, o ir Kalėdinė dvasia kitokia“, – sakė R. Cicinas.

DELFI kviečia pasidairyti, kaip atrodo kitos žvaigždžių eglutės!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)